Főoldal > DIÉTA > A 2 legegészségesebb mexikói recept

A 2 legegészségesebb mexikói recept

kukoricamexikóirecept
0

Írta: and

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! Grillezett kukorica pestóval Tápanyagtartalom adagonként: 372 kalória, 3.1 g cukor, 31 g zsír, 20.1 g szénhidrát, 8.6 g fehérje Hozzávalók 8 adaghoz: 8 cső kukorica2 csésze koriander (megmosva, a szára nélkül) 3/4 csésze repceolaj1/4 csésze pirított tökmag1/2 csésze reszelt […]

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed!

Grillezett kukorica pestóval

Tápanyagtartalom adagonként: 372 kalória, 3.1 g cukor, 31 g zsír, 20.1 g szénhidrát, 8.6 g fehérje

Hozzávalók 8 adaghoz:

8 cső kukorica
2 csésze koriander (megmosva, a szára nélkül)
3/4 csésze repceolaj
1/4 csésze pirított tökmag
1/2 csésze reszelt Cotija sajt
2 tk apróra vágott fokhagyma
1/2 csésze tökmag
1 ek repceolaj
2 tk chili por
1/2 tk só

mexikói1.jpg ()Elkészítése: Melegítsd elő a sütőt 230 fokra. Egy kis tálban keverd össze alaposan a tökmagot, a repceolajat, a chiliport és a sót. Oszlasd el egyenletesen a keveréket egy tepsiben, majd tedd be a sütőbe. Keverd meg a magokat pár percenként, ameddig aranybarnára nem sülnek, ehhez kb. 10 percre lesz szükség. Ha elkészült, tedd félre, amíg ki nem hűl. A korianderes pestóhoz tedd egy turmixgépbe a koriandert, a repceolajat, a pirított tökmagot, a sajtot, valamint a fokhagymát. Turmixold, ameddig össze nem áll (nem gond, ha kicsit ropogós marad), ízlés szerint meg is sózhatod, majd tedd félre, ha elkészült. Hámozd meg a kukoricát, és rakd rá a forró grillre. Forgasd meg a kukoricát minden második percben, hogy mindenhol egyenletesen megsüljön (kb. 10 perc). Ha elkészült, tedd a kukoricát tányérokra és egy vajazókés segítségével oszlasd el rajta a pestót. Végül szórd meg egy kevés Cotija sajttal.

Spenótos enchiladas

Tápanyagtartalom adagonként: 222 kalória, 1.2 g cukor, 13.8 g zsír, 15.9 g szénhidrát, 10.7 g fehérje

Hozzávalók 6 adaghoz:

1 csomag kukorica tortilla
350 g friss spenót
1/2 szeletelt fehér hagyma
1 ek. apróra vágott hagyma
8 nagy zöld mexikói földicseresznye (tomatillo)
2 csésze víz
Nagy adag koriander (ízlés szerint)
1 ek koriander
1 tk granulált fokhagyma
1 tk só
1/2 avokádó
30 g tejföl
180 g reszelt sajt

mexikói2.jpg ()Elkészítése: Tedd egy mély serpenyőbe a vizet, a mexikói földicseresznyét, a hagymát, a koriandert, a sót és a fokhagymát. Ha elkészült, vedd le a tűzről és hagyd hűlni 5 percig. Öntsd át a serpenyő tartalmát egy turmixgépbe, és mixeld össze alaposan. Ezután add hozzá az avokádót, a tejfölt és az evőkanálnyi koriandert. Keverd krémesre. Egy másik lapos serpenyőbe rakd az olajat, az evőkanálnyi apróra vágott hagymát, a reszelt sajtot és 60 gramm mexikói földicseresznyés szószt, hogy simára tudd keverni. Főzd 2-3 percig. Add hozzá a spenótot, majd folyamatosan keverd, amíg sötétzöld nem lesz, majd tedd félre. Először melegítsd át a tortillát egy kevés repceolajon. Fektesd a meleg tortillát egy sima felületre, majd rakj a közepére 90 gramm spenótos keveréket. Ezután tekerd fel a tortillát és öntsd le a mártással, amit utoljára készítettél el. Rakj egy kevés sajtot a tortilla közepére, és süsd előmelegített sütőben (180 fokon) pár percig, ameddig a sajt meg nem olvad.

A legjobb tippek emésztési problémák ellen

Megérkeztek a NIVEA Q10PLUS arcápoló termékcsalád legújabb tagjai!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X