Főoldal > DIÉTA > 7 tuti tipp a gyorsabb anyagcseréért

7 tuti tipp a gyorsabb anyagcseréért

anyagcserediétafogyásteavitamin
0

Írta: and

Ügyelj a megfelelő kalciumszintre! Nemrégiben végzett kutatások azt mutatják, hogy ha a szervezetben a kalcium szintje túlságosan lecsökken, az serkentheti annak a hormonnak a termelődését, ami a zsírraktározásért felelős. Válassz alacsony zsírtartalmú tejtermékeket, sajtot, joghurtot, lazacot, tofut és zabpelyhet! Egyél folyamatosan! A nassolás nem is olyan rossz dolog, ha helyesen csinálják. Ha korog a gyomrod, […]

Ügyelj a megfelelő kalciumszintre!

Nemrégiben végzett kutatások azt mutatják, hogy ha a szervezetben a kalcium szintje túlságosan lecsökken, az serkentheti annak a hormonnak a termelődését, ami a zsírraktározásért felelős. Válassz alacsony zsírtartalmú tejtermékeket, sajtot, joghurtot, lazacot, tofut és zabpelyhet!

Egyél folyamatosan!

A nassolás nem is olyan rossz dolog, ha helyesen csinálják. Ha korog a gyomrod, az azt jelenti, hogy több „üzemanyagra” van szüksége a szervezetednek. Ha nem adod meg a testednek a szükséges táplálékmennyiséget, akkor holtbiztos, hogy lelassítod az anyagcsere működését. Részesítsd előnyben a magas rost- és proteintartalmú rágcsálnivalókat, például az alacsony zsírtartalmú sajtokat, korpás kekszet, gyümölcsöket, zöldségeket, vagy görög joghurtot. Ne feledd, az éhezéssel garantált, hogy kárba vesznek a diétával kapcsolatos erőfeszítéseid.

tea2.jpg ()Járjon át a napfény!

Egyes tanulmányok szerint, ha valaki hosszabb periódust tölt sötét, fénytelen környezetben, akkor a fényhiány ugyanazokat a fiziológiai funkciókat stimulálja, amelyek a súlygyarapodásért felelősek. A legnaposabb időre 11 és 3 óra között számíthatsz, szóval, ha megteheted, állj fel az asztalodtól, sétálj egy negyedórát a szabadban, és élvezd a simogató tavaszi napsugarakat. Nemcsak, hogy lelkileg feltöltődsz, de még a pulzusodat is felpörgetheted a friss levegőn.

Igyál kombucha teát!

Ez a tea, ami a kombucha gombából készül, számos áldásos hatással büszkélkedhet – többek közt enyhíti a köszvény tüneteit és méregteleníti a májat. Az ital méregtelenítő tulajdonsága az egész szervezetre hat, rendszeres fogyasztásával biztosíthatod az egészséges anyagcserét.

Fokozd a C-vitamin bevitelt!

A C-vitamin és a kalcium nagyon jó kis párost alkotnak, ha az anyagcseréről van szó. A kalcium felgyorsítja az metabolizmust, míg a C-vitamin elősegíti, hogy a szervezet könnyebben felszívja az ásványi anyagokat, így mindenképpen nyert ügyed van.

A kulcs a B-vitaminban rejlik

Kerülj „közelebbi kapcsolatba” a B-vitaminnal! Ezt megteheted kisebb mennyiségű dió, magvak, sovány csirke- és marhahús, valamint  a hal étrendedbe történő beillesztésével. Ezek mind-mind hozzájárulnak az optimális anyagcsere megőrzéséhez. A hüvelyesek is nagyszerű forrásai a B-vitaminnak, ezenfelül csordultig vannak rosttal is.

Kortyolj oolong teát!

A nap második tejeskávéját cseréld le egy bögre friss oolong teára. Nem csak a hírességek, de még a kínai orvoslás is esküszik erre a csodanedűre, ami fellendíti a kalóriaégetést és még energikusabb is leszel tőle.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X