Főoldal > DIÉTA > Így dobj le egy hét alatt 2 kilót!

Így dobj le egy hét alatt 2 kilót!

diétafogyás
0

Írta: and

Le a nátriummal! Gondoltad volna, hogy a kedvenc müzliszeleted, vagy a vacsorára szánt konzerv tonhal csordultig van sóval? Ám ha tudatosan visszafogod a sófogyasztást, megnézed a termékek címkéit, különös tekintettel a nátriummennyiségre, akkor a szervezetedből hamarabb kiürül a felesleges víz, és a puffadást is elfelejtheted. Törekedj rá, hogy minél természetesebb ételek kerüljenek a tányérodra, amennyire […]

Le a nátriummal!

Gondoltad volna, hogy a kedvenc müzliszeleted, vagy a vacsorára szánt konzerv tonhal csordultig van sóval? Ám ha tudatosan visszafogod a sófogyasztást, megnézed a termékek címkéit, különös tekintettel a nátriummennyiségre, akkor a szervezetedből hamarabb kiürül a felesleges víz, és a puffadást is elfelejtheted. Törekedj rá, hogy minél természetesebb ételek kerüljenek a tányérodra, amennyire csak lehet, mellőzd a feldolgozott élelmiszereket, és helyettesítsd azokat zabkásával, görög joghurttal és zöldségekkel, gabonafélékkel megspékelt salátákkal. Hatékony fegyver a nátrium ellen a kálium, épp ezért jöhet az édes krumpli, a kókuszvíz, a sárgabarack, a banán, a sárgadinnye, a füge, és a narancs is, ezek mind bővelkednek ebben a vitaminban.

2kilo2.jpg ()Csak „igazit” egyél!

A testnek a lehető legtisztább „üzemanyagra” van szüksége, amelyet könnyen megemészt, lebont, ezt az ütemanyagot viszont csak az „igazi”, a természetes ételekből tudjuk kinyerni. Tehát ha valami nem természetes eredetű, ne készítsd el, és ne edd meg. Ez persze nem azt jelenti, hogy bármelyik fontos tápanyagot is nélkülöznöd kellene. A szénhidrátot fedezd a teljes kiőrlésű gabonafélékből, gyümölcsökből, tejtermékekből és keményítőt tartalmazó zöldségekből, fehérjéhez hozzájuthatsz a babból, baromfihúsból, halból és a tojásból, az egészséges zsírokat pedig biztosíthatod a diófélék, a magvak, a repce-, és az olívaolaj által.

Egy kis keserűség nem árt

Ha egészséges úton-módon szeretnél ledobni magadról egy hét alatt két kilót az is lehetséges megoldás, hogy minden egyes étkezéskor egy adag keserű ételt is megeszel, egy nap összesen három adagot. Hogy mi jöhet szóba? Például kelkáposzta, olívabogyó, mandula, miszó, mustármag, retek. Ezeket hozzákeverheted az omletthez, a levesekhez, de akár turmixot is kreálhatsz belőlük. Egyébként a keserű jótétemények mind jó hatással vannak az emésztésre.

A reggeli mozgás aranyat ér

Amikor reggel kikecmeregsz az ágyból, nem valószínű, hogy az első gondolatod a hasizom formálására terelődik. Pedig ha reggel végrehajtasz egy ötperces hasizomgyakorlatot, azzal komoly centiket faraghatsz le a derekadról, és egész napra felpörgetheted az anyagcseréd.

Használj ki minden egyes percet!

Rengetegszer hallottuk már, hogy legyünk még aktívabbak, ragadjunk meg minden pillanatot a mozgásra – parkoljunk messzebb az munkahelyünktől, lépcsőzzünk a lift helyett – a következő lépés az lehet, hogy a legszokványosabb mindennapi tevékenységeink közé is beiktatunk egy kis „edzést”. Íme, két példa: fogmosáskor csinálj 50-50 lábemelést hátrafelé, hogy erősítsd a fenekedet. Amikor pedig telefonon csacsogsz, végezz gyors sarokemeléseket. A sarkakat érintsd össze, a lábujjak nézzenek kifelé, emelkedj fel, aztán engedd le magad. Ezt a gyakorlatot mindig hajtsd végre, amikor telefonálsz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X