Főoldal > DIÉTA > Idd magad vékonyra!

Idd magad vékonyra!

cukormentesitalkalóriakoktélturmix
0

Írta: and

Kerüld a tejszínhabot! Nincs is gusztusosabb látvány, mint egy nagy adag tejeskávé tejszínhabbal, csokisziruppal a tetején. A szomorú hír pedig az, hogy mindez 670 kalóriát tartalmaz. Ha fel szeretnéd tölteni a koffeinraktárodat, rendelj sima eszpesszót, mely mindössze 30 kalóriát tartalmaz, így máris megspóroltál több mint 600 kalóriát. Válassz kalóriaszegény koktélt! Ha a barátnőiddel beültök egy […]

Kerüld a tejszínhabot!

Nincs is gusztusosabb látvány, mint egy nagy adag tejeskávé tejszínhabbal, csokisziruppal a tetején. A szomorú hír pedig az, hogy mindez 670 kalóriát tartalmaz. Ha fel szeretnéd tölteni a koffeinraktárodat, rendelj sima eszpesszót, mely mindössze 30 kalóriát tartalmaz, így máris megspóroltál több mint 600 kalóriát.

Válassz kalóriaszegény koktélt!

ital2.jpg ()Ha a barátnőiddel beültök egy bárba, a rendelés előtt érdemes mérlegelned, hogy mit is válassz. Bár csábítónak tűnnek a szirupos, cukros, krémlikőrös koktélok, a kalóriatartalmuk vetekszik egy kiadós  ebéddel. Éppen ezért inkább olyan koktélt válassz, mely citrust, tonikot, áfonyaszirupot vagy szódát tartalmaz. Egy lájtosabb koktéllal több száz kalóriát tudsz megspórolni.

Mértékkel a turmixszal!

Ha éppen rohansz reggel, és nincs más választásod, akkor kezdő energialöketnek megfelel, egy turmix de tudnod kell, hogy egy liter több mint 800 kalóriát tartalmaz. Éppen ezért ne a reggelin spórolj az időddel! Egy tálkába önts egy kis müzlit, szeletelj rá banánt, és mellé jöhet egy kis feketekávé. Több mint 500 kalóriát tudsz így megspórolni.

Csökkentsd a cukros üditő italok mennyiségét!

Te is szeretsz elkortyolni egy kis kólát kávé helyett? Egy doboz üditő még nem a világ vége, mivel 3 deci, típustól függően 150-180 kalóriát tartalmaz, de ha egy nap több dobozzal is lehúzol, akkor ennek a kalóriamennyiségnek a többszörösét viheted be a szervezetedbe. Ha szomjas vagy, válassz inkább vizet. Máris több száz felesleges kalóriától mented meg magad.

Fogyassz cukormentes teát!

Bár a legtöbben szeretjük édesen fogyasztani kedvenc meleg italunkat, ha agyoncukrozzuk, esetleg még egy kis gyümölcslével is feldobjuk, akkor a nullkalóriás italból máris energiabombát tudunk kreálni. Éppen ezért, ha lehet, kerüld a cukrot, és fogyaszd ízesítés nélkül a teát. Ha így képtelen vagy meginni, akkor is egy kis mézet belecsempészhetsz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X