Főoldal > DIÉTA > Válts egy számmal kisebb ruhaméretre: ezek a legfontosabb szabályok!

Válts egy számmal kisebb ruhaméretre: ezek a legfontosabb szabályok!

fogyásgyümölcskisebbruhaméretzöldség
0

Írta: and

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! Egy brit fitnesz szakértő, Jane Wake szerint „ha sikerül a helyes egyensúlyt megtalálnod a táplálkozásodban, mind az ételek változatosságában, mind pedig a mennyiségben, azzal megőrizheted az energikusságodat, ami elengedhetetlen az edzések során is, így tudod csak hatékonyan elégetni a […]

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed!

Egy brit fitnesz szakértő, Jane Wake szerint „ha sikerül a helyes egyensúlyt megtalálnod a táplálkozásodban, mind az ételek változatosságában, mind pedig a mennyiségben, azzal megőrizheted az energikusságodat, ami elengedhetetlen az edzések során is, így tudod csak hatékonyan elégetni a kalóriákat”. A szakértő azt tanácsolja, hogy bőségesen fogyassz gyümölcsöket és zöldségeket, de ne feledkezz meg a megfelelő mennyiségű fehérjékről és az egészséges zsírokról sem. A következőkben eláruljuk, hogy milyen étrendet kell követned ahhoz, hogy egy számmal kisebb nyári ruhát kaphass magadra 8 hét elteltével.

A konkrét ételek mellett feltűntetett értékek felelnek meg egy adagnak!

Kenyér, gabonafélék, krumpli (napi 5-8 adag)

A kenyeret és a szénhidrátot nem kell teljesen kiiktatnod az életedből, csak ügyelni kell az elfogyasztott mennyiségre. Szóba jöhet 1 teljes kiőrlésű zsemle, 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér (pirítós formájában is), 2 evőkanál gabonapehely (például zabpehely), 3 evőkanál kukoricapehely, 3 szelet extrudált kenyér vagy teljes kiőrlésű keksz, 2 kisebb főtt krumpli, 2 púpozott evőkanál főtt rizs, 3 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű főtt tészta.

Gyümölcs (min. napi 5 adag)

Itt az egy adag inkább egy darab gyümölcsnek felel meg, de a frissen facsart gyümölcslé is „megteszi”, ha a gyümölcsevésre nincs lehetőséged. Amennyire csak lehet, élj a szezonális gyümölcsök adta változatossággal!

Zöldségek (min. napi 6 adag)

2-3 evőkanálnyi zöldség minősül egy adagnak. A zöldségek között is bőségesen válogathatsz, jöhetnek a friss, a nyers és a párolt verziók egyaránt.

sajt2.jpg ()Tej és tejtermékek (napi 2 adag)

A tejtermékekről sem szabad megfeledkezni, ha egészségesen szeretnél lefogyni. A tejtermékek közül ideális a napi 2 deci tej, 150 gramm joghurt, 1 kis darab kemény sajt (Ementáli, Parmezán, Cheddar – gyufás skatulya nagyságú a megfelelő mennyiség), 80 gramm lágy sajt (Camembert, Brie).

Hús, hal és ezek alternatívái (napi 2-3 adag)

Szintén lényeges szerepet játszanak az egészséges fogyásban. Bátran fogyassz 3 közepes szelet sovány marhahúst, bárányt, sertést, sonkát, májat, baromfit; 50 g fehér húsú vagy olajos halat; 2 tojást; 4-5 evőkanál főtt babot, lencsét; 2 evőkanál diófélét, vagy mogyoróvajat.

Zsírok és olajok (napi 1-4 adag)

Ha fogyni akarsz, a zsírokat ne zárd ki teljesen az étrendedből! Megengedhetsz magadnak 1 teáskanál vajat, vagy margarint; 1 teáskanál étolajat; 10 g tejfölt; 10 g salátaöntetet vagy majonézt; 5 szem diót, pekándiót; 8 szem mandulát vagy mogyorót; esetleg egy fél avokádót.

Cukor (napi 0-2 adag)

Édesítéskor használj 1 teáskanál agave szirupot vagy mézet; ha pedig édességre vágysz, majszolj el 2 kisebb kekszet vagy aprósüteményt; 1 kicsi (gyufás skatulya méretű) süteményt vagy egy kis szelet csokoládét.

Italok

Naponta 2-3 liter vízre mindenképp szükséged van! Ebbe a mennyiségbe beletartozhatnak a gyümölcslevek is, de a koffeintartalmú italokat (koffeintartalmú teák, kávé, energiaitalok) vagy a cukros, szénsavas üdítőket felejtsd el! Amennyire lehet, az alkoholt is kerüld!

Fotó: Profimedia – Red Dot

Megérkeztek a NIVEA Q10PLUS arcápoló termékcsalád legújabb tagjai!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X