Főoldal > DIÉTA > 3 lélekmelengető forró ital adventre

3 lélekmelengető forró ital adventre

csokiforrógyümölcsitalkarácsonyszabadidőünnep
0

Írta:

A téli hideg estéken nincs is jobb, egy puha karosszékbe húzódva a kedvenc magazinodat lapozgatni… Ilyenkor tud igazán jól esni egy bögre melegség… Ha finom és édes kortyolnivalóra vágysz, ne habozz tovább – a karácsonyi őrületben is lepd meg magad egy pohár illatos, gőzölgő itallal! Most bemutatjuk a szezon három legjobb forró italát!  1. Gyümölcstea másképp […]

A téli hideg estéken nincs is jobb, egy puha karosszékbe húzódva a kedvenc magazinodat lapozgatni… Ilyenkor tud igazán jól esni egy bögre melegség… Ha finom és édes kortyolnivalóra vágysz, ne habozz tovább – a karácsonyi őrületben is lepd meg magad egy pohár illatos, gőzölgő itallal! Most bemutatjuk a szezon három legjobb forró italát! 

1. Gyümölcstea másképp – illatos melegség

Hozzávalók:
2 dl ananászlé
2 dl narancslé
2 fekete tea filter
4 szem szegfűszeg
1 csipet reszelt szerecsendió
1 rúd fahéj
pár csepp méz
Így készítsd:
Tedd a narancslébe a szegfűszeget és a fahéjat, forrald fel, majd hagyd állni egy fél óráig! Közben főzz egy adag fekete teát, hagyd kihűlni, és ízesítsd egy kis mézzel. Ha mindkét ital kihűlt, akkor öntsd őket össze, majd add hozzá az ananászlevet és a szerecsendiót is. Forrald fel az egészet újra, töltsd az italt hőálló bögrékbe vagy poharakba, és kínáld addig, amíg meleg!
Tippünk: A második forralás előtt tegyél a fazékba néhány narancs-és ananászkarikát, így a gyümölcsös íz még jobban érvényesül majd!

0022749_1.jpg ()

2. Alkoholmentes puncs – nemcsak gyerekeknek

Hozzávalók:
2,5 dl almalé
2,5 dl szőlőlé (piros és fehér is lehet)
fél liter víz
néhány csepp málnaszirup
szegfűszeg
egy rúd fahéj
pár kocka alma
egy kevés reszelt marcipánt
Így készítsd:
Az alma- és szőlőlevet keverd össze, adj hozzá néhány csepp málnaszirupot, valamint a szegfűszeget és a fahéjrudat. Forrald fel az egészet, majd öntsd hozzá a vizet is. Az ital elkészülte előtt néhány perccel dobj a fazékba pár kocka almát, a legvégén pedig szórj rá egy kevés reszelt marcipánt is!
Tippünk: Ezt az italt gyakran a forralt bor alkoholmentes „változataként” kínálják. Ha az ünnepi találkákon forralt borral várod a vendégeidet, de tudod, hogy sokan nem fogyaszthatnak alkoholt, akkor bátran készítsd el ezt a finom szőlős italt – ne aggódj, mert nem csak a gyerekek kedvence lesz majd!

3. Forró csoki – amerikai módra

Hozzávalók:
8 dl tej
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál juharszirup
4 evőkanál zabpehely
1 dl habtejszín
fahéj
1 evőkanál csokireszelék
Így készítsd:
A tejet forrald fel és keverd bele a kakaóport, mintha hagyományos kakaót készítenél. Keverd hozzá a tejhez a juharszirupot és a zabpelyhet, közben verd fel a tejszínt is. Ha az ital elkészült, töltsd poharakba, öntsd le tejszínnel, a tetejére pedig csokireszeléket szórj!
Tippünk: Szellemes dekorációként a poharakba színes szívószálat vagy napernyőt is tehetsz, ez érdekes kontrasztot ad majd a forró csokival. Bár az eredeti ital juharsziruppal készül, nyugodtan helyettesítheted ezt mézzel vagy barnacukorral is!

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X