Főoldal > DIÉTA > Rákmegelőző, fiatalító piros gyümölcsök

Rákmegelőző, fiatalító piros gyümölcsök

daganatfogyókúragyümölcsrák
0

Írta:

A piros gyümölcsök nemcsak finomak, de egészségesek is – a meleg nyári napokon epret, málnát, meggyet majszolva az egész szervezeted tisztulását elősegítheted. Ezeknek a gyümölcsöknek a C-vitamin és antioxidáns tartalma is rendkívül magas, így az immunrendszer erősítésében és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszanak. Lássuk, miben is rejlik pontosan a piros gyümölcsök egészségvédő hatása! […]

A piros gyümölcsök nemcsak finomak, de egészségesek is – a meleg nyári napokon epret, málnát, meggyet majszolva az egész szervezeted tisztulását elősegítheted.
Ezeknek a gyümölcsöknek a C-vitamin és antioxidáns tartalma is rendkívül magas, így az immunrendszer erősítésében és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszanak. Lássuk, miben is rejlik pontosan a piros gyümölcsök egészségvédő hatása!

Fiatalító eper
Az eper tisztítja az ereket, így a szívbetegségek megelőzésében is nagy szerepet játszik. Általános tisztító hatásánál fogva ez a gyümölcs a bőrt széppé és fiatalossá varázsolja, de segít a koleszterinszint szabályozásában is.
Tippünk:
Az epret ne cukrozd meg, mert könnyen erjed! Ez a gyümölcs magában is isteni, a cukor csak felesleges kalóriákat jelent!

Vértisztítás málnával – nemcsak nőknek
A málnát a középkorban még nem elsősorban az ízéért, hanem gyógyító hatása miatt fogyasztották. Az eperhez hasonlóan ez a gyümölcs is kiváló vértisztító, de a vérszegénység ellen és lázcsillapításra is alkalmas. Az apró piros szemekben rengeteg A-, B- és C-vitamin, valamint számtalan ásványi anyag (pl. kálium, kalcium, foszfor) található.
Tippünk:
Használd fel a málna levelét is! Teája enyhíti a menstruációs panaszokat, kismamáknak pedig a reggeli rosszullétek ellen ajánlott

0011355_1.jpg ()

Az emésztés serkentésére: meggy
A meggy az egyik leghasznosabb gyümölcs, ha tisztítókúrát tartasz, mivel serkenti a gyomor és a belek működését, de vízhajtóként is alkalmazható. A cseresznyénél jóval fanyarabb ízű meggy csökkenti a vércukor- és koleszterinszintet, így segít megelőzni az elhízást is. A többi piros gyümölcshöz hasonlóan vértisztító hatású, de a hormonproblémákra is természetes megoldást jelenthet. 
Tippünk:
Nyáron fogyassz minél többet ebből a gyümölcsből, a téli vitaminraktáradat pedig meggylekvárral és befőttel töltsd fel!

A pattanások ellenszere: cseresznye
A cseresznye magas jódtartalma a pajzsmirigy egészséges működését segíti elő, a meggyhez hasonlóan magas a flavonoid tartalma pedig nagy szerepet játszik a rák megelőzésében is. Bár kalória- és cukortartalma valamivel magasabb, mint a meggyé, a fogyasztása kis mennyiségben még a cukorbetegeknek sem tilos – de természetesen a néhány marék cseresznye elfogyasztása miatt a fogyókúrázóknak sem kell aggódniuk.
Tippünk:
A cseresznye vízhajtó és vértisztító hatásánál fogva a pattanásokat is eltüntetheti!

Candida ellen ribizlivel
Fanyar íze miatt önmagában kevesen szeretik, a ribiszkelekvárnak vagy -szörpnek azonban nagy rajongótábora van. A ribizlinek nagyon magas a C-vitamin tartalma, ezért régen a skorbut megelőzésére is fogyasztották. Fekete és piros fajtája is létezik – ez utóbbi a csontokat és a fogakat is erősíti.
Tippünk:
A ribizli a candida gombát is elpusztíthatja, ezért ha candida-diétán vagy, minél többször fogyassz frissen szedett ribizlit!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X