Főoldal > DIÉTA > 3+1 egészséges reggeli, hogy a legjobb formádat hozd

3+1 egészséges reggeli, hogy a legjobb formádat hozd

egészségenergiaételreggeli
0

Írta: and

Almás-mandulás muffin Ezek a fehérjében gazdag muffinok mandulalisztből készülnek a magas glikémiás indexű búzaliszt helyett. Tökéletesen illeszkednek az alacsony szénhidráttartalmú diétákhoz, könnyen fogyaszthatod őket út közben, egész napra energiával töltenek fel, és hamar jóllaksz tőlük. Hozzávalók: 2 csésze mandula5 púpozott evőkanál vaníliás fehérjepor4 egész tojás1 csésze édesítetlen almaszósz½ kocka vaj1 evőkanál fahéj1 teáskanál fűszerkeverék1 teáskanál […]

Almás-mandulás muffin

Ezek a fehérjében gazdag muffinok mandulalisztből készülnek a magas glikémiás indexű búzaliszt helyett. Tökéletesen illeszkednek az alacsony szénhidráttartalmú diétákhoz, könnyen fogyaszthatod őket út közben, egész napra energiával töltenek fel, és hamar jóllaksz tőlük.

Hozzávalók:

2 csésze mandula
5 púpozott evőkanál vaníliás fehérjepor
4 egész tojás
1 csésze édesítetlen almaszósz
½ kocka vaj
1 evőkanál fahéj
1 teáskanál fűszerkeverék
1 teáskanál szegfűszeg

Így készítsd el: Melegítsd elő a sütőt 350 fokra. Olvaszd meg a vajat a mikróban (30 mp alacsony hőfokon). Alaposan keverd össze egy tálban a hozzávalókat. Öntsd a masszát a kivajazott és kilisztezett muffinformákba (esetleg használj muffin papírt), és győződj meg róla, hogy nem töltöd tovább a háromnegyedénél, így 12 darabot készíthetsz el (két tálcával). Helyezz be egy tálcával a sütőbe, és süsd 12 percig. Győződj meg róla, hogy nem sütöd túl a muffint, mivel akkor nagyon száraz lesz. Vedd ki az első adagot a sütőből, és rakd be a második tálcával.

Adag: 6 (2 muffin/fő)

muffincikk.jpg ()Görög joghurtos parfé

Ez a szuperétel a táplálkozás királya: az antioxidánsok az agyad teljesítményének növelésében, az omega-3 zsírsavak a szíved egészségének megőrzésében, a fehérje pedig a fogyásban segít.

Hozzávalók:

1 csésze zsírmentes görög joghurt
½ csésze áfonya
1 evőkanál chia mag
2 evőkanál apróra vágott pekándió
1 csésze szeletelt eper

Így készítsd el: Tegyél a pohár aljára fél csésze görög joghurtot, áfonyát, chia magot, majd rakj rá még egy réteg görög joghurtot és epret, végül szórd a tetejére a pekándiót.

Adag: 1

muffincikk2.jpg ()Klasszikus eper-banán turmix  

Ez a korszerűsített turmix a klasszikus eper-banán ízvilágra épül, omega-3 zsírsavakkal és antioxidánsokkal felturbózva. A dió minden más csonthéjasnál több antioxidánst tartalmaz, a chia mag pedig egy klorogénsav nevű antioxidánsban bővelkedik, ami lelassítja a cukor véráramba kerülését.

Hozzávalók:

1 púpozott evőkanál vaníliás fehérjepor
½ csésze eper (friss vagy fagyasztott)
3 evőkanál dió
1 banán
¼ csésze zsírszegény túró
1 evőkanál chia mag
1 ½ csésze víz
3 jégkocka

Így készítsd el: Keverd simára a hozzávalókat egy turmixgépben. Ahhoz, hogy sűrűbb turmixot kapj, adj hozzá kevesebb vizet, vagy több jégkockát.

Adag: 1

Ananászos túró

A legtöbb márkájú túró tartalmazza a Lactobacillus Acidophilus és a Bifidobacterium Lactis nevű probiotikumokat. Ha ezeket az egészséges baktériumokat a bromelain nevű enzimmel párosítod (ami az ananászban is megtalálható), mely elősegíti a fehérjeemésztést, akkor egy könnyű reggeli segítségével hatékonyan felpörgetheted az anyagcserédet.

Hozzávalók:

2/3 csésze zsírszegény túró
1/2 csésze kockára vágott ananász
30 gramm mandula (körülbelül 22 darab)
2 evőkanál szárított áfonya (natúr)

Így készítsd el: Keverd össze egy tálban az ananászt a túróval. Egy másik tálban (vagy zacskóban) keverd össze a mandulát és az aszalt áfonyát (a diákcsemege mintájára), majd borítsd a túrós ananászra.

Adag: 1

Villámgyors fogyás tablettákkal (x)

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!

Top 6 zsírégető étel


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X