Főoldal > DIÉTA > Kerekded formákra vágynak a brit nők

Kerekded formákra vágynak a brit nők

britekdiétazsírégetés
0

Írta:

Csak 13 százalék rendelkezik a vágyott testalkattal A Kellogg’s Special K támogatásával, 2000 brit nő megkérdezésével készült felmérés szerint a hölgyek nem vágynak többé arra a sovány, csontos testalkatra, amelyet a kifutók sztár modelljeire jellemző. Mintegy kétharmaduk ugyanis inkább a Marilyn Monroe által megtestesített klasszikus homokóraforma után sóvárog. A felmérés során megkérdezett nők többsége elmondta, […]

Csak 13 százalék rendelkezik a vágyott testalkattal

A Kellogg’s Special K támogatásával, 2000 brit nő megkérdezésével készült felmérés szerint a hölgyek nem vágynak többé arra a sovány, csontos testalkatra, amelyet a kifutók sztár modelljeire jellemző. Mintegy kétharmaduk ugyanis inkább a Marilyn Monroe által megtestesített klasszikus homokóraforma után sóvárog.

A felmérés során megkérdezett nők többsége elmondta, vékony derékra és kerek domborulatokra vágyik. Mintegy harmaduk azonban jelenleg inkább alma-, negyedük pedig körteformájúnak látja magát. Csak közel 13 százalékuk állította azt, hogy klasszikus kerek mellek – vékony derék – széles csípő arányokkal rendelkezik.

Nigella Lawson és Helen Mirren az ideális nő

A felmérésben résztvevő hölgyeket arra kérték a kutatók, hogy nevezzék meg azokat a brit közéleti személyiségeket, akiknek alakját a legideálisabbnak tartják. A válaszok szerint a brit szakácsnő, Nigella Lawson az – televíziós főzőműsorát a magyar nézők is láthatták -, aki a leginkább vágyott nőalakot megtestesíti. Nigellát követően két nagymamakorú színésznőt szavaztak a második és harmadik helyre a megkérdezettek. A 64 éves Helen Mirren és a 75 éves Judy Dench úgy látszik nem csak színészi képességeikkel, hanem fizikai adottságaikkal is elkápráztatják a nézőket. A negyedik és ötödik helyet szintén két színésznő, Kate Winslet és Julie Walters kapta meg a válaszok alapján.

A tíz legideálisabb alakkal rendelkező brit hölgyeket tartalmazó lista további helyezettjei között szerepel még Catherine Zeta-Jones, valamint a hazánkban kevéssé ismert Martine McCutcheon és Joanna Lumley színésznők, továbbá Holly Willoughby és Kirstie Allsopp televíziós műsorvezetők is.

A kutatást értékelő Laura Bryant, a Special K munkatársa szerint egyértelmű szemléletváltásra utal, hogy a Top 10-es listán nem kapott helyet sem Kate Moss, sem Victoria Beckham, sem a Girls Aloud sovány énekesnői. Véleménye szerint a mai nőknek inkább a forma, mint a méret számít, és a 80-as, 90-es évek fogyási mániája után most már inkább szeretnék visszakapni a leadott kilókat.

Forrás: A TÁtK hírlevele

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X