Főoldal > DIÉTA > Így legyél két hét alatt bikinikész!

Így legyél két hét alatt bikinikész!

bikiniszezonétrendfeszültségfogyókúramozgás
0

Írta: and

Gyümölcs, gyümölcs, gyümölcs Szerencsére már nem kell szűkölködnünk a téli friss gyümölcshiánytól. A boltok, piacok roskadoznak a finomabbnál, finomabb gyümiktől. Egy kis gyümölcskúrától nemcsak nagy mennyiségű vitamint és antioxidánst vihetsz be a szervezetedbe, de az alakod is meghálálja, hiszen kevés kalóriát fogyasztasz el, mégsem éhezel. Folyadék és méregtelenítés Természetesen a kellő mennyiségű folyadékbevitelről sem szabad […]

Gyümölcs, gyümölcs, gyümölcs

Szerencsére már nem kell szűkölködnünk a téli friss gyümölcshiánytól. A boltok, piacok roskadoznak a finomabbnál, finomabb gyümiktől. Egy kis gyümölcskúrától nemcsak nagy mennyiségű vitamint és antioxidánst vihetsz be a szervezetedbe, de az alakod is meghálálja, hiszen kevés kalóriát fogyasztasz el, mégsem éhezel.

Folyadék és méregtelenítés

Természetesen a kellő mennyiségű folyadékbevitelről sem szabad megfeledkezni. Kerüld a szénsavas, cukros üdítőket, gyümölcsleveket. A folyadék leginkább szénsavmentes ásványvízből álljon, vagy ha azt már unod, zöld teából. Ha semmiképpen sem bírod ki gyümölcslé nélkül, engedélyezz magadnak 2-3 deci frissen préselt narancslét. Hétvégén pedig tarts egy nap lénapot, amikor csak folyadékot fogyasztasz.

bikini2.jpg ()Sok zöldség, kevés hús

Ha eddig a hús alkotta az étrended nagy részét, most fordíts az arányokon. A tányérod nagy részét zöldségek foglalják el. Persze nem olajban tocsogó rántott karfiolra vagy sültkrumplira, hanem párolt zöldségekre gondolunk. A húsok terén pedig mellőzd a vörös húsokat, és részesítsd előnyben a sovány szárnyas húsokat, illetve a halat. A jó minőségű fehérje ugyanis segít leolvasztani testedről a felesleges zsírt. Egy étkezést fehérje-turmixszal is pótolhatsz.

Mozgásra fel!

Önmagában a helyes táplálkozás nem fog csodát művelni, ezért mindenképp be kell iktatnod a rendszeres mozgást is az életedbe. Heti 4-5 alkalommal szánj rá egy órát a mozgásra. Lehet ez futás, úszás, vagy ha nem zavar a konditermi légkör, akkor ott számos óra illetve gép közül válogathatsz, ráadásul személyi edző segítségét is kérheted. Így a strandon nemcsak vékonyabban, hanem szálkásabban tudsz megjelenni.

Nyugi!

A közhiedelemmel ellentétben a stressz bizony hizlal. Nemcsak a hormonális változások miatt, hanem feszült helyzetben hajlamosak vagyunk nassolnivalóval nyugtatni magunkat. Ha úgy érzed, nem tudod megállni a rágcsálást, akkor fogyassz almát, rágcsálj répaszeleteket csoki vagy ropi helyett. Persze a legjobb, ha igyekszel a stresszt minimalizálni az életedben. Épp itt az ideális alkalom. Jógázz, sajátíts el relaxációs gyakorlatokat, így nem kell a felgyülemlett feültséget ételbe fojtanod.

Nincs sem időnk, sem energiánk a szexre?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X