Főoldal > DIÉTA > Tuti kalóriaszegény és egészséges ebédek a munkahelyedre

Tuti kalóriaszegény és egészséges ebédek a munkahelyedre

ebédelkészítésmunkahelyrecept
0

Írta: and

Nagyon fontos, hogy munka közben is megfelelően táplálkozz, ugyanis ez adja az erőt, hogy végig bírd az egész napos munkát. Ha nem veszel magadhoz elegendő tápanyagot, fáradt és ingerült leszel, nehezen tudod majd ellátni a feladatod. Most adunk néhány ötletet, hogy gyorsan finom és egészséges ebédet tudj magadnak összedobni, amit dobozban magaddal is vihetsz. Gyors […]

Nagyon fontos, hogy munka közben is megfelelően táplálkozz, ugyanis ez adja az erőt, hogy végig bírd az egész napos munkát. Ha nem veszel magadhoz elegendő tápanyagot, fáradt és ingerült leszel, nehezen tudod majd ellátni a feladatod. Most adunk néhány ötletet, hogy gyorsan finom és egészséges ebédet tudj magadnak összedobni, amit dobozban magaddal is vihetsz.

Gyors csirkesaláta

1 marék rukola, vagy jégsaláta összetépkedve
1 paradicsom
1 paprika
fél cukkini
fél csirkemell filé
1 pohár natúr joghurt
2-3 szelet teljes kiőrlésű kenyér

A csirkemellet vágd fel darabokra és fűszerezd sültcsirke fűszerrel. Egy kanál olajat melegíts fel egy serpenyőben, tedd bele a csirkét, pirítsd át, majd lefedve puhítsd át néhány perc alatt. Amíg elkészül a hús, addig darabold fel a paradicsomot, a paprikát és a cukkinit, majd a salátával forgasd össze. A natúr joghurtból könnyedén készíthetsz finom öntetet, ha belekeversz egy kanál csirkefűszert és egy kis petrezselymet. Halmozd a kész csirkedarabokat a salátára és öntsd le az öntettel. Kenyérrel a legfinomabb.

munkaebed2.jpg ()Kecskesajtos szendvics

30 g napraforgómag
300 g friss kecskesajt
2 evőkanál méz
1 rozmaringág
1 kakukkfű ág
őrölt bors, só
szeletelt rozskenyér

A napraforgómagokat egy serpenyőben zsír nélkül pirítsd aranybarnára, majd hagyd kihűlni. A rozmaring és kakukkfű leveleket tépkedd le, és aprítsd fel. Keverd össze a kecskesajtot a mézzel, add hozzá a kakukkfüvet és a rozmaringot, majd fűszerezd sóval és borssal, végül add hozzá a napraforgómagot. Ha gazdagabb szendvicset szeretnél, tehetsz bele salátalevelet, paprikát vagy paradicsomot is.

Gombás csirke wokban

1 adag rizstészta
1 kisebb citrom
4 szál újhagyma
fél paprika (piros)
6 db shitake gomba
50 g csirkemell
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szójaszósz
só, bors

Először főzd meg a tésztát, szűrd le és rakd félre. Reszeld le a citrom héját, a paprikát, a hagymát és a gombát pedig vágd fel apró darabokra, a csirkét pedig vékony csíkokra. Egy wokban hevítsd fel az olajat, majd tedd bele a csirkét, és alacsony hőmérsékleten süsd néhány percig, folyamatosan rázogatva. Ezután add hozzá a zöldséget és a gombát, süsd tovább körülbelül öt percig, végül keverd bele a tésztát és a citromhéjat, és addig süsd, amíg át nem melegszik. Közben folyamatosan rázogasd, hogy egyenletesen süljön minden hozzávaló. Ha kész, öntsd bele a szójaszószt, locsold meg citromlével, és ízesítsd sóval és borssal.

Virslis tésztasaláta

1 pulykavirsli
5 kis retek
2 csemegeuborka
fél csokor metélőhagyma
3 evőkanál zöldségleves
csemegeuborka leve
só, bors
1 adag főtt tészta

Vágd fe a virslit vékony karikákra, a retket és az uborkát és a metélőhagymát pedig darabold fel. Ezeket a hozzávalókat keverd össze a megfőzőzött tésztával. A zöldségleveshez adj hozzá ízlésed szerint, majd ízesítsd sóval és borssal. Az elkészült öntetet locsold a salátára, forgasd össze és hagyd egy kicsit állni.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X