Főoldal > DIÉTA > Variációk téli nasira – pluszkilók nélkül

Variációk téli nasira – pluszkilók nélkül

diétaédességegészségfogyókúragyümölcs
0

Írta:

Ha meg akarsz szabadulni a decemberi ünnepek alatt felszedett pluszkilóktól, itt az ideje váltanod: csokis bonbonok és kekszek helyett gyümölcsös túrót, krémes sütik helyett pedig almás-banános desszertet fogyassz – lássuk, hogyan készítheted el ezeket az egészséges finomságokat! Töltött alma A töltött alma igazi téli csemege: hámozz meg, vágj ketté és magozz ki néhány almát! Enyhén […]

Ha meg akarsz szabadulni a decemberi ünnepek alatt felszedett pluszkilóktól, itt az ideje váltanod: csokis bonbonok és kekszek helyett gyümölcsös túrót, krémes sütik helyett pedig almás-banános desszertet fogyassz – lássuk, hogyan készítheted el ezeket az egészséges finomságokat!

Töltött alma

A töltött alma igazi téli csemege: hámozz meg, vágj ketté és magozz ki néhány almát! Enyhén citromos vízben főzd puhára a gyümölcsöket, majd vedd ki a vízből, és hagyd kihűlni. A fél almákat szórd meg egy kevés fahéjjal, majd mindegyik magház helyére kanalazz egy kevés diétás lekvárt vagy sárgarépából és almából készített gyümölcspürét! Végül tálalás előtt facsarj az édességre néhány csepp citromot!
Tipp: ez az édesség nemcsak finom, hanem az alakodnak és az egészségednek is jót tesz – az alma ugyanis rengeteg ásványi anyagot, rostot és vitamint tartalmaz! Ráadásul a kalóriákat sem kell számolgatnod, 10 dekagramm almában ugyanis mindössze 30 kcal van, viszont a rostoknak köszönhetően felpörgeti az anyagcserédet!

Mandarinos-narancsos túródesszert

Ha fogyókúrázol, az élelmiszerüzletekben kapható krémtúrók helyett fogyassz otthon elkészíthető, diétás-gyümölcsös édességet: tíz dekagramm sovány tehéntúrót törj össze egy villával, facsard bele egy mandarin és egy fél narancs levét, majd jól keverd össze! Cukor helyett édesítőszerrel vagy mézzel ízesítsd, üvegpoharakban tálald, majd a tetejére szórj egy kis müzlit! Ha jobban szereted a savanykás ízeket, narancs helyett használj citromot vagy grapefruitot!
Tipp: a narancs és a mandarin rengeteg C-vitamint tartalmaz, kalóriát viszont alig – 10 dekagramm mindössze 40 kcal-t. A sovány tehéntúróban 110 kcal van, és gyorsan megszünteti az éhséget – ráadásul a mandarinos-narancsos desszert az édesség utáni vágyadat is elűzi!

0023746_1.jpg ()

Banánkrém

Hámozz meg két-három banánt – vásárolj jó érett, de még nem barnuló gyümölcsöket! A banánokat alaposan törd össze egy villával, majd csepegtess rá egy kevés citromot, nyomd bele egy negyed narancs levét, és szórd meg egy kevés fahéjjal! Alaposan keverd össze a mixet, majd két nyers tojásfehérjével robotgép segítségével dolgozd krémmé! Adagold poharakba, a tetejét pedig díszítsd mézzel!
Tipp: bár a banán nem tartozik a kevés kalóriát tartalmazó gyümölcsök közé (10 dekagrammban 100 kcal van), ha rád tör a fagyi, puding vagy tiramisu utáni vágy, ezzel az egyszerű desszerttel gyorsan elűzheted – ráadásul a banán megtisztítja a beleket, és rengeteg kaliumot, kalciumot tartalmaz.

Almakrémes joghurt

Ha igazán tápláló és egészséges nassolnivalót szeretnél készíteni, próbáld ki az almás joghurtot: hámozz meg, majd reszelj le két nagyobb méretű almát. Csepegtess rá egy kevés citromot és mézet, majd adj hozzá egy pohár zsírszegény natúr joghurtot – keverd simára! Két talpas pohárba tegyél egy-egy babapiskótát, majd adagold rá a krémet, végül negyedórára tedd be a hűtőbe!
Tipp: egy deciliter natúr joghurt mindössze 40-50 kalóriát tartalmaz, úgyhogy fogyókúra idején is fogyaszthatod – az alma és a citrom vitaminokkal és rostokkal látja el a szervezetedet, a babapiskótának köszönhetően pedig gyorsan elűzi az éhséget!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X