Főoldal > DIÉTA > Lúgosíts! 3 recept a dietetikustól!

Lúgosíts! 3 recept a dietetikustól!

elsavasodásfogyókúralúgosítás
0

Írta: and

3 lúgosító receptFontos tudnivaló: receptjeink egy főre számított, tisztított mennyiségekre vonatkoznak! Feketeribizlis mogyorókrém, rozskenyérenHozzávalók: 10 dkg feketeribizli (lehet fagyasztott is) 5 dkg rozskenyér 2 dkg sótlan valódi mogyorókrém Így készül:A mogyorókrémet a feketeribizlivel keverd össze, és a rozskenyérre kenve fogyaszthatod is! Zelleres-répás íróHozzávalók: 2 dl író 2 dkg finomra reszelt zeller vagy zeller zöldkörte 2 […]

3 lúgosító recept
Fontos tudnivaló: receptjeink egy főre számított, tisztított mennyiségekre vonatkoznak!

Feketeribizlis mogyorókrém, rozskenyéren
Hozzávalók:

  • 10 dkg feketeribizli (lehet fagyasztott is)
  • 5 dkg rozskenyér
  • 2 dkg sótlan valódi mogyorókrém

Így készül:
A mogyorókrémet a feketeribizlivel keverd össze, és a rozskenyérre kenve fogyaszthatod is!

Zelleres-répás író
Hozzávalók:

  • 2 dl író
  • 2 dkg finomra reszelt zeller vagy zeller zöldkörte
  • 2 dkg finomra reszelt sárgarépa

Így készül:
Az alapanyagokat keverd habosra turmixszal!

0012588_1.jpg ()

Húsos kelbimbópörkölt
Hozzávalók:

  • 10 dkg sovány sertéscomb darálva
  • 250 gr kelbimbó
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 teáskanál olaj
  • ízlés szerint: só, pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors

Így készül:
A forró olajon az apróra vágott hagymát dinszteld meg, tedd rá a darált húst, 10 percig párold, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, pirospaprikával, köménnyel, borssal. Add hozzá a kelbimbót, majd öntsd fel éppen ellepő vízzel. 30 perc alatt főzd készre, melegen tálald!

Okoz-e a savasító étrend problémákat?
A savasító étrend káros hatásai vitatottak tudományos körökben, de léteznek komoly kutatások, amelyek ezeket részben megerősítik. Annyi bizonyos, hogyha savas vagy lúgos túlsúly jön létre, ez nem idéz elő rögtön észrevehető betegséget, legtöbbször sem mi, sem orvosunk nem veszi észre a problémát. Táplálkozási szokásainkból adódik, hogy általában savasító az étrendünk. Ennek valószínűleg lehetnek káros hatásai, de ezek csak hónapok, évek alatt alakulnak ki. Következmény lehet csontjaink gyengülése (hisz a kalcium felhasználódhat a savasság kivédésére), izomtömegünk szükségesnél nagyobb vesztése. A legtöbb reklámban a savasodásnak tulajdonított panaszok összefüggését az elsavasodással eddig nem igazolták. A gyomorégés és hasonló problémák, valamint a test savasodása között nincs vagy nem ismert közvetlen összefüggés, ezt nem szabad összekevernünk!
Ártani a lúgosítás nem árt, kivéve persze, ha túlzásokba esünk, és nagy mennyiségű vörösborral (ami lúgosít) ellensúlyozzuk a savasító ételeket. Ez esetben igen rossz úton járunk.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X