3 isteni tésztás recept a 90 napos diéta jegyében

90 naposdiétafogyókúratészta
0 0

Írta:

Gyakorlati tippek a receptekhez: Receptjeink 1 főre szólnak és tisztított mennyiségekre vonatoznak. Az ételek mellé mindenképp fogyassz el 3 dl friss vizet is!   Brokkolis palacsinta Hozzávalók: 20 dkg főtt brokkoli 2 teáskanál olaj őrölt kömény só 3 dl sovány tej 50 g finomliszt 50 g teljes kiőrlésű liszt Így készülA palacsinta: A tojást verd fel a tejjel […]

Gyakorlati tippek a receptekhez:
Receptjeink 1 főre szólnak és tisztított mennyiségekre vonatoznak. Az ételek mellé mindenképp fogyassz el 3 dl friss vizet is!
 

Brokkolis palacsinta
Hozzávalók:

  • 20 dkg főtt brokkoli
  • 2 teáskanál olaj
  • őrölt kömény
  • 3 dl sovány tej
  • 50 g finomliszt
  • 50 g teljes kiőrlésű liszt

Így készül
A palacsinta:
A tojást verd fel a tejjel és csomómentesre keverve add hozzá a kétféle lisztet. Sózd, majd ízesítsd őrölt köménnyel, ezután 20 percig hagyd állni.
 Ha szükséges, akkor 0,5 dl szódavízzel hígíthatod. Picit kiolajozott forró palacsintasütőben darabonként süsd ki. 2 db – a szokásosnál vastagabb – palacsintát kell sütni!
Töltelék:
20 dkg főtt brokkolit alapos lecsepegtetés után vágj apró darabokra, ízesítsd 1 evőkanál vöröshagymakrémmel, 1 teáskanál piros arannyal és 1 evőkanál durvára tört kesudióval, majd alapos kikeverés után töltsd a palacsintákba. Forrón tálald!

0013733_1.jpg ()

Paralyos derelye
Hozzávalók:

  • 1 evőkanál reszelt fokhagymás sajt
  • 1 mokkáskanál fokhagymakrém
  • őrölt szerecsendió
  • 25 dkg mirelit parajkrém
  • 2 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál hajdina liszt
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 evőkanál őrölt sós mandula

Így készül:
A teljes kiőrlésű lisztet 1 tojással, 2 dkg margarinnal, pici sóval és 1-2 evőkanál vízzel gyúrd tésztává, majd nyújtsd vékonyra és derelyevágóval vágd 4×4 centis kockákra.
Töltsd meg 1-1 kávéskanálnyi parajkrémmel.
A parajkrémet a következőképp készítsd el: 25 dkg, levétől lecsurgatott mirelit parajkrémet 1 tojással, csipetnyi őrölt szerecsendióval, 1 evőkanál hajdinaliszttel, 1 mokkáskanál fokhagymakrémmel, 1 evőkanál reszelt fokhagymás sajttal keverj össze, majd az egészet hajtsd háromszögletűre és a széleket nyomkodd össze. Forró, sós vízben főzd ki és tálaláskor 1 evőkanál őrölt sós mandulával hintsd meg.

Gombás-majoránnás tészta
Hozzávalók:

  • 1 teáskanál darált dió
  • 1 mokkáskanál olaj
  • őrölt fehérbors
  • majoránna
  • 20 dkg nyers sampion gomba
  • 6 dkg durum fodros nagykocka tészta

Így készül:
6 dkg durum fodros nagykocka tésztát sós, forró vízben főzz ki, majd szűrd le és gombamártással alaposan átkeverve fogyaszd.
A gombamártás a következőképp készül: a 20 dkg nyers sampion gombát kockázz apróra, csöppnyi forró olajon pirítsd meg, majd ízesítsd őrölt fehér borssal, csipetnyi sóval, majoránnával, 1 teáskanál darált dióval, aztán fedő alatt 10 percig saját levében párold.

Képek forrása: Profimedia


További cikkeink a témában