Főoldal > DIÉTA > 3 zsírégető munkahelyi ebéd

3 zsírégető munkahelyi ebéd

ebédegészségfogyókúramunkahelytáplálkozás
0

Írta:

Alig pár perced van elkészíteni az ebédedet? Válassz a következő három recept közül – hiszen egyszerűek, gyorsak, a végeredmény pedig garantáltan isteni lesz! 1. Joghurtos csirke Ez az ízletes étel kevesebb mint 150 kalóriát tartalmaz, könnyű elkészíteni, ráadásul finom is – ezért érdemes kipróbálnod! A natúr joghurt segíti a kalcium felszívódását a szervezetedben, csökkenti a koleszterinszintet […]

Alig pár perced van elkészíteni az ebédedet? Válassz a következő három recept közül – hiszen egyszerűek, gyorsak, a végeredmény pedig garantáltan isteni lesz!

1. Joghurtos csirke

Ez az ízletes étel kevesebb mint 150 kalóriát tartalmaz, könnyű elkészíteni, ráadásul finom is – ezért érdemes kipróbálnod! A natúr joghurt segíti a kalcium felszívódását a szervezetedben, csökkenti a koleszterinszintet és a puffadást, a fokhagyma pedig véd a szív- és érrendszeri betegségektől!

0025086_1.jpg ()Hozzávalók:
két vékony szelet csirkemell
1 dl natúr joghurt
10 dkg trappista sajt
egy gerezd fokhagyma
görögös fűszerkeverék
bors

Hogyan készítheted el?
Egy deciliter joghurtba keverd bele az apróra vágott fokhagymát, fűszerezd sóval és borssal, vagy használj görögös fűszerkeveréket! Vágd vékony szeletekre a csirkemellet, a szeleteket tedd bele egy jénai tálba, öntsd rá a joghurtos-fűszeres keveréket, végül szórd meg reszelt sajttal, és lefedve tedd be a sütőbe tizenöt-húsz percre! Amikor a hús már megpuhult, vedd le a tálról a fedőt, és öt perc alatt pirítsd ropogósra a sajtot!

2. Sült mozzarella paradicsomsalátával

Ha tényleg csak pár perced van, hogy összeüss valamit ebédre, készíts sült mozzarellát paradicsomsalátával! A mozzarella a legtöbb sajtfajtánál jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, a paradicsomban lévő rengeteg A-vitamin és kálium pedig megtisztítja a szervezetedet a méreganyagoktól, sőt a bőrproblémákat is enyhíti!

Hozzávalók:
két vékony szelet füstölt mozzarella
két paradicsom
bazsalikom
oregánó
olívaolaj
Hogyan készítheted el?
Vágj két vékony szelet füstölt mozzarellát, majd szórd meg egy kevés bazsalikommal! A sajtszeleteket grillen vagy egy sima serpenyőben süsd meg – csupán annyi ideig kell az edényben hagynod, amíg a széle picit meg nem pirul! Közben mosd meg, és szeleteld fel a paradicsomot, szórd meg bazsalikommal vagy oregánóval, majd önts rá néhány csepp olívaolajat!

3. Brokkolis barnarizs

Alig húsz percre van szükséged ahhoz, hogy elkészítsd ezt a finom és fogyókúrás ételt: érdemes minél gyakrabban az étrendedbe csempészned a barnarizst, ugyanis rengeteg rostot és B-vitamint tartalmaz, ennek köszönhetően felgyorsítja az anyagcserédet! Brokkolival társítva pedig még egészségesebb, ez a zöldség ugyanis nemcsak az immunrendszeredet erősíti, de védi a szívet, a csontozatot és a látást is!

Hozzávalók:
20 dkg barnarizs
10 dkg brokkoli
10 dkg trappista sajt
fehérbors
olaj
fehérbors
Hogyan készítheted el?
A barnarizst enyhén sós vízben főzd ki, közben a brokkolit szedd apró rózsákra, és egy másik edényben főzd közepesen puhára! Egy serpenyőbe csepegtess egy kevés olajat, majd öntsd bele a rizst és a brokkolit, fűszerezd sóval és borssal, és gyorsan pirítsd át! Ha készen van, az étel tetejére szórj reszelt sajtot!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X