Főoldal > DIÉTA > Tuti őszi diéta: fogyj fahéjjal és mézzel!

Tuti őszi diéta: fogyj fahéjjal és mézzel!

0

Írta: and

Fahéj: a cukoranyagcsere szabályozó A fahéj az egyik legrégebb óta használt gyógy- és fűszernövény. Nem véletlenül. Nagyszerű emésztésjavító, görcsoldó, fertőtlenítő hatású, ráadásul képes akár húszszorosára gyorsítani a cukoranyagcsere folyamatát. Megelőzi a vércukorszint ingadozását, gátolja a cukormolekulák más molekulákkal való összekapcsolódását, valamint növeli az inzulin és az antioxidánsok hatékonyságát. Mindezeknek köszönhetően hosszú időre teltségérzetet ad, megszűnteti […]

Fahéj: a cukoranyagcsere szabályozó

A fahéj az egyik legrégebb óta használt gyógy- és fűszernövény. Nem véletlenül. Nagyszerű emésztésjavító, görcsoldó, fertőtlenítő hatású, ráadásul képes akár húszszorosára gyorsítani a cukoranyagcsere folyamatát. Megelőzi a vércukorszint ingadozását, gátolja a cukormolekulák más molekulákkal való összekapcsolódását, valamint növeli az inzulin és az antioxidánsok hatékonyságát. Mindezeknek köszönhetően hosszú időre teltségérzetet ad, megszűnteti a puffadást, lúgosít, sőt a hangulatunkra is pozitív hatással van.

shutterstock_24692977.jpg ()Méz: az életelixír

Tudtad, hogy ez a fantasztikus nedű több mint hetvenféle gyógy- és fiziológiai hatással bír? Számos fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között B1-, B2-, B5-, B6-, C- és K-vitamint, folsavat, vasat, cinket, mangánt, rezet, krómot, nátriumot, káliumot, niacint és magnéziumot. Amellett, hogy jó hatással van az emésztésre, nyugtató, antibakteriális hatású, energiát ad és erősíti az immunrendszert, ásványi anyagainak köszönhetően pedig megelőzi az elhízást is.

A diéta lényege, hogy egy héten át hagyd el teljesen a cukor fogyasztását az étrendedből – ezt minden esetben mézzel pótold. A reggelt kezdd a speciális fogyókúrás itallal, és a nap folyamán se feledkezz meg a 2-3 liter folyadékról. Természetesen kerüld a zsíros- és kalóriadús ételeket, fogyassz gyümölcsöt, zöldséget és hüvelyeseket, esténként pedig indítsd be a zsírégetést egy kis méz elnyalogatásával. A húsféléket és a pékárukat a diéta hete alatt szintén igyekezz elkerülni. Ennek a módszernek alapvetően nem a megvonás a célja, hanem a kiegyensúlyozott táplálkozás, ezért a méz fogyasztását se vidd túlzásba.

Fogyókúrás ital

Egy hétig minden reggel fogyassz el két deci mézes-fahéjas italt. Két deci vízbe keverj 2 evőkanál mézet, 3 kávéskanál őrölt fahéjat, és idd meg éhgyomorra. Ez a gyógyhatású ”koktél” felgyorsítja az anyagcseréd, szabályozza a koleszterinszintet, beindítja az emésztést és még a cellulit leküzdésében is segít. Napközben kortyolgass fahéjas, aloe verás teát (minden bio boltban lehet kapni). Ez egész nap méregteleníti a szervezeted, valamint szinten tartja a vércukorszinted, így nem tör rád a farkaséhség.

Wellness Cafe tipp: Ha mégis megéhezel, és valami édességre vágysz, egyél egy teáskanál mézet, vagy igyál egy zsírszegény tejből készült kávét, fahéjjal és egy kevés mézzel.

Lefekvés előtt két kanál méz

Ha megeszel akár önmagában, akár gyógyteába keverve két kanál mézet mielőtt ágyba bújnál, felgyorsíthatod az anyagcsere-folyamatokat. A méz ugyanis beindítja a máj működését, ezáltal turbó fokozatra kapcsolja az éjszakai zsírégetést és méregtelenítést.  

Almás-fahéjas turmix

A diéta során fogyaszd ezt a turmixot reggeli vagy vacsora helyett. Egy-két nagyobb almát hámozz meg, majd vágj apró szeletekre. Tedd egy tálkába, önts rá annyi narancslevet, hogy ellepje az almadarabokat, majd adj hozzá egy pohár zsírszegény, natúr joghurtot. Ízesítsd meg egy evőkanál mézzel, ízlés szerint fahéjjal, majd reszelj rá egy kevés citromhéjat. Az egészet turmixold össze, majd lassan kortyolgatva fogyaszd el.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X