Főoldal > DIÉTA > Popsi, csípő vagy has? Érzelmeid befolyásolják, hová hízol!

Popsi, csípő vagy has? Érzelmeid befolyásolják, hová hízol!

diétaelhízásfogyókúra
0

Írta:

Testalkatunkat elsősorban genetikai adottságunk határozza meg, épp úgy, mint a hízásra való hajlamot. A keleti orvostudomány szerint azonban lelkiállapotunk vagy lelki alkatunk is hatással van arra, hogy testünk mely területén halmozzuk fel a zsírt. „A súlyfelesleg valójában a belső egyensúlytól való eltérésre vezethető vissza – állítja Moncz Henriette oktató kozmetikus, a holisztikus kozmetika specialistája. – […]

Testalkatunkat elsősorban genetikai adottságunk határozza meg, épp úgy, mint a hízásra való hajlamot. A keleti orvostudomány szerint azonban lelkiállapotunk vagy lelki alkatunk is hatással van arra, hogy testünk mely területén halmozzuk fel a zsírt.
„A súlyfelesleg valójában a belső egyensúlytól való eltérésre vezethető vissza – állítja Moncz Henriette oktató kozmetikus, a holisztikus kozmetika specialistája. – A lerakódások helye utal arra, hogy melyik meridián, vagyis energiapálya nem tudja ellátni a feladatát.”

Ne csak a kalóriákat számold!
Henriette szerint meridiánrendszerünk működését jelentősen befolyásolják érzelmeink. Munkája során a keleti tudást kombinálja a nyugati kozmetikai eljárásokkal. Súlyproblémás vendégeinél a hízás lelki hátterét, egészségügyi vonatkozását is vizsgálja, majd ez alapján ad személyre szabott tanácsokat a fogyáshoz.

„Mivel a külső problémák és a belső működési folyamataink összefüggnek egymással, ezért nem elég csak a külsőt kezelni – folytatja a szakértő. – A fogyás sikere természetesen függ a táplálkozástól és a mozgástól, de ha a belső bioenergetikai folyamatokat nem rendezzük, sajnos nem érhetünk el tartós eredményt, és szinte elkerülhetetlen a jojó-effektus. Átmenetileg ugyan lekényszerítjük magunkról a többletet, de a kiváltó okokat figyelmen kívül hagyjuk. A nyugati irányzatok csak a testet kezelik, ezért fullad kudarcba a legtöbb próbálkozás, vagy lesz csupán rövid életű a siker. Ha az energetikai és lelki egyensúlyt megtaláljuk, magától is elindul a súlyvesztés.” Henriette segítségével sorra vesszük, mely területeken jelenhet meg a zsírpárna, és hogyan érdemes kezelni.

0010806_2.jpg ()

Karok és lapocka

  • Energetikája
    Ha valaki ezekre a testtájaira hízik, az a tüdőmeridián működészavarára utalhat. Ilyenkor romlik a szervezet oxigénfelvevő képessége. A felsőtestükre hízók gyakran küzdenek asztmával, hörghuruttal, köhögéssel. Az allergiás betegségek és a bőrproblémák is ennek a meridiánnak a működészavarára utalnak.
  • Lelki háttere
    Félreértések, kimondatlan szavak állhatnak a háttérben. Nem mindig tudod jól kifejezni magad, de az is jellemző lehet rád, hogy elhallgatod, amit valójában gondolsz, vagy érzel, esetleg te nem hallod meg, amit neked mondanak.
  • Így kezeld
    Az energetikai egyensúly visszaállítására tüdőmeridián-kezelés javasolt (a meridiánkezelések leírását lásd keretes írásunkban). Érdemes kipróbálni a lerakódások területén a Shaper-kezelést, ennek során a problémás zónát egy infrasugarakat és rádiófrekvenciás áramot kibocsátó géppel masszírozzák. A közismertebb vákuumos kezelésekkel szemben ilyenkor nem a zsírt törik össze, hanem a bevezetett energia segítségével csökkentik a zsírsejtek méretét, melyek a nyirokkeringésbe kerülve távoznak, ezért fájdalommentes az eljárás.
  • Javasolt mozgásforma
    Az erőteljes karmunkát igénylő sportok, például a tenisz, a röplabda ajánlottak, hogy izommunkára kényszerítsd a lerakódásokkal terhelt zónát. A helyes légzést elősegítő gyakorlatok – például a csikung – is erősítik a tüdőmeridiánt.

Combok belső része, a has és a hát alsó része

  • Energetikája
    Ez a terület a májmeridián működését jelzi. Ennek legyengülése fáradékonysággal jár, vérképzési zavarokat, vérszegénységet okozhat.
  • Lelki háttere
    Fokozott ingerlékenység és indokolatlan idegeskedés, szorongás és túlzott stressz is állhat a háttérben. Az elfojtott harag éppúgy gyengítheti a májmeridián működését, mint a dühöngés.
  • Így kezeld
    A májmeridián kezelése mellett ajánlott az infraszauna és a finn szauna, mert serkentik a verejtéktermelést és a méreganyagok kiválasztódását. A májmeridián gyengülése esetén a fő hangsúlyt a méregtelenítésre helyezd. A nyirokmasszázs szintén a méregtelenítés miatt javasolt.
  • Javasolt mozgásforma
    Intenzív, fárasztó sportok ajánlottak, mint a kickbox-aerobik vagy a capoiera.

0010806_1.jpg ()

 

Mire utal, ha a hasadra, a csípődre vagy esetleg combod külső részére hízol? A Wellness magazin legfrissebb, májusi számából megtudhatod.
Ha szeretnéd, hogy a Magazin legrissebb száma minden hónapban a postaládádban várna, fizess elő a lapra – katt ide!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X