Főoldal > DIÉTA > Légy karcsúbb: reformáld meg a konyhád!

Légy karcsúbb: reformáld meg a konyhád!

bulátachipsgyümölcsléjoghurtstevia
0

Írta: and

Tavasszal ne csak a lakásban tarts nagytakarítást, a hűtőből és a konyhaszekrényből is száműzd a hizlaló és egészségtelen ételeket. Persze ne hagyd a konyhád kongani az ürességtől, töltsd fel alakbarát élelmiszerekkel, hogy biztosan sikeres legyen a diétád. Fehér liszt helyett teljes kiőrlésű A fehér liszt az egyik legnagyobb támadás az alakunk ellen. Idegrendszerünknek azonban szüksége […]

Tavasszal ne csak a lakásban tarts nagytakarítást, a hűtőből és a konyhaszekrényből is száműzd a hizlaló és egészségtelen ételeket. Persze ne hagyd a konyhád kongani az ürességtől, töltsd fel alakbarát élelmiszerekkel, hogy biztosan sikeres legyen a diétád.

Fehér liszt helyett teljes kiőrlésű

A fehér liszt az egyik legnagyobb támadás az alakunk ellen. Idegrendszerünknek azonban szüksége van szénhidrátfogyasztásra, így ne mellőzd teljesen a kenyeret, a rizst és a tésztát az étrendedből, csak cseréld le őket teljes kiőrlésűre. Teljes kiőrlésű tönköly- vagy rozslisztből süsd házilag a kenyeret, a konyhaszekrényben pedig mindig tarts barnarizst, kölest, hajdinát és tönkölytésztát. Ezek a komplex szénhidrátok segítik az emésztést, kiválóan telítenek, akadályozzák a zsír felszívódását, ráadásul magas a vitamin- és az ásványi anyag tartalmuk. Legfőbb előnyük, hogy a legkritikusabb területről, a hasi zsírból segítik a fogyást.  

Dobozos fagyi helyett joghurt gyümölccsel

Jön a jobb idő, a mélyhűtőt pedig teletöltjük dobozos fagylalttal. Pedig ez a népszerű nyári desszert egyáltalán nem kedvez az alakodnak. Rengeteg cukrot és zsírt viszel be vele a szervezetedbe, miközben szinte észrevétlenül kikanalazod a dobozból. Helyette vegyél natúr joghurtot és friss, vagy fagyasztott gyümölcsöket. Összeturmixolva diétás, garantáltan cukor- és tartósítószer-mentes, hűsítő finomságot kapunk.

reform2.jpg ()Chips helyett kölesgolyó vagy buláta

A chips igazi kalóriabomba, amiből hihetetlen mennyiséget meg lehet enni. Nem csillapítja az éhséget, egyre csak eteti magát. Száműzd a polcodról a chipset, hogy véletlenül se ess kísértésbe tv nézés közben. A sós rágcsa egészséges alternatívája a köles és a buláta. Szerezd be ezeket a rostdús, emésztést segítő ropogtatnivalókat, amelyek a chips-szel ellentétben laktatnak is.

Cukor helyett stevia

A stevia ugyanolyan természetes tápanyag, mint a cukor, viszont kalóriamentes. Mesterséges édesítőszerek helyett pótold ezzel a dél-amerikai gyógynövénnyel a cukrot. Az eredendően édes ízű stevia nemcsak a fogyókúrát segíti, számos egészségvédő hatással is bír: könnyíti az emésztést, csökkenti a vérnyomást, gyulladáscsökkentő és baktériumölő. A cukorral szemben másik nagy előnye, hogy nem okoz vércukor ingadozást és függőséget, éppen ellenkezőleg, stabilizálja a vércukorszintet.

Gyümölcslé helyett citrusos ásványvíz

A gyümölcslé egészséges italnak tűnik, ám kalória- és cukortartalma igen magas. Mivel folyadék, hajlamosak vagyunk nem beleszámolni a napi energiafogyasztásunkba, pedig három pohár gyümölcslé átlagosan 415 kalóriát is tartalmaz, amely egy teljes étkezéssel egyenértékű. Ha unod a sima ásványvizet, csavarj bele fél deci citromot, lime-ot vagy grapefruitot. Az így kapott frissítő nemcsak nagyon alacsony kalóriatartalmú, de felpörgeti az anyagcserédet és lúgosít is.

Íme 2012 legszuperebb futócipője!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X