Főoldal > DIÉTA > Villámtipp egészséges fogyáshoz

Villámtipp egészséges fogyáshoz

diétafogyásfogyókúraivókúraparadicsom
0

Írta:

Ha merev étkezési előírásokat követsz azért, hogy elérd az áhított álomalakot, annak egészséged látja kárát. Ahhoz, hogy látványosan megszabadulj a pluszkilóktól csökkenteni kell sütemények, hús és zsíros kolbászfélék fogyasztását, és növelni kell a vízben gazdag élelmiszerek (gyümölcsök, zöldségek) arányát a napi menüdben. Emellet tanácsos egy héten legalább 3X1-1,5 órát mozognod. A heti egy gyümölcsnap (pl. szőlő)  […]

0023512_2.jpg ()

Ha merev étkezési előírásokat követsz azért, hogy elérd az áhított álomalakot, annak egészséged látja kárát. Ahhoz, hogy látványosan megszabadulj a pluszkilóktól csökkenteni kell sütemények, hús és zsíros kolbászfélék fogyasztását, és növelni kell a vízben gazdag élelmiszerek (gyümölcsök, zöldségek) arányát a napi menüdben. Emellet tanácsos egy héten legalább 3X1-1,5 órát mozognod.

A heti egy gyümölcsnap (pl. szőlő)  beiktatása szintén segít a természetes és egészséges fogyásban. A laktató ebéd helyett egyszer-egyszer érdemes elfogyasztanod az alábbi gyorsan elkészíthető paradicsom shake-et, amely gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és eltelíti a gyomrodat.

Paradicsomos koktél fogyáshoz (1 adaghoz)

Hozzávalók:
15 dkg érett paradicsom
5 dkg salátauborka
2 evk. aprított petrezselyem
fűszersó
őrölt bors
1/8 liter ásványvíz

Így készítsd a koktélt:
Forrázd le a paradicsomot, hámozd meg és vágd nyolcadokba (vágd le róla a szára tövét is!) Hámozd meg az uborkát és aprítsd fel. A paradicsomot, uborkát és petrezselymet pürésítsd  mixerben. Ha kész, azonnal fogyaszthatod.

Mit tehetsz még az egészséges fogyásért télen?
– Hetente egyszer-kétszer menj el szaunába. Ne feledd: a szauna nem fogyaszt, az izzadás alatt csak a víz távozik a szervezetedből, de ilyenkor kiürülnek a szervezetedben lévő fölösleges méreganyagok.
– Ha nincs időd edzőterembe járni, naponta legalább 25-30 percet tölts intenzív mozgással. Ez lehet pl. egy kiadós séta is este munka után.
– Naponta fogyassz 1-1,5 liter folyadékot – kerüld a cukros, szénsavas üdítőket, gyümölcsleveket, helyettük fogyassz ásványvizet.

0023512_1.jpg ()

Cikkünk a Víz – a szépség és a jó közérzet forrása c. könyv alapján készült, Holló és Társa Kiadó,  


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X