Főoldal > DIÉTA > 4 ok, hogy igenis egyél csokit!

4 ok, hogy igenis egyél csokit!

bőrcsokiétcsokijókedvreceptszív
0

Írta: and

1. Óvja a szíved A csoki segít megőrizni szíved egészségét, különösen, ha az étcsokit részesíted előnyben. Bizonyított ugyanis, hogy az étcsoki csökkenti a szervezetben fellépő gyulladások lehetőségét, melyek aztán szívelégtelenségekhez vezethetnek.  2. Jókedvre derít A csoki még a legelkeseredettebb helyzetben is mosolyra fakaszt. Nem csoda, hogy sokan élnek ezzel a módszerrel, hiszen bizonyított, hogy már […]

1. Óvja a szíved

A csoki segít megőrizni szíved egészségét, különösen, ha az étcsokit részesíted előnyben. Bizonyított ugyanis, hogy az étcsoki csökkenti a szervezetben fellépő gyulladások lehetőségét, melyek aztán szívelégtelenségekhez vezethetnek.
 

2. Jókedvre derít

A csoki még a legelkeseredettebb helyzetben is mosolyra fakaszt. Nem csoda, hogy sokan élnek ezzel a módszerrel, hiszen bizonyított, hogy már maga a csokoládé textúrája, látványa és illata képes jobb kedvre deríteni. Tehát ha legközelebb úrrá lesz rajtad az “életfájdalom”, gyógyszer helyett inkább fogyassz egy kis csokoládét. Persze nem kell egy egész táblával begyűrni, már egy-két kocka képes kifejteni áldásos hatását.

csokis2.jpg ()

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Jót tesz a bőrnek

A csokoládé nemcsak a lelkeddel, de a bőröddel is csodákat képes művelni. A bársonyos bőrért próbáld ki ezt a receptet!

Egy tusfürdős flakonban keverj össze 2 csésze csokis tejet, 2 teáskanál krémes szappant és egy teáskanál mézet! A csokis tejben lévő laktózsav és antioxidánsok puhává és élettel telivé varázsolják a bőrödet.

4. Legyőzi a sóvárgást

Furán hangzik, de így van. Egy kis étcsoki fogyasztásától nem csak telítettebbnek érzed majd magad, de kevésbé fogsz vágyakozni az édes, sós, vagy nehéz, zsíros ételek után. Mindenképp jó minőségű étcsokit érdemes választanod, mivel alacsony glikémiás indexének hála a vércukor-szintedet sem bolygatja meg.

Próbáld ki ezt a fantasztikus csokis receptet!

Csokis koktél

3 cent vaníliás vodka
5 cent csokilikőr
5 cent szójatej vagy sovány tej
fél cent csokiszirup

Egy shakerben rázd össze az összetevőket, és martinis pohárban kortyolgasd!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X