Főoldal > DIÉTA > A nap karcsúsító tippje: fenyőmagos saláta

A nap karcsúsító tippje: fenyőmagos saláta

diétafenyőmagfogyókúravitamin
0

Írta:

Tavasszal töltsd fel a szervezeted vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ennek a legegyszerűbb módja, ha a heti menüdből nem hagyod ki a  friss, ropogós salátákat. Fogyaszthatod őket köretként vagy önálló adagként  főétkezéshez. Íme, néhány profi salátakészítési fortély és egy tuti fenyőmagos recept.  A  leveles saláta akkor lesz finom ropogós, ha elkészítés előtt egy fél órára műanyag zacskóba csomagolod és a […]

Tavasszal töltsd fel a szervezeted vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ennek a legegyszerűbb módja, ha a heti menüdből nem hagyod ki a  friss, ropogós salátákat. Fogyaszthatod őket köretként vagy önálló adagként  főétkezéshez. Íme, néhány profi salátakészítési fortély és egy tuti fenyőmagos recept. 

  • A  leveles saláta akkor lesz finom ropogós, ha elkészítés előtt egy fél órára műanyag zacskóba csomagolod és a hűtőbe teszed. 
  • Az uborka, burgonya, hüvelyes és káposztasalátát hosszabb ideig hagyd az öntetben állni, így az ízek jobban összeérnek  
  • A keserűbb salátákat (pl. cikória, rucola, retek) mindig langyos vízben mosd meg és hagyd a vízben állni legalább 20 percig
  • A saláták tetejét szórd meg pirított, natúr magokkal (pl. tökmag, fenyőmag vagy napraforgómag). Ezek nem csak finomak, de értékes ásványi anyagokat is tartalmaznak.

0024859_1.jpg ()


A WellnessCafe tippje: fenyőmagos saláta 

Hozzávalók:
1 db fejes saláta
2-3 szem paradicsom
1 édespaprika
fél kígyóuborka
15-20 kimagozott olajbogyó ízlés szerint
1-2 szál póréhagyma
2-3 dkg fenyőmag
Az öntethez: 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 4 dl zsírszegény joghurt, 2 evőkanál ecet, 1 evőkanál korianderlevél, só és őrölt bors.

Így készítsd a salátát:
A salátát mosd meg, csöpögtesd le, majd tépkedd apróra a leveleit. Keverd hozzá a megmosott és felkockázott zöldségeket, a póréhagymát és a karikára vágott olajbogyót. A fenyőmagokat pirítsa meg teflonban. Az öntethez keverd simára a hozzávalókat, ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal, korianderrel. Ha kész, öntsd a salátára és a tetejét szórd meg a pirított fenyőmaggal. 
Extra tippünk:  A fenyőmagos saláta remek választás grillezett és natúr csirkemellhez, de alacson kalóriatartalma miatt (200 kcal/adag) vacsorára is fogyaszthatod. Ha azt szeretnéd, hogy még tartalmasabb legyen a saláta, tehetsz bele egy csomag retket is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X