Főoldal > DIÉTA > A leggyorsabb súlycsökkentő tippek

A leggyorsabb súlycsökkentő tippek

étvágyfűszersúlycsökkentéstojászsírégetés
0

Írta: and

1. Vedd el az étvágyad! Ha minden étkezést folyadékbevitellel indítasz, akár 20 százalékkal is csökkentheted a teljes kalóriabeviteledet, mivel így gyorsabban jóllakottnak érzed majd magad. Ha nem szeretnél meginni 2 pohár ásványvizet, próbáld ki ezt: igyál csak egy pohárral, majd utána kezd az ebédet egy húsleves alapú levessel, mint amilyen a miso, a minestrone vagy […]

1. Vedd el az étvágyad!

Ha minden étkezést folyadékbevitellel indítasz, akár 20 százalékkal is csökkentheted a teljes kalóriabeviteledet, mivel így gyorsabban jóllakottnak érzed majd magad. Ha nem szeretnél meginni 2 pohár ásványvizet, próbáld ki ezt: igyál csak egy pohárral, majd utána kezd az ebédet egy húsleves alapú levessel, mint amilyen a miso, a minestrone vagy a tyúkhúsleves.

2. Legyél realista!

A helyes étrend titka egy reális, rugalmas étkezési terv. A legtöbb ember túl keveset eszik, és amikor a sóvárgás felbukkan, a szervezet védekező üzemmódba kapcsol. Ezután csalnak, majd rosszul érzik magukat emiatt, megint nem esznek egy darabig, majd megint csalnak – ez pedig egy ördögi kör. Ezért, ha őrülten sóvárogsz a kekszes fagyi után, ragadj kanalat. A lényeg, hogy mindent mértékkel fogyassz!

sulycsokk2.jpg ()3. Indítsd be a szervezetedben a zsírégetést!

A kapszaicin nevű vegyület adja a chili paprika tüzes ízét, ami az anyagcserédet is lángra tudja lobbantani. Egyél kb. 1 evőkanál apróra vágott piros vagy zöld chilit, hogy fokozd a szervezeted hőelőállítását, és az idegrendszeri tevékenységet. Ennek eredményeképpen az anyagcseréd akár 23 százalékkal is felgyorsulhat. 

4. Csökkentsd a cukorfogyasztást!

Egy amerikai felmérés szerint egy átlagos felnőtt kb. 20 teáskanál hozzáadott cukrot, vagy 317 üres kalóriát fogyaszt el naponta. A kutatók jelentése szerint a hozzáadott cukor 82 százaléka az üdítőkből, a pékárukból, a reggeli gabonapelyhekből, valamint az édességekből származik. Mi nem szerepel ezen a listán? Hús, zöldségek, gyümölcsök, és tojás, valamint a cukrozatlan, teljes kiőrlésű gabonafélék és a tejtermékek.

5. Rántottával a fogyásért

A tojás nem csak kiváló izomépítő étel, hanem a zsír csökkentésében is igen hatékony.  Egy 2010-es kutatás kimutatta, hogy azok a férfiak, akik reggelire tojást fogyasztottak, kevesebbet ettek a rákövetkező 24 órában, mint azok, akik péksüteménnyel kezdték a reggelt. (A tojásban található koleszterin nem jelent fenyegetést a szíved számára, ezért felejtsd el a tojásfehérjéből készült rántottát.)

6. Fűszerezz!

Az őrölt fahéjról kimutatták, hogy segít megelőzni az inzulinrezisztenciát, ami azt jelenti, hogy lelassítja a cukor áthaladását a szervezeteden, így nem ugrik meg a vércukorszinted. Legközelebb szórd meg a joghurtodat vagy a vaníliafagylaltot egy kevés fahéjjal!

Fotó: Profimedia – Red Dot

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X