Főoldal > DIÉTA > Kalóriaszegény partilányoknak való

Kalóriaszegény partilányoknak való

diétafogyókúrawellness
0

Írta:

Házibulit rendezni valóságos kínszenvedés annak, aki diétázik – ilyenkor ugyanis leginkább hamburgerrel, sült krumplival, meleg szendviccsel és chipsszel szokás a vendégeket jóllakatni. Ezek az ételek már önmagukban is valóságos kalóriabombának számítanak – nem beszélve a melléjük elfogyasztott alkoholos italok magas energiatartalmáról. A bulizás persze mit sem ér, ha közben folyton a kalóriákat számolgatod! Íme néhány […]

Házibulit rendezni valóságos kínszenvedés annak, aki diétázik – ilyenkor ugyanis leginkább hamburgerrel, sült krumplival, meleg szendviccsel és chipsszel szokás a vendégeket jóllakatni. Ezek az ételek már önmagukban is valóságos kalóriabombának számítanak – nem beszélve a melléjük elfogyasztott alkoholos italok magas energiatartalmáról. A bulizás persze mit sem ér, ha közben folyton a kalóriákat számolgatod! Íme néhány tipp, amiket betartva könnyű szívvel falatozhatsz – és amelyek biztosan meggyőzik a barátaidat is!

Válaszd a light italokat!
Bár a mérsékelt bor- és sörfogyasztás akár egészséges is lehet, tény, hogy mindkét italnak meglehetősen magas a kalóriatartalma (egy korsó sör kb. 250, egy pohár édes vörösbor kb. 180 kcal-t tartalmaz). Mivel a legtöbb partin ezek az italok a legkelendőbbek, a gyümölcslevekből és a szénsavas üdítőkből lehetőleg cukormentes vagy light változatot szerezz be!
Ne felejtsd el azt sem, hogy a buliban nemcsak alkoholra és cukros italokra van szükség! Sokan még ilyenkor is szívesebben fogyasztanak ásványvizet – ami persze a lehető legegészségesebb módja a szomjoltásnak.

Készíts zöldségtálat!
Ne gondold, hogy a bulidon csak chipset rágcsálnának a vendégeid! Rendezz el ízlésesen egy tálon minél többféle zöldséget, például bébirépát és kukoricát, formára vágott retket, uborkát, paradicsomot, karalábét! Próbálj minél fantáziadúsabb zöldségtálat alkotni – variáld a színeket, vagy akár rakj ki különböző formákat is a zöldségekből!

0010069_1.jpg ()

Húst, húst, húst – de nem akármilyet!
A szabadtéri grillpartikon kizárólag a vegetáriánusok kaphatnak „felmentést” a húsevés alól. Fogyassz bátran az ízletes sültekből – nem kell félned a felesleges kalóriáktól, ha a zsírtól csöpögő kolbászok és félig átsült marhahús helyett vékonyra szelt csirke- vagy pulykamell szeletek kerülnek a grillrácsra. 

Legyen kímélő az öntet is!
Rengeteg kalóriát megspórolhatsz, ha a szendvicsekre, salátákra kerülő öntetek light vagy zsírszegény alapanyagokból készülnek. Sokan idegenkednek ezektől a csökkentett energiatartalmú hozzávalóktól, pedig a sok finom íz között biztosan nem fog feltűnni, ha zsírszegény tejfölt, joghurtot és light majonézt használsz.

Csakis a teljes kiőrlésűt!
Bár elsőre kicsit költségesnek hangzik, érdemes a vendégeidet rozskenyérből készült szendvicsekkel kínálnod. A teljes kiőrlésű lisztből készült pékáruk ugyan valamivel drágábbak a hagyományos fehérkenyérnél, de jóval táplálóbbak is – így még a legnagyobb étvágyú vendégeidet is könnyűszerrel jóllakathatod.   

Desszertből is könnyűt!
Az igazán jó házibuli elképzelhetetlen valami édes finomság nélkül. Ha sütit sütsz, helyettesítsd a receptben előírt liszt- és cukormennyiség felét a barna változatokkal! A kész süteményt inkább apróbb szeletekre vágd – így te és a vendégeid is többféle édességet végigkóstolhattok anélkül, hogy degeszre ennétek magatokat süteménnyel.  
Ha a nagy felhajtás közepette nem szeretnél még a sütéssel is bajlódni, a legjobb, ha egy nagy adag jégkrémet vagy más jeges finomságot vásárolsz – az összes édesség közül ugyanis a tejes alapú gyümölcsfagylalt tartalmazza a legkevesebb kalóriát, ráadásul ma már kapható a jégkrémeknek kifejezetten zsírszegény változata is!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X