Főoldal > DIÉTA > 10 tuti élelmiszer 10 kalória alatt

10 tuti élelmiszer 10 kalória alatt

gyümölcskalóriakalóriaszegényzöldség
0

Írta: and

Akár diétázol, akár nem, ezeket az élelmiszereket érdemes beiktatnod az étrendedbe, mert nemcsak kalóriaszegények, de egészségesek is. 1. Retek Bármilyen furcsa is, egy szelet retek mindössze egy kalóriát tartalmaz, és 100 gramm is mindössze 15-öt. Mindemellett számos előnyös tulajdonsága is van. Rengeteg C-, A- és B-vitamint, foszfort és káliumot tartalmaz. Antibakteriális hatása jelentős, és macskajaj […]

Akár diétázol, akár nem, ezeket az élelmiszereket érdemes beiktatnod az étrendedbe, mert nemcsak kalóriaszegények, de egészségesek is.

1. Retek

10kal3.jpg ()Bármilyen furcsa is, egy szelet retek mindössze egy kalóriát tartalmaz, és 100 gramm is mindössze 15-öt. Mindemellett számos előnyös tulajdonsága is van. Rengeteg C-, A- és B-vitamint, foszfort és káliumot tartalmaz. Antibakteriális hatása jelentős, és macskajaj ellen is hatásos, hiszen felgyorsítja a máj tisztító folyamatát, sőt, vágyfokozó hatással is bír.

2. Kaliforniai paprika

Egy kisebb szelet kaliforniai paprika mindössze 2 kalóriát tartalmaz, és köztudott, hogy dúskál C-vitaminban. Ezen kívül A- és E-vitamin tartalma sem elhanyagolható. Többféle bioflavonint is tartalmaz, mely a rákos megbetegedések ellen veszik fel a harcot. Ráadásul a kaliforniai paprika rendkívül sokféleképpen elkészíthető. Töltve, sütve vagy magában egyaránt kiváló.

3. Karfiol

Egy karfiolrózsa kőkemény 3 kalóriát tartalmaz, így a fogyókúrázók egyik kötelező eledele, mivel szénhidráttartalma is csekély. A paprikához hasonlóan szintén rengeteg C-vitamint tartalmaz, valamint számos betegség ellen védelmet biztosít.

4. Eper

Kedvenc gyümölcsünkből egy szem 4 kalóriát tartalmaz, így ne fogd vissza magad, ha eperevésről van szó! Annál is inkább, mivel rendkívül magas az ásványianyag- és vitamintartalma, sok vas is található benne, mely a vérszegénységre hajlamos nők számára különösen fontos. Serkenti az emésztést, és egyensúlyban tartja a vízháztartást. Kell ennél több?

5. Zöldhagyma

Fogyasztani leginkább este érdemes, már csak a kellemetlen lehelet elkerülése végett, de mindenképp érdemes beiktatni az étrendünkbe, hiszen egy szál mindössze 5 kalóriát tartalmaz. A hagymafélék közül a zöldhagymának legmagasabb a C-vitamin tartalma, segít szabályozni a koleszterin-szintet, képes csökkenteni a vérrögképződés kialakulását, valamint a légutakra is jótékony hatással van.

10kal2.jpg ()

6. Zeller

A zellernek szinte az összes része hasznosítható, a gumójától kezdve a zöldjéig. Egy darab mindössze 6 kalóriát tartalmaz. A zeller pozitív hatásai közül érdemes megemlíteni, hogy serkentőleg hat a veseműködésre, erősíti az immunrendszert, sőt, a népi hagyomány szerint vágyfokozó hatással is bír.

7. Spenót

Egy csésze friss spenót pusztán 7 kalóriával büszkélkedhet, de vitaminokban és antioxidánsokban annál gazdagabb. K-vitamin tartalma elősegíti a véralvadást, a máj méregtelenítését, és serkenti a gyomorműködést, tisztítja a vastagbelet, valamint immunerősítő hatásáról is érdemes szót ejteni.

8. Uborka

Az uborkáról sem mondható el, hogy dúskál a kalóriákban, hiszen egy darab is csak 8 kalóriát tartalmaz. Rendkívül magas a víztartalma, de kálium, kalcium, nátrium, A- B- és C-vitamin tartalma sem elhanyagolható. Az uborkát a kozmetikai-ipar is előszeretettel használja fel különféle szépítőszerekhez.

9. Saláta

A saláta szintén nem hiányozhat a diétázók étrendjéből, hiszen egy csésze mindössze 9 kalóriát tartalmaz. Tápértéke az eddigi felsorolt zöldségekhez, gyümölcsökhöz hasonlóan igen magas. Rengeteg C- és B-vitamint tartalmaz, mindemellett fehérjét, kalciumot, káliumot, foszfort és vasat is. Serkenti a gyomor működését, és cukorbetegek is fogyasztatják.

10. Spárga

Egy szál spárga 10 kalóriát tartalmaz. Ez elég indok kell legyen a fogyasztására. Ha nem, akkor álljon még itt, hogy a spárga A-, B-, C-vitaminban és folsavban igen gazdag, nem tartalmaz koleszterint, és szénhidráttartalma is elhanyagolható. Vízhajtó- és vesekőelhajtó hatását érdemes megemlíteni, valamit, hogy kitűnő méregtelenítő tulajdonsággal bír.

Hotel Bonvino Wine & Spa – Éld át Badacsonyt!

Ha nyaralásra, hosszú útra készül

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!

Sport vagy sör? Jöhet mindkettő!

Vigyázz, kész, fesztivál!

9 remek tipp, miért érdemes elutaznod Hévízre


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X