Főoldal > DIÉTA > 7 kilót híztam, mit tegyek? – A dietetikus válaszol

7 kilót híztam, mit tegyek? – A dietetikus válaszol

diétadietetikusfogyókúra
0

Írta:

“Tisztelt András! 39 éves vagyok, 178 cm és 74 kg. A versenysúlyom olyan 67 kg körül volt, akkor nagyon jól éreztem magam. A pluszkilók kb fél éve jöttek fel. Szeretnék diétázni de nem tudom hogyan csináljam. 8-10 órát dolgozom, két gyerekemet nevelem egyedül, közben egyetemre járok. A mozgást meg tudom oldani: egy héten kétszer hajnalban kelek, […]

“Tisztelt András!

39 éves vagyok, 178 cm és 74 kg. A versenysúlyom olyan 67 kg körül volt, akkor nagyon jól éreztem magam. A pluszkilók kb fél éve jöttek fel. Szeretnék diétázni de nem tudom hogyan csináljam. 8-10 órát dolgozom, két gyerekemet nevelem egyedül, közben egyetemre járok. A mozgást meg tudom oldani: egy héten kétszer hajnalban kelek, akkor tudok tornázni, biciklizni, illetve hétvégén is. Azzal van gondom, hogy milyen ételeket egyek, ha fogyni szeretnék, de úgy, hogy a napi teendőimhez elég energiám maradjon. Reggel és délben megoldom, a munkahelyemen eszem, jó a konyha egészséges ételekkel (pl: saláták, főzelékek). 5 óra körül indulok el a munkahelyemről (ilyenkor általában már éhes vagyok, még iszom egy kávét), viszem a kicsit sportolni, mire hazaérünk kb. fél hét, és már nagyon éhes vagyok. Otthon ilyenkor még nincs étel, akkor kezdek hozzá a második “műszakhoz”. Olyan ételek fogyasztásáról szeretném a tanácsát kérni, amivel fenn tudom tartani az energiaszintem, de mégis tudnék fogyni.

0021635_1.jpg ()

Köszönettel: K.

“Kedves K.!

Feltehetően kifejezett fogyókúrára és ilyen jellegű ételek fogyasztására nincs szüksége, mindössze az étrendjét kellene némileg megreformálni. (dietetikusi szempontból jelenleg sincs túlsúlya, ez inkább esztétikai kérdés).

A kalkulátorok között található állapotfelmérő kérdőívünk-katt ide! kitöltése és a javaslatok lehetőség szerint megfogadása, wellness és mediterrán étrendjeink receptjeinek áttekintése – katt ide! jó útmutató lehet céljai eléréséhez.

5 körül javasolt volna egy egészségesre és energiaszegényre készített (pl. sovány húsok, sajtok, sok zöldség, vékony szelet barna kenyér összeállításban) szendvics elfogyasztása, az esti éhség rossz tanácsadó!

Üdvözlettel
Tihanyi András”

Tippünk vacsorára: Joghurtos zöldbabsaláta magos kiflivel
Hozzávalók:
25 dkg (apróra vágott, főtt, leszűrt, lehűtött) zöldbab
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 csokor apróra vágott petrezselyem zöld
– só
– őrölt kömény
– 1 db kornspitz
Így készítsd a salátát:
A joghurtos zöldbabsalátához a hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverjük és ízlés szerint fűszerezzük. Frissen, a magos kiflivel (kornspitz) fogyasztjuk.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X