Főoldal > DIÉTA > 5 toplistás őszi nyalánkság a wellness jegyében

5 toplistás őszi nyalánkság a wellness jegyében

diétafogyókúranyalánkság
0

Írta:

Attól, hogy odakint szürke és barátságtalan az idő, még nem kell neked is lehangoltnak lenned! Az ősz tálcán kínálja a nyalánkságokat – ha rossz a kedved, derítsd magad jókedvre valami igazán finom és különleges csemegével! 1. Családi traccspartira - sült gesztenyeTe sem tudsz ellenállni a sült gesztenye ínycsiklandozó illatának az utcán? Engedj a csábításnak! Néhány szem sült […]

Attól, hogy odakint szürke és barátságtalan az idő, még nem kell neked is lehangoltnak lenned! Az ősz tálcán kínálja a nyalánkságokat – ha rossz a kedved, derítsd magad jókedvre valami igazán finom és különleges csemegével!

1. Családi traccspartira - sült gesztenye
Te sem tudsz ellenállni a sült gesztenye ínycsiklandozó illatának az utcán? Engedj a csábításnak! Néhány szem sült gesztenye tartalmaz ugyan némi pluszkalóriát (10 dkg-ban kb.170 kcal van), de ez a finom, sós ízű csemege rendkívül egészséges is – rengeteg B- és E vitamin, kálium, magnézium, vas, foszfor van benne és értágító hatású.
Tipp: Szeretnéd az egész családot sült gesztenyével meglepni? Metszd be a gesztenyék héját egy éles késsel, majd tedd fel főni az egész adagot körülbelül 20-25 percre! Ha elkészült, öblítsd le a szemeket hideg vízzel, és hántsd le a gesztenyék külső kemény héját! A szemeket terítsd szét egy széles tepsiben, majd süsd körülbelül 10 percig. Vigyázz, mert könnyen odaég!

0015594_1.jpg ()

2. Otthoni lustálkodáshoz – Kakaó és forró csoki
Egyedül vagy otthon, mert a párodnak benn kellett maradnia a munkahelyén? Itt az idő, hogy egy kicsit kényeztesd magad – kuckózz be egy kényelmes fotelba egy bögre forró kakaóval és egy jó könyvvel! Ennél kellemesebb estét nem is kívánhatnál magadnak – azért a kakaóból hagyj egy kicsit a kedvesednek is!
Tipp: Különleges finomságra vágysz? Készíts igazi forró csokit! A tejhez és a kakaóporhoz olvasztott csokoládét és tejszínt is tegyél! Az italt fűszerezd fahéjjal és vaníliával, végül bolondítsd meg egy csipet chillivel is!

3. Munkahelyi nassoláshoz - Méz, dió, mogyoró…
A méz, a dió és a mogyoró önmagukban is nagyon finom csemegék. A piacokon azonban beszerezhetsz aszalt gyümölccsel, magvakkal ízesített mézet  is. A készítők a mézet és a diót  kis üvegekbe csomagolják – ezek az apróságok remekül mutatnak a konyhádban, de másoknak is örömet szerezhetsz velük!
Tipp: Az édesség utáni vágyadat csillapítsd ezzel a mézes-diós finomsággal, de tarts mértéket! Ha az omega-3 zsírsavakban gazdag olajos magvakat szeretnéd a mindennapi étkezésed részévé tenni, akkor a reggeli müzlidhez és joghurtodhoz is fogyassz belőlük!

4. Barátnős csevegéshez – Sült banán
Beugrik hozzád a legjobb barátnőd, és szeretnéd valami gyorsan elkészíthető, könnyű finomsággal meglepni? A legjobb választás a sült banán! Ilyenkor ősszel a banán már szinte fillérekbe kerül, és szerencsére a többi hozzávalóra sem kell sokat költened – a banánokat ugyanis egy palacsintatésztához hasonló, de annál jóval sűrűbb masszában kell megforgatnod.
Tipp: Három-négy banánhoz körülbelül öt evőkanál lisztet, egy csipet sót, kis olajat, és tejet vagy ásványvizet számolj!  A tésztába egy kis fahéjat is tehetsz – az elkészült édességnek így nemcsak az íze, de az illata is nagyon finom lesz! A banánokat barnacukorral és csokiöntettel ízesítsd – a barátnőddel ezúttal felejtsétek el a fogyókúrát egy beszélgetős délután kedvéért. 

5. Romantikus estékre – Forralt bor
Egy romantikus este a kedvessel – amikor kint a falevelek hullanak, bent pedig csak a kandalló tüzének ropogása hallatszik… A tökéletes hangulathoz már csak egy csésze forralt bor hiányzik!
Tipp: A fenséges nedűhöz szerezz be egy üveg jó minőségű vörös vagy fehér bort. Tegyél bele pici cukrot, fahéjat, szegfűszeget és szegfűborsot, néhány karika citromot, esetleg egy narancs héját és egy kis  aszalt gyümölcsököt. Az otthon készített forralt bor – különösen, ha a szíved és lelked is benne van – akár szerelmi bájitalként is bevethető! Néhány korty ebből az istenien illatozó italból valószínűleg téged és kedvesedet is alaposan felhevít majd…

Képek forrása: Profimédia 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X