Főoldal > DIÉTA > Így karcsúsodj az irodában!

Így karcsúsodj az irodában!

diétaelhízásétkezésfogyásirodamunka
0

Írta: and

Az egyoldalú és rendszertelen táplálkozás nem csupán egészségtelen, de hizlal is. Az irodaspecifikus étrend alapja A súlycsökkenés az energiaháztartástól függ.  Az ételek a szervezet működéséhez szükséges energiaforrások, és ha a mozgásodhoz képest túl sok kalóriát fogyasztasz, egyre inkább növekedni fog a súlyod. Az energiaszükséglet a fizikai aktivitástól függ, így az irodai munkavégzés relatív kevesebb energiát […]

Az egyoldalú és rendszertelen táplálkozás nem csupán egészségtelen, de hizlal is.

Az irodaspecifikus étrend alapja

A súlycsökkenés az energiaháztartástól függ.  Az ételek a szervezet működéséhez szükséges energiaforrások, és ha a mozgásodhoz képest túl sok kalóriát fogyasztasz, egyre inkább növekedni fog a súlyod. Az energiaszükséglet a fizikai aktivitástól függ, így az irodai munkavégzés relatív kevesebb energiát igényel. A napi kalóriaszükséglet megállapításához szorozd meg a testsúlyodat 7-tel, adjál hozzá 700-at, és ha ülőmunkát végzel, szorozd be a kapott értéket 1,2-vel. Megfelelő étrenddel egyszerre valósíthatod meg a hatékony munkavégzést és az egészséges fogyást, emellett a kiegyensúlyozott táplálkozás javítja az életminőséget és jó közérzetet biztosít. Az irodai diéta alapelveit különösebb erőfeszítés nélkül betarthatod, nem kell éhezned, és a kívánt súlyt is könnyebben elérheted.

Első szabály: Egyél rostokat

A magas rosttartalmú ételek eltelítik a gyomrot, fokozzák a jóllakottság érzetét, és kevesebb kalóriát tartalmaznak, így segítenek a fogyásban.  Az élelmi rostok kedvezően hatnak az emésztésre is, elősegítik a jó bélműködést, ami különösen fontos akkor, ha ülő tevékenységet végzel.  Fogyassz naponta legalább 2 adag teljes kiőrlésű gabonából készült terméket, illetve minimum 5 adag zöldséget és gyümölcsöt, ami erősíti az immunrendszert, valamint véd a szív- és érrendszeri betegségek ellen.

Második szabály: Kerüld a hizlaló ételeket

A karcsúsító ételek kalória- és zsírszegények, rendkívül laktatóak, így bűntudat nélkül fogyaszthatod őket. A bennük lévő értékes hatóanyagok eredményesen harcolnak a narancsbőr ellen, hozzájárulnak a szép bőrhöz és az erős immunrendszerhez. Kiváló zsírégető pl. az eper, a grapefruit, az ananász, a padlizsán, a spárga, a zeller, az avokádó, az áfonya és a chili, amelyek rendszeres fogyasztása tartós és egészséges fogyást eredményez.

irodai2.jpg ()

Harmadik szabály: Bánj csínján a zsírral

A zsírok nélkülözhetetlen tápanyagok, hisz ezek alkotják a sejtfalak szerkezeti összetevőit, védik a belső szerveket, és gondoskodnak a szervezet egészséges működéséhez szükséges A-, D-, E- és K-vitaminokról.  A túlzott zsírfogyasztás azonban hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz, mert a zsírok kétszer annyi kalóriát (9,3 kcal / g) tartalmaznak, mint a fehérjék és a szénhidrátok (mindkettő 4,1 kcal / g).  Az édességek, a majonézes öntetek, a zsíros felvágottak és a tejtermékek helyett részesítsd előnyben a teljes kiőrlésű pékárukat, a sovány húsokat, ha pedig salátát ennél, készítsd el friss fűszerekből az öntetet.

Negyedik szabály: Többször kevesebbet

A szokásos három főétkezés mellé iktass be két másikat, így elkerülheted az éhezést. A napi ötszöri, kisebb adagú étkezés felgyorsítja az anyagcsere-folyamatokat, egyensúlyban tartja a vércukorszintet, és a sikeres fogyókúra szempontjából is optimális. A főétkezések között fogyaszthatsz gyümölcsöket, nyers zöldségeket, alacsony zsírtartalmú joghurtokat, vagy vékony szendvicseket.

Ötödik szabály: Igyál helyesen

Szervezeted naponta 2,5 liter folyadékot veszít el, amit egészséges működése érdekében pótolnod kell. Mivel a szilárd élelmiszerek csupán egy része biztosítja a szükséges folyadékmennyiséget, a maradékot 1,5-2 liter víz formájában hozzá kell tenned. A legjobb szomjoltók a csapvíz, az ásványvíz, a természetes és cukormentes gyümölcs-, illetve zöldséglevek, és a gyógyteák. Kerüld a kávét, az alkoholt és a cukrozott üdítőitalokat, hisz ezeknek rendkívül magas a kalóriatartalma, és alig tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Saliris Resort****superior – Ahol Ég és Föld összeér…

Villámgyors fogyás tablettákkal

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X