Főoldal > DIÉTA > 3 fogyókúragyilkos étel

3 fogyókúragyilkos étel

bikinidiétafogyókúra
0

Írta:

Müzliszeletek – édes bevonókkal Bár ezek a finomságok nem a legrosszabbak, mert telítettségérzést okozó rostokban és fehérjében is gazdagok, sokszor igazi kalóriabombának számítanak. Azok a változatok, melyekben a finom kis gabonaszemeket csokiba vagy édes, joghurtos bevonóba mártják, valódi becsapásnak számítanak. Néhanapján persze megengedhetsz magadnak egy szeletet ezekből a kalóriabombákból is, de ha napi rendszerességgel fogyasztanál […]

Müzliszeletek – édes bevonókkal
Bár ezek a finomságok nem a legrosszabbak, mert telítettségérzést okozó rostokban és fehérjében is gazdagok, sokszor igazi kalóriabombának számítanak. Azok a változatok, melyekben a finom kis gabonaszemeket csokiba vagy édes, joghurtos bevonóba mártják, valódi becsapásnak számítanak. Néhanapján persze megengedhetsz magadnak egy szeletet ezekből a kalóriabombákból is, de ha napi rendszerességgel fogyasztanál közülük, válassz egy kevésbé édes, sem nem csokis, sem nem erősen tejes változatot.
Tippünk:
Ha mindenképp csokira vágysz, válassz magas, legalább 60% kakaótartalmú étcsokit: számtalan – gyümölcsös,  mentás, chilis, tárkonyos – ízesítésű vár az üzletekben!

0011399_1.jpg ()

Joghurtok – hozzáadott cukorral és természetazonos aromákkal
Az ízestített joghurtok jó része csak igen csekély mennyiségben tartalmaz valódi gyümölcsöt. Persze vannak kivételek, a leggyakrabban azonban a joghurtba kevert mesterséges színezékek és természetazonos aromák miatt érzel egy epres joghurtot olyan finomnak. Mondj le ezekről a tejtermékekről!
Tippünk:
Készíts magadnak gyümölcsjoghurtot! Egy natúr zsírszegény joghurtba darabolj friss vagy mélyhűtött áfonyát, epret, málnát! Ha nem elég édes, keverj a pohárba egy teáskanál mézet – és már kész is a friss, egészséges, saját készítésű joghurt! Színét és igazi gyümölcsös zamatát a valódi gyümölcsök adják majd!

Saláták – rossz öntettel
Sokan finomkodva válogatnak az éttermek étlapjáról, és saláták után kutató szemük minden – salátának elnevezett – ételt egészséges salátának tekint. Való igaz, hogy a sokféle saláta sokféle finom, egészséges és ropogósan friss zöldségből készül. Nem is ezzel van a gond! A fekete bárány a saláták esetében az öntet: a tejszínes, majonézes, tojásos, napraforgó olajjal készült szószok azok, amik a fogyókúrád ellenségeinek számítanak.
Tippünk:
Ha salátát készítesz, vagy étteremben vagy, próbáld ki az egyszerű, balzsamecettel, olívaolajjal kevert salátaöntetet, amit csipetnyi frissen őrölt borssal, mediterrán fűszerekkel bolondítasz meg.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X