Főoldal > DIÉTA > 6 tuti étel az eredményes edzésért

6 tuti étel az eredményes edzésért

edzésételfolyadékhatékonyság
0

Írta: and

Görög joghurt A görög joghurt a joghurtok királynője. Ideális mennyiségben tartalmaz fehérjét, alacsony kalóriatartalmú, ráadásul kellemes, krémes állaga van. Ha édesszájú vagy, egyszerűen keverj hozzá egy kis mézet vagy bogyós gyümölcsöt, így máris finom és tartalmas édességet tudsz magadnak varázsolni edzés után. Quinoa Bár hazánkban még nem annyira ismert ez a leginkább köleshez hasonlítható gabonaféle, […]

Görög joghurt

A görög joghurt a joghurtok királynője. Ideális mennyiségben tartalmaz fehérjét, alacsony kalóriatartalmú, ráadásul kellemes, krémes állaga van. Ha édesszájú vagy, egyszerűen keverj hozzá egy kis mézet vagy bogyós gyümölcsöt, így máris finom és tartalmas édességet tudsz magadnak varázsolni edzés után.

Quinoa

Bár hazánkban még nem annyira ismert ez a leginkább köleshez hasonlítható gabonaféle, mindenesetre, ha egy szupermarketben vagy bioboltban belebotlasz, semmiképpen se hagyd ki. Ugyanis  tele van fehérjével és rosttal, így edzés előtt vagy után az egyik legideálisabb táplálék. Könnyű elkészíteni, és tökéletes köret zöldségek és húsfélék mellé is.

Dió

Összehasonlítva a többi magfélével, a dió tartalmazza a legtöbb esszenciális omega-3 zsírsavat, melynek gyulladáscsökkentő hatása van, segít felturbózni az anyagcserét, ezáltal a fogyás is könnyebben fog menni. Edzés után kombinálhatod a görög joghurtot 10-12 szem dióval vagy egy kis gyümölccsel.

Tojás

Egy főtt tojás némi tengeri sóval meghintve ideális edzés előtt vagy után. Egy darab tojás mindössze 70 kalóriát tartalmazza, és benne rejlik mindaz a 9 esszenciális aminosav, melyek elősegítik, hogy a fehérje beépüljön a szervezetedbe, és fejlődjenek az izmaid. A tojás sárgáját semmiképpen ne dobd ki. Ez tartalmazza az értékes összetevők legnagyobb részét.

sportetel2.jpg ()Görögdinnye

Amellett, hogy a görögdinnye 92 százaléka vízből áll, rengeteg C- és A-vitamint tartalmaz, valamint gyulladás-csökkentő hatása van, mely segít elkerülni az edzés közben fellépő fájdalmas sérüléseket. A dinnye emellett likopint is tartalmaz, mely segít megvédeni a különféle rákos megbetegedésekkel szemben.

Fehérjeszelet

Ezek a szeletek direkt arra lettek kitalálva, hogy edzés előtt és után energiával töltsenek fel. Mikor válogatsz köztük, figyelj oda, hogy lehetőleg mesterséges adalék- és cukormentes változatot válassz. Ezek a szeletek elég tömények, nem érdemes egyszerre befalni az egészet, mivel eléggé eltelítenek, ezért inkább kisebb szeletekben adagold akár edzés közben is.

Víz

Még egy fontos dolog. A megfelelő ételek kiválasztása mellett a hidratálásra is gondosan ügyelj. Legyen nálad mindig egy üveg víz, vagy ha komolyabb edzésbe vágsz, akkor izo-ital, így elkerülheted a kiszáradást, míg az izo-ital további olyan szükséges anyagokat tartalmaz, melyek elősegítik az edzésed sikerességét.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X