Főoldal > DIÉTA > Pluszkilók, hormonális változások? – Így maradj karcsú 40 fölött!

Pluszkilók, hormonális változások? – Így maradj karcsú 40 fölött!

diétafogyókúrakarcsúságklimax
0

Írta:

A 40-es évek: középpontban a harmónia Hormonális háttérAz évtized vége felé a női ciklus kimaradozhat, hőhullám, lelki instabilitás alakulhat ki, és a változó kor közeledtével csökkenhet a libidó is. Ezek a női nemi hormon, az ösztrogén csökkenésével vannak összefüggésben. Hogyan táplálkozzunk? Az izmok leépülésének megállításához fontos a megfelelő fehérjepótlás. Fogyasszunk hetente többször sajtot, halat, szójatermékeket, […]

A 40-es évek: középpontban a harmónia

0013344_1.jpg ()

Hormonális háttér
Az évtized vége felé a női ciklus kimaradozhat, hőhullám, lelki instabilitás alakulhat ki, és a változó kor közeledtével csökkenhet a libidó is. Ezek a női nemi hormon, az ösztrogén csökkenésével vannak összefüggésben.

Hogyan táplálkozzunk?

  • Az izmok leépülésének megállításához fontos a megfelelő fehérjepótlás. Fogyasszunk hetente többször sajtot, halat, szójatermékeket, tofut, rozskenyeret. A csontok erősítéséhez járul hozzá a kalcium, amely nagy mennyiségben található a tejben, a túróban és a joghurtban.
  • Ne csak a bőrünkre, a tányérunkra is juttassunk antioxidánsokat. Ezek megóvják a sejteket, és megelőzik a korai öregedést. Fogyasszunk naponta többször sötétzöld (pl. spenót, brokkoli, avokádó, salátafélék, alga), narancsszínű (citrusgyümölcsök, sárgarépa) és piros (paradicsom, szeder, eper, málna, meggy, vörös szőlő) színű gyümölcsöket, zöldségeket.
  • A szervezet számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat tabletta vagy pezsgőtabletta formájában pótolhatjuk.
  • Szigorú diéták helyett a tartós életmódváltás hozhat igazi sikert.

Testmozgással a jó alakért
Aki eddig is szakított időt a sportolásra, egész biztosan fiatalabbnak érzi magát a koránál. Ha nagy a kihagyás, érdemes kevésbé megterhelő mozgásformák közül válogatni, mint a gyaloglás, a jóga, az úszás vagy az alakformáló torna. Érdemes a kar erősítésére is időt fordítani, hogy a bőr ezen a területen se váljon petyhüdtté, a tartásjavító gyakorlatok pedig nem csak gerincünknek kedveznek, de fiatalítanak is.

Für Anikó, 44 éves, színésznő – Fontos a tápanyagpótlás
„Soha nem állok mérlegre, ha felszalad rám néhány deka, azt a nadrágomon, szoknyámon azonnal észreveszem. Ilyen esetekben egy hétig elhagyom a vacsorát. Van egy könyv, amely engem nagyon megragadott, Az útmutató Hold a címe. Lényege, hogy a Hold, amely óceánokat tud mozgatni, minden élőlényre, így ránk, emberekre is jelentős hatást gyakorol. Például fogyó holdkor érdemes diétázni, mert akkor hatékonyabb lesz a fogyókúránk, és minden negyed holdkor ajánlott egy tisztító napot tartani, amikor nem fogyasztunk húst, cukrot és alkoholt. Mivel az alapélelmiszerekből (kenyér, tej, zöldség), fontos tápanyagok hiányoznak, nem tudunk annyi vitamint és ásványi anyagot a szervezetünkbe juttatni, mint amennyit kellene, ezért én nélkülözhetetlennek tartom a jó táplálék-kiegészítőket. Kedvenceim az Ökonet készítményei, amelyekből rendszeresen használom a probiotikum, a spirulina alga, a szójalecitin, a Q10 és a C-vitamin termékeket. Kúraszerűen kiegészítem őket E-vitaminnal, magnézium, cink és kollagén tablettákkal.”


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X