Főoldal > DIÉTA > A nap fogyókúrás receptje: búzacsírás gyümölcssaláta

A nap fogyókúrás receptje: búzacsírás gyümölcssaláta

diétafogyókúrarecept
0

Írta:

Hozzávalók: • 1 teáskanál pirított búzacsíra• 10 dkg banán• 10 dkg almaÍgy készítsd:Az almát reszeld le, a banánt karikázd fel, majd a két gyümölcsöt keverd össze. Pirított búzacsírával megszórva fogyaszd! Italjavaslatunk a gyümölcssalátához: 3 dl víz. Miért olyan jó ez a saláta? Az alma miattt, mert…Az alma gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban: kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot nyomelemeket, […]

0009759_1.jpg ()

Hozzávalók:

• 1 teáskanál pirított búzacsíra
• 10 dkg banán
• 10 dkg alma

Így készítsd:
Az almát reszeld le, a banánt karikázd fel, majd a két gyümölcsöt keverd össze. Pirított búzacsírával megszórva fogyaszd!

Italjavaslatunk a gyümölcssalátához: 3 dl víz.

Miért olyan jó ez a saláta?

Az alma miattt, mert…
Az alma gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban: kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot nyomelemeket, béta-karotint, B komplex vitaminokat, C-vitamint tartalmaz. Igaz, ez utóbbi vitaminból  kevesebb található benne, mint a  citromban vagy a narancsban. A gyümölcs sejtfalában lévő pektin, vízben oldódva kocsonyás zselét alkot és elősegíti a jó emésztést. Fontos része a gyümölcsnek a héja és a cellulóz is, amelyek megtisztítják a beleket a lerakódott salakanyagoktól. A gyümölcs magas savtartalma pedig felgyorsítja a gyomor és a belek mozgását.

A benne lévő banán miatt, mert…
A banán könnyen emészthető, könnyen szívódik fel: a szervezet számára tehát fogyasztása egyáltalán nem megterhelő. Jelentős a benne található kálium, kalcium, magnézium és foszfor mennyisége, vitaminok közül pedig a folsav, a karotin, B1-, B2-, biotin, C-vitamin mennyisége említésre méltó. A banán szénhidráttartalma támogatja a megfelelő az agyműködést. A károsodott gyomor falat az alaposan megrágott, péppé tört banán vékony védőréteggel vonhatja be. Nemcsak nyersen, frissen, hanem sütve is elkészíthetjük. Termőhelyén pálinkát, sört készíthetnek belőle, illetve szárítva lisztszerű őrleményként is használják. Mostanában már nálunk is megvásárolható szárított formában (rosszabb esetben a burgonyához hasonlóan, olajban kisütve), banán chipsként.

A csírák jótékony hatásai miatt, mert…
Magas a rosttartalmuk, megmozgatják az egész bélrendszert, gazdagok vitaminokban, pl: A-, C-, D-, E-, K-vitaminban, sok ásványi anyagot tartalmaznak pl: kalcium, foszfor, magnézium, vas, kálium és mangán és könnyen emészthető formában találhatók meg bennük a létfontosságú fehérjék!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X