Főoldal > DIÉTA > Így nassolj okosan!

Így nassolj okosan!

csokicukordiétaédességnass
0

Írta: and

Fantasztikus lenne, ha a kalóriák nem hagynának nyomot maguk után. De sajnos, igen is sokat nyomnak a latba, így nem ehetünk meg mindent, ami szem-szájnak ingere, hogy ha igazán egészséges életet akarunk élni.

De ez nem jelenti azt, hogy teljes mértékben le kell mondanunk a nassolás örömeiről. Íme, néhány tipp, hogyan tegyük mindezt helyesen – és ne aggódj, az ételek élvezetétől sem kell búcsút venned.

A valamivel bölcsebb döntés

Csak azért mert nassolásról van szó, még nem kell a legzsírosabb harapnivalót elpusztítanod, amit a boltok polcain meglátsz. Bölcsebben is kielégítheted a nassolási vágyat, akkor is, ha már torkig vagy a salátáktól. Például ahelyett, hogy egymagad falnál fel egy nagy adag sültkrumplit, inkább egy kisebb mennyiséget kérj, és ezt is oszd meg a barátnőddel.

Legyen egy nassolós napod!

Ne engedj minden alkalommal a csábításnak, amikor az elkezd a hatalmába keríteni. Válassz ki egy napot, amikor egy picit lazábbra veheted a gyeplőt, amikor néhány finom falattal többet engedhetsz meg magadnak, de a hét további részében türtőztesd magad. Ez a módszer motiválni fog abban is, hogy ne szegd meg a diétád.

csokicikk.jpg ()Kalkulálj a kalóriákkal!

Tervezz előre, így a bevitt kalóriákkal is ügyesebben fogsz zsonglőrködni. Este vacsorázni mentek? Akkor ebédre olyasmi kerüljön a tányérodra, ami nem bővelkedik kalóriákban, zsírban és lebegjen az a szemed előtt, hogy milyen ínycsiklandozó fogással kényeztetheted majd magad a későbbiekben.

Nassolj alkalmanként!

De olyankor ne érezd a kínzó bűntudatot! Egy, amúgy egészséges és kiegyensúlyozott étrend mellett, egy vékonyka szelet csoki torta elmajszolása nem fogja romba dönteni a fogyókúrás terveidet. Egy tanulmány azt is megállapította, hogy nem kell fokoznod az edzés intenzitását sem a nassolást követő nap – egy alkalmankénti, maximum 600 kalóriás eltérés nem fog kiütközni a derékbőségeden, egészen addig, amíg hosszú távon is követed a helyes táplálkozás alapelveit.

Edd az „igazit”!

Nem mindig kifizetődő, ha valaminek a light változatát veszed magadhoz. Sok állítólag diéta-barát, kímélőbb nassolnivaló, mint például a zsírszegény jégkrém, tele van cukorral vagy mesterséges édesítőszerekkel és egyéb adalékanyagokkal. Sőt, hatásukra azt is észreveheted magadon, hogy még többet kívánsz belőlük, de ezzel csak a szervezetednek ártasz. Inkább „igazi” édességet csemegézz, de csak csekély mennyiségben.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X