Főoldal > DIÉTA > 5 tuti kalciumforrás

5 tuti kalciumforrás

étkezéskalciummüzlitápanyagtej
0

Írta: and

Most megtudhatod, hogyan tudsz a leggyorsabban és leghatékonyabban hozzájutni napi kalciumadagodhoz. Fogadd meg egyszerűen kivitelezhető tanácsainkat, és máris tettél valamit azért, hogy még jobb formában legyél, és ellásd a szervezeted a szükséges tápanyagokkal. 1. Kezdd a napot teljes kiőrlésű müzlivel és alacsony zsírtartalmú tejjel! Pofonegyszerű az elkészítése, mégis jelentős mennyiségű kalciumhoz jut hozzá a szervezeted […]

Most megtudhatod, hogyan tudsz a leggyorsabban és leghatékonyabban hozzájutni napi kalciumadagodhoz. Fogadd meg egyszerűen kivitelezhető tanácsainkat, és máris tettél valamit azért, hogy még jobb formában legyél, és ellásd a szervezeted a szükséges tápanyagokkal.

1. Kezdd a napot teljes kiőrlésű müzlivel és alacsony zsírtartalmú tejjel! Pofonegyszerű az elkészítése, mégis jelentős mennyiségű kalciumhoz jut hozzá a szervezeted már kora reggel, emellett a reggeli feltölt energiával, és egész nap jól fogod magad érezni – sőt, a munka is jobban megy majd!

kalcium2.jpg ()2. Fogyassz napközben is tejet! Ha eddig azt gondoltad, reggelire és vacsorára elegendő egy-egy pohár tej elkortyolása, tévedtél. Nyugodtan igyál napközben is a fehér italból! Persze nem kell mindenhova literes tejjel járnod, de ha a munkahelyeden a hűtőben el tudsz raktározni egyet, a nap folyamán bátran hörpints fel belőle egy pohárral!

3. Ha nem vagy tejimádó, a sajtot neked találták ki. Válassz alacsony zsírtartalmú sajtot, ezzel jársz a legjobban, mert magas a kalciumtartalma, de nem tartalmaz plusz kalóriákat. Eheted magában, vagy beleteheted a szendvicsedbe, hozzáadhatod a vacsorádhoz. Legalább olyan kitűnő kalciumforrás, mint a tej.

4. Tízóraira, uzsonnára telitalálat az alábbi egyszerű recept, próbáld ki bátran! Egy doboz alacsony zsírtartalmú joghurtot vagy túrót keverj össze kedvenc gyümölcseiddel, és máris kalciumban bővelkedő, finom desszertet kapsz. Mindegy, milyen gyümit választasz, lehet alma, körte, bogyós gyümölcsök, vagy épp kivi, mindegyikkel nagyon finom lesz a nasid – és nem is hizlal!

5. Ha nem tudsz ellenállni a fagyinak, készíts el te magadnak. A legegyszerűbb, ha lefagyasztasz egy doboz joghurtot, így nemcsak rengeteg kalóriát spórolsz meg, de rengeteg kalciummal is megajándékozod csontjaidat.

Irány Zalakaros – Meríts erőt a természet csodáiból!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X