Főoldal > DIÉTA > Így étkezz, hogy legyőzhesd a narancsbőrt!

Így étkezz, hogy legyőzhesd a narancsbőrt!

bevásárlólistaC-vitaminétkezéshidratálásnarancsbőrszabály
0

Írta: and

Ha neked is gödröcskés a bőröd leginkább fenék és comb tájékán, akkor jó, ha tudod, nem vagy egyedül: a nők 90 százaléka szenved a cellulitisztől, mindegy, hogy kövér vagy vékony. Vannak ételek és folyadékok, melyek hidratálják a bőrödet, segítenek a kollagéntermelésben, és megelőzik a zsír lerakódását – így együtt megóvják testedet egyik örök ellenségétől, a […]

Ha neked is gödröcskés a bőröd leginkább fenék és comb tájékán, akkor jó, ha tudod, nem vagy egyedül: a nők 90 százaléka szenved a cellulitisztől, mindegy, hogy kövér vagy vékony.

Vannak ételek és folyadékok, melyek hidratálják a bőrödet, segítenek a kollagéntermelésben, és megelőzik a zsír lerakódását – így együtt megóvják testedet egyik örök ellenségétől, a narancsbőrtől.
3 szabály van, amire jó, ha odafigyelsz, így megmenekülhetsz a cellulittől!

cellkaja2.jpg ()1. Igyál, igyál, igyál!

Ha a bőr kellőképp hidratált, sokkal rugalmasabbnak és egészségesebbnek tűnik. A fenekeden, combodon és más narancsbőrre fogékony testrészeiden a vastagabb, folyadékban teltebb bőrréteg jobban elfedi a zsírsejteket. Már biztos sok helyen hallottad, olvastad, de napi legalább másfél liter folyadék a bőrödnek is nagyon jót tesz, nem csak a szervezetednek.
Folyadékot nem csak italok formájában vihetsz be, de magas víztartalmú ételekkel is. Ilyen például az alma, szőlő, uborka – nem csak egészségesek, de hozzájárulnak a testtömegindexed csökkenéséhez is, így bármilyen diétába beleillenek.

2. Színes falatok

A színes zöldségek tele vannak C-vitaminnal, mely megakadályozza a jótékony kollagén gyors lebomlását. A kollagén a bőr támasza; ezek a rostok alkotják a kötőszövet mintegy 70 százalékát. A nedvességtől duzzadó kollagén felelős a bőr alatti szövetek rugalmasságáért, a bőr feszességéért. Mikor ezek a szálak elvékonyodnak, a bőr veszít rugalmasságából, és a zsírsejtek kitüremkednek a bőrön láthatóvá téve a hepehupás réteget. A C-vitamin az első adu, amely a bőrt simává és feszessé teszi, nélküle a szervezetünk nem állít elő kollagént. Sőt, 30 százalékkal több zsírt vagy képes elégetni edzés közben, ha rendszeresen fogyasztasz C-vitamint, legalább 200 mg-ot naponta.

3. Csak a teljes kiőrlés

A finomított gabonák – mint például a cukros gabonapehely, fehér kenyér és fehér rizs – átalakulnak glükózzá (szőlőcukorrá), így az egekbe emelik az inzulinszintedet. Étkezés után így a tested olyan üzenetet kap a megnövekedett inzulinszint által, hogy több zsírt kell tárolnia, mint elégetnie. Kerüld a finomított szénhidrátokat is, és inkább teljes kiőrlésű gabonaféléket fogyassz, mint a barna rizs vagy a zabliszt – ezek normál szinten tartják a vércukrodat így kevesebb zsír rakódik le a testeden.
 
Ezek az ételek szerepeljenek anti-cellulit bevásárlólistádon:

alma, barna rizs, hal, bulgur (tört búza), zeller, uborka, szőlő, kiwi, zabliszt, narancs, quinoa, papaya, popcorn, pritamin paprika, paradicsom, görögdinnye
 
Ezeket az ételeket kerüld:

sós, zsíros, cukros ételek, cukros italok, koffeines italok, finomított gabonafélék, sós rágcsálnivalók, alkohol


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X