Főoldal > DIÉTA > 4 ínycsiklandó nasi, amit bűntudat nélkül fogyaszthatsz

4 ínycsiklandó nasi, amit bűntudat nélkül fogyaszthatsz

bűntudatédességétcsokoládéfagylaltnass
0

Írta: and

Nassolni mindenki szeret, ez tény. Jó érzés egy fárasztó, hosszú nap végén a kanapéra telepedni valami finom rágcsálnivalóval. Mindegy, hogy ezt kényszercselekvésből, idegességből, vagy egyszerűen megszokásból tesszük, utána rendszerint bűntudatot érzünk, amiért újra elcsábultunk a hívogató falatok láttán. Pedig nem minden esetben kellene így éreznünk, hiszen ha odafigyelünk arra, milyen nassolnivalót veszünk magunkhoz, akkor amellett, […]

Nassolni mindenki szeret, ez tény. Jó érzés egy fárasztó, hosszú nap végén a kanapéra telepedni valami finom rágcsálnivalóval. Mindegy, hogy ezt kényszercselekvésből, idegességből, vagy egyszerűen megszokásból tesszük, utána rendszerint bűntudatot érzünk, amiért újra elcsábultunk a hívogató falatok láttán. Pedig nem minden esetben kellene így éreznünk, hiszen ha odafigyelünk arra, milyen nassolnivalót veszünk magunkhoz, akkor amellett, hogy elkerülhetjük a testsúlygyarapodást, még az egészségükért is tettünk egy keveset.

Házi készítésű fagylalt

Ahelyett, hogy azonnal a sarki boltba rohannánk, mikor megkívánunk egy hűsítő fagylaltot, érdemesebb otthon elkészíteni. Nem kell hozzá más, csak friss gyümölcs, méz, valamint egy kis joghurt. Ezeket turmixoljuk össze, majd tegyük be állni a mélyhűtőbe. A cukrot felejtsük el, a méz kiválóan helyettesíti azt.

Amennyiben a pálcikás jégkrémek szerelmesei vagyunk, rakjunk hozzá vizet, majd valamilyen formába – egy egyszerű joghurtos pohár is megteszi – öntsük bele. Mikor látjuk, hogy már kezd megszilárdulni, de még képlékeny, szúrjunk a közepébe egy pálcát, vagy egy kiskanalat, aztán tegyük vissza addig, míg teljesen kemény nem lesz. Jó hír, hogy a gyerekek is nagyon szeretik, így nem kell aggódnunk amiatt, hogy ők inkább az ízfokozókkal dúsított, kalóriabomba változatát kérnék.

shutterstock_24115105.jpg ()Csírák

Az egészségtelen ételek miatt a magyarok nagy része gyomorpanaszokkal küzd, aminek oka többek között a szervezet elsavasodása. Ennek megfékezéseként a legjobb, ha olyan élelmiszereket fogyasztunk, melyek lúgosítanak. Nagyszerűek – és nem utolsó sorban igen finomak – erre a célra a különböző csírák (pl. hagymacsíra, retekcsíra, kukoricacsíra, stb.). Ehetjük őket chips helyett önmagukban is, de ha így túl üresnek érezzük, akkor készíthetünk belőlük müzlit úgy, hogy kedvenc joghurtunkhoz keverjük. Ha édesszájú vagy, nyugodtan megbolondíthatod egy kis mézzel is! A bioboltok polcai roskadásig vannak csírákkal, bár mostanában a legtöbb szupermarketben is beszerezhetjük őket.

Gyümölcs chips

A gyümölcsökből készült chipsek egészségesek, laktatóak és igazán finomak. Mivel még ebben az állapotukban is tele vannak vitaminokkal és tápanyagokkal, nem fogjuk úgy érezni, hogy egész nap el tudnák eszegetni. Legjobban almából és körtéből lehet elkészíteni úgy, hogy kivesszük a magházukat, majd vékony szeletekre vágjuk. Utána öntsünk egy tálba 1-1,5 liter vizet, majd adjunk hozzá egy kávéskanálnyi citromlevet. Tegyük bele a gyümölcsöket, főzzük egy kis ideig, majd szárítsuk ki a tűz fölött. Közben melegítsük elő a sütőt 60 fokra, majd tegyük bele a szeleteket 3-4 órára. Igazán népszerű nassolnivaló a diétázók körében, főleg azért, mert tudjuk, tisztán gyümölcsöt eszünk adalékanyagok nélkül.

Étcsokoládé

Jó hír a csokoládé imádóinak, hogy az étcsokoládé zöld lámpát kapott, és bekerült az ártalmatlan ételek közé. Elég pár kockát elfogyasztanunk belőle, és máris csökken az étvágyunk, így nem érzünk kísértést, hogy az egész táblát bekebelezzük, sőt, a főétkezéseknél se veszünk magunkhoz annyi kalóriát, mint azt normál esetben tennénk. Ezen kívül bebizonyították, hogy az 50%-nál több kakaótartalommal rendelkező étcsokoládé védi a szívet, csökkenti a magas vérnyomást, valamint megemeli a szervezet endorfin szintjét. Így tehát a rettegett édesség felveheti a harcot a gyümölcsökkel, főleg, mert nemrégiben kimutatták, hogy jóval több antioxidánst is tartalmaz az egészségesebbnek hitt ellenfelénél.

A Novorin orrcsepp használata a mindennapokban

Top 6 zsírégető étel


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X