Főoldal > DIÉTA > Indítsd a tavaszt egy élvezetes diétával!

Indítsd a tavaszt egy élvezetes diétával!

diétakalóriatestsúlyvilla
0

Írta: and

Innováció a tartós súlycsökkenésben Manapság egyfajta étkezési zűrzavarban élünk, ennek következtében rengeteg divatos fogyókúra kerül nap mint nap a címlapokra, amelyek sokszor veszélyesnek, és gyakran hatástalannak bizonyulnak. Első pillantásra a Le Forking-diéta talán furcsának tűnhet, mert nem kell számolgatni a kalóriákat, és csak egyetlen szabályt ír elő: bármit ehetsz, amit csak megkívánsz, de nem mindegy, […]

Innováció a tartós súlycsökkenésben

Manapság egyfajta étkezési zűrzavarban élünk, ennek következtében rengeteg divatos fogyókúra kerül nap mint nap a címlapokra, amelyek sokszor veszélyesnek, és gyakran hatástalannak bizonyulnak. Első pillantásra a Le Forking-diéta talán furcsának tűnhet, mert nem kell számolgatni a kalóriákat, és csak egyetlen szabályt ír elő: bármit ehetsz, amit csak megkívánsz, de nem mindegy, hogy az ételeket mikor fogyasztod. A Fork It! módszer a táplálkozási szokások újfajta megközelítése, egyedi és könnyen érthető irányelvekkel. Lényege, hogy elsajátítod a táplálkozás egészségesebb és kiegyensúlyozottabb módját, miközben csökkented azokat a korlátokat, amelyek gyakran akadályozzák a sikeres diétát.

Hódolj az életörömöknek!

Sokan a mindennapokban testük igényeivel ellentétes módon étkeznek, kihagyják a reggelit, ebédre bekapnak valamit egy gyorsétteremben, majd a napot egy kiadós vacsorával zárják. A helytelen táplálkozási ritmus azonban nem csak túlsúlyt eredményez, de hosszú távon komoly egészségügyi kockázatot jelenthet. Nem kell örökre lemondanod a finom falatokról, és bűntudat nélkül is élvezheted az ételek ízét, ha ügyelsz arra, hogy evőeszközeidet mindig a Fork It! előírásának megfelelően használod. Az alapkoncepció egyszerűbb, mint gondolnád: naponta háromszor étkezhetsz, de vacsorára csak olyan ételeket fogyaszthatsz, amiket rászúrhatsz a villádra. Bár ez a stratégia talán meglepően hangzik, a villa segítségével szabályozhatod, hogy mit és mennyit eszel, így egy idő után elérheted, illetve stabilizálhatod a kívánt testsúlyt.

fork2.jpg ()Változtasd meg étkezési szokásaidat!

Táplálkozási szempontból a reggeli a nap legfontosabb étkezése, ami egyensúlyban tartja az inzulin- és vércukorszintet, így napközben nem tör rád a farkaséhség. Reggelire lepd meg magad olyan bűntudatmentes finomságokkal, mint pl. a tej, a joghurt vagy a sajt. A sovány sonka jobb választás, mint a szalonna vagy a kolbász, de tojásból se egyél meg heti négynél többet. Az ebéd legyen gazdag fehérjékben és keményítőkben (pl. rizs, tészta vagy gabonafélék), és a tányérodon mindig legyen elegendő zöldség. Délben mindent ehetsz, amit késsel, villával vagy kanállal lehet, de tilos az ujjaiddal csipegetni. Ne érezz lelkifurdalást, ha megkívánsz egy hamburgert vagy egy sütit, csak korlátozd, hogy ezeket milyen gyakran fogyasztod. Ha megéhezel két étkezés között, kényeztesd magad 1-2 kocka étcsokoládéval, szorbettel vagy friss gyümölcsökkel.  A diéta során kerüld a túlzott cukorfogyasztást, és fontold meg az elfogyasztott zsírok minőségét is.

Vacsorázz úgy, mint egy koldus!

A sikeres Forking-diéta kulcsfontosságú része a villa használata. Vacsoránál szinte kötelező a zöldségfogyasztás (kivéve: tök, avokádó, articsóka, retek), de a hal is remek választás, mert alacsony a kalóriatartalma, és gazdag fehérjékben, ásványi anyagokban, illetve nyomelemekben. Általános szabály, hogy ilyenkor tilos húst enni, amit magas zsírtartalma miatt a gyomrod csak nehezen és hosszú idő alatt képes megemészteni. Ha az esti étkezést szeretnéd valamilyen édességgel megkoronázni, desszert gyanánt készíts magadnak egy finom gyümölcsös teát.

A Fork It! módszer legnagyobb előnye, hogy kiválóan alkalmazkodik a saját személyes ízlésedhez és étkezési céljaidhoz. Mindaddig, amíg betartod a fenti útmutatókat, szabadon választhatsz a megkívánt ételek között, így nem kell megküzdened a lemondás érzésével, és könnyedén kiiktathatod azokat az élelmiszereket, amelyek a legtöbb kalóriát tartalmazzák.

A sikeres fogyás, az általános egészség és a jó közérzet kedvéért nem árt betartanod a következőket:

1. Ha valóban karcsúsodni szeretnél, csökkentened kell a napi kalóriabevitelt legalább 200-400 kalóriával.

2. Korlátozd az alkoholfogyasztást, de naponta legfeljebb egy pohár bort engedj meg magadnak.

3. Kísérd mindig figyelemmel, hogy naponta mennyi sót eszel meg, és redukáld ennek fogyasztását maximum napi 5 grammra.

4. Az állati eredetű, telített zsírokat hagyd ki az étrendből, és a főzéshez használj inkább növényi olajokat.

5. Egyél rengeteg gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket.

6. Mozogj rendszeresen! Ez az egyik leghatásosabb módja a fogyókúra felgyorsításának.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X