Főoldal > DIÉTA > 5 isteni diétás, szívbarát desszert

5 isteni diétás, szívbarát desszert

desszertdiétaédességfogyókúranass
0

Írta: and

Gyümölcsös-joghurtos parfé Hozzávalók: 16 dkg eper, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér, 6 dkg málna, 30 dkg natúr joghurt, ¼ csésze méz, ½ csésze apróra vágott pirított dió. Elkészítés: Az epret, a gyömbért és a cukrot keverd össze egy tálban, hagyd állni pár percig, óvatosan öntsd hozzá a málnát, majd tedd félre. A […]

Gyümölcsös-joghurtos parfé

Hozzávalók: 16 dkg eper, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér, 6 dkg málna, 30 dkg natúr joghurt, ¼ csésze méz, ½ csésze apróra vágott pirított dió.

Elkészítés: Az epret, a gyömbért és a cukrot keverd össze egy tálban, hagyd állni pár percig, óvatosan öntsd hozzá a málnát, majd tedd félre. A poharak aljára kanalazz ¼ csésze joghurtot, majd rétegezd 1 teáskanál mézzel és a gyümölcsökkel. Ismét egy réteg következik, majd szórd meg a parfét pirított dióval, és tálalásig tedd hűtőszekrénybe.

Mentás gyümölcssaláta

Hozzávalók: 3 csésze hámozott és kockára vágott sárgadinnye, 1 csésze eper, 1 csésze ananász, 1 grapefruit, 1 vérnarancs, 1 csésze natúr joghurt, friss mentalevél.

Elkészítés: Tedd a hozzávalókat egy nagyobb üvegtálba, majd tépkedd apró darabokra a mentalevelet, és keverd össze finoman a gyümölcsökkel. A tál tetejét fedd le alufóliával, és legalább 3 órára tedd hűtőbe, hogy az ízek alaposan összeérjenek.  Tálaláskor szedd ki belőle a mentaleveleket, és díszítsd néhány apró, friss levéllel.

gyumsali.jpg ()Sült mézes körte karamellöntettel 

Hozzávalók: ¾ csésze kristálycukor, fél csésze hideg víz, 2 evőkanál barnacukor, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál körtepálinka, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál vaj vagy margarin, 1 rúd vanília belseje, csipetnyi őrölt szerecsendió és fahéj, 2 érett körte, ¼ csésze tejszín, mentalevél a díszítéshez.

Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra. Forralj össze egy serpenyőben ¼ csésze kristálycukrot fél csésze hideg vízzel, a barnacukorral, a mézzel, a pálinkával, a citromlével, a vajjal, a fahéjjal és a szerecsendióval, majd kapard bele a vaníliarúd belsejét is, és kavargasd addig, amíg a cukor elolvad. Ezután vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Hámozd meg a körtéket, vágd félbe, és szedd ki a magházukat. Helyezd őket egy sütőedénybe, a közepét töltsd meg a cukros sziruppal, és kb. 20 perc alatt süsd készre. A maradék kristálycukrot pirítsd aranybarnára, keverj hozzá 1 evőkanál vajat, majd engedd fel tejszínnel. Kanalazd az öntetet a körte tetejére, és dekoráld friss mentával.

Sárgadinnyés sorbet

Hozzávalók: 1 fél sárgadinnye, 6 evőkanál citromlé, 2 evőkanál cukor vagy édesítőszer, 2 evőkanál méz.

almacikk.jpg ()Elkészítés: A cukrot és a mézet forrald fel 2,5 dl vízzel, főzd pár percig, majd hűtsd le. Távolítsd el a dinnye magját, kapard ki a húsát, kanalazd hozzá a citromlevet és a szirupot, majd botmixerrel pürésítsd. A sorbetet tedd néhány órára a fagyasztóba, és kb. félóránként keverd meg egy spatulával, hogy ne legyenek benne túl nagy jégdarabok.  Tálaláskor a jégkását megszórhatod frissen vágott mentalevéllel. 

Fahéjas sült alma

Hozzávalók: ¼ csésze cukor, ¼ teáskanál őrölt fahéj, 4 alma, 4 teáskanál vaj, ½ csésze almalé.

Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra, közben keverd össze egy kis edényben a cukrot a fahéjjal és a vajjal.  Hámozd meg az almákat, távolítsd el a magházukat, majd rendezd őket egy négyzet alakú sütőtálba. A félbevágott almákat töltsd meg a masszával, locsold rájuk az almalevet, csomagold őket egyesével alufóliába, és süsd kb. 15-20 percig.

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X