Főoldal > DIÉTA > 10 tipp, hogyan spórolj a kalóriákkal

10 tipp, hogyan spórolj a kalóriákkal

diétafogyáshamburgerkalóriapizzaspórol
0

Írta: and

Íme, 10 tuti tipp, hogyan mentesítheted a szervezeted akár több száz kalóriától is. 1. Melegítsd fel az olajat! Mielőtt beletennéd a zöldségeket és a húst a serpenyőbe, melegítsd fel az olajat. A hideg olajat az étel ugyanis könnyebben magába szívja, de ha már eleve forró olajba teszed, számos kalóriát spórolhatsz meg, nem beszélve arról, hogy […]

Íme, 10 tuti tipp, hogyan mentesítheted a szervezeted akár több száz kalóriától is.

1. Melegítsd fel az olajat!

Mielőtt beletennéd a zöldségeket és a húst a serpenyőbe, melegítsd fel az olajat. A hideg olajat az étel ugyanis könnyebben magába szívja, de ha már eleve forró olajba teszed, számos kalóriát spórolhatsz meg, nem beszélve arról, hogy az étel sem fog zsiradékban tocsogni.

2. Szeleteld fel a húst!

Bármilyen meglepő, ha nem egészben, hanem szeletekben tálalod fel a húst, kevesebbet fogsz belőle fogyasztani, mintha egy egész combot magad elé tennél. Próbáld ki, meglátod működni fog.

3. Tömd tele a burgert!

Nem kell lemondanod a hamburger élvezetéről, de sokkal jobb, ha te magad készíted el. A teljes kiőrlésű zsömlét először pakold tele zöldségekkel, gombával ízlés szerint, így jóval kisebb adag marhahús fog kerülni a hamburgerbe, mint egy gyorsétkezdében, nem beszélve arról, hogy sokkal egészségesebb is.

4. Pizza zöldségekkel

Egy pizza is lehet egészséges, minden az alapanyagokon múlik. Ha nem marhaszószos feltéttel pakolod meg, hanem zöldségekkel, zsírszegény sajttal, máris számos kalóriától mentesítheted magad. Ráadásul a paprika, hagyma segít megelőzni bizonyos rákos megbetegedések kialakulását.

sporol2.jpg ()5. Lasagna lencsével

A lasagnának sem kell feltétlenül kalóriabombának lennie. Ahelyett, hogy telepakolnád darált hússal, a töltelék fele legyen vörös lencse. A lencse tele van fehérjével, viszont zsírmentes, így máris számos kalóriát tudsz megspórolni, anélkül, hogy a lasagne veszítene élvezeti értékéből.

6. Keverj morzsát a sajtba!

Ha olyan ételt készítesz, melynek a tetejét jól meg kell szórni reszelt sajttal, akkor a sajtadag fele álljon zsemlemorzsából. Sütés után nem fog érződni a különbség, viszont jóval kevesebb kalória kerül az étel tetejére, mintha az egészet csak sajttal fedted volna be.

7. Szendvics koreai módra

Akárcsak a hamburger esetében, a szendvics megpakolását is érdemes először a zöldségekkel kezdeni. Végy példát a koreaiaktól. A szendvicsbe tégy egy nagy szelet salátát, paradicsomot, paprikát ízlés szerint más zöldségeket is, majd ezek után tegyél bele egy vékony szelet husit.

8. Chilli és csoki

Nem kell lemondanod az édes ízek élvezetéről, csupán változtass kicsit rajtuk. Csinálj csokis shaket egy kis chillivel. Ezzel a kombinációval sokkal intenzívebb és pikánsabb lesz az íze, és az ízorgia miatt kevesebbet is fogsz belőle fogyasztani, mintha magad elé vennél egy tábla csokit. Nem beszélve arról, hogy a chilli tele van olyan flavonidokkal, melyek csökkentik a szívbetegségek kialakulását és a koleszterinszintet.

9. Dió héjában

Ha nasira vágysz, vegyél olyan diót, ami még a héjában van. Így sokkal több idő fog eltelni azzal, hogy feltörd, cserébe kevesebbet fogsz belőle enni, és több kalóriát fogsz megspórolni ezzel a hagyományos módszerrel.

10. Egy pohár víz

Többször ajánlottuk már, de érdemes mindig visszatérni rá: étkezés előtt fogyassz el egy pohár vizet. Így a gyomrod eltelítődik, és jóval kevesebbet fogsz fogyasztani például az ebédedből, mint e módszer nélkül. A vizes technikával sokkal eredményesebben tudod elkerülni azt, hogy túledd magad, és aztán egész délután a feszülő hasad miatt szenvedj.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X