Főoldal > DIÉTA > Jeges finomságok forró napokra

Jeges finomságok forró napokra

frissítőgyümölcsitaljégnyárrecept
0

Írta: and

A nagy melegben semmi sem esik jobban, mint valami jéghideg, hűsítő és szomjoltó finomság, mint például a jégkása, amit valójában granitának hívnak. A granita egy szicíliai eredetű édesség, amit ott leginkább citromos és kávés ízben fogyasztanak. Reméljük, ehhez hasonló jeges receptjeink segítenek túlélni a kánikulát. Granita zöld teából Hozzávalók: -zöld tealevél-méz-víz Készítsd el a teát […]

A nagy melegben semmi sem esik jobban, mint valami jéghideg, hűsítő és szomjoltó finomság, mint például a jégkása, amit valójában granitának hívnak. A granita egy szicíliai eredetű édesség, amit ott leginkább citromos és kávés ízben fogyasztanak. Reméljük, ehhez hasonló jeges receptjeink segítenek túlélni a kánikulát.

Granita zöld teából

Hozzávalók:

-zöld tealevél
-méz
-víz

Készítsd el a teát ízlésednek megfelelően édesítve, majd hagyd kihűlni. Ha már hideg, öntsd egy műanyag edénybe, és tedd a fagyasztóba. Innentől lesz időigényes az elkészítése, ugyanis 15 percentként meg kell keverni, nehogy egy tömbben fagyjon meg, hanem finom kásás legyen. Ha kész, tedd ki poharakba. Lezárva tovább tárolhatod a fagyasztóban akár hetekig is, már ha megmarad addig. Tulajdonképpen bármilyen gyümölcsléből vagy teából elkészítheted.

jegescikk2.jpg ()Csak felnőtteknek! Készíthetsz alkoholos granitát is. Ehhez a gyümölcslébe fagyasztás előtt keverj valamilyen gyümölcslikőrt, vagy pezsgőt.

Színes limonádé

Hozzávalók:

– 2 liter víz
– 5-6 evőkanál cukor
– 2 citrom leve
– gyümölcslé

Készítsd el a limonádét a vízből, a citromléből és a cukorból. Tedd be a hűtőbe, és hagyd 1-2 órát hűlni. Ezalatt különböző színes gyümölcslevekből, mint például eper, meggy, lime, vagy narancs, készíts jégkockákat. Ehhez semmi különöset nem kell tenned, mint a jégkockatartót víz helyett többféle gyümölcslével feltölteni. Ennek legalább két órát kell a fagyasztóban töltenie. Ha készek a színes kockák, önts a limonádéból magas üvegpohárba, és tegyél bele gyümölcsös jégkockákat. Ahogy lassan feloldódnak, különleges ízkavalkád lesz az egyszerű limonádéból.

Nagyon jeges narancsos zöldtea

Hozzávalók:

– zöldtealevél
– 2 deci víz
– 1 narancs
– darált jég
– méz

Először készíts egy pohár zöldteát, ízesítsd mézzel, majd hagyd teljesen kihűlni. Közben vágj egy karikát a narancsból, amivel díszíted majd, a többit pedig facsard ki, és tedd félre. Most következik a jég. Darált jeget vásárolhatsz is, de te is elkészítheted egyszerűen, ha jégkockákat egy erős turmixgépben feldarabolod. Ha nem áll rendelkezésedre egyik sem az előzőekből, akkor tedd a jégkockákat egy zacskóba, fogd össze a nyílását, és néhány erősebb ütéssel, egy klopfoló segítségével zúzd össze. A darált jeget tedd egy magas üvegpohárba, öntsd rá a narancslét, majd a teát, végül díszítsd tetszés szerint.

jegescikk1.jpg ()Gyümölcsös smoothie

Hozzávalók:

– két marék vegyes gyümölcs (fagyasztott vagy friss)
– 1-2 kanál méz
– 2 kanál natúr joghurt
– 3-4 jégkocka

Smoothie-t készíteni nagyon egyszerű, nagyjából két perc alatt megvan, csak arra kell vigyáznod, hogy az alapanyagok hidegek legyenek, amikor nekifogsz. Az egész annyiból áll, hogy minden hozzávalót bedobsz egy erős turmixgépbe, és alaposan összezúzod. Ha a turmixod nem működik jéggel, akkor csak a joghurtot, a mézet és a gyümölcsöt turmixold össze, majd a végén adj hozzá zúzott, vagy kézi módszerrel tört jeget. Készíthetsz különlegesebb smoothie-kat alkohol, vagy csokoládé hozzáadásával.

Hotel Bonvino Wine & Spa – Éld át Badacsonyt!

Edzés akár a szabadban is – Győzd le az allergiát!

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X