Főoldal > DIÉTA > Nagy Fogyókúra Teszt – 1. hét

Nagy Fogyókúra Teszt – 1. hét

fogyókúrajátéknyeremény
0

Írta:

Nagy Fogyókúra Teszt 1. heti kvíz NYERTESEK – 2007. szeptember 10. 1 db két főre szóló wellness-hétvége az egerszalóki Mesés Shiraz Hotel jóvoltából. A nyereményről bővebben itt olvashatsz. Nyertes:Selmeczy Emese – Buzsák 10 db ajándékcsomag az AlgidátólA nyereményről bővebben itt olvashatsz.Nyertesek:Ujvárosi Katalin – TátBánfi Kata – HódmezővásárhelyNikl Éva – PaksVerdes Gábor – BudapestBauer Szilvia – […]

Nagy Fogyókúra Teszt 1. heti kvíz
NYERTESEK
2007. szeptember 10.

1 db két főre szóló wellness-hétvége az egerszalóki Mesés Shiraz Hotel jóvoltából. A nyereményről bővebben itt olvashatsz.
Nyertes:
Selmeczy Emese – Buzsák

10 db ajándékcsomag az Algidától
A nyereményről bővebben itt olvashatsz.
Nyertesek:
Ujvárosi Katalin – Tát
Bánfi Kata – Hódmezővásárhely
Nikl Éva – Paks
Verdes Gábor – Budapest
Bauer Szilvia – Szentendre
Hubay Ágnes – Budapest
Hutás Gabriella – Budapest
KároLyi Magdolna – Kecskemét
Keszthelyi Edina – Pécs
Fekete Zoltan – Szekesfehervar

10 db ajándékcsomag a RAUCH Nativa Fitness jóvoltából. A nyereményről bővebben itt olvashatsz!
Nyertesek:
Nikula Magda – Balatonboglár
Gyuris Ildikó – Szeged
Cigar – Gyöngyös
Karlik Erzsébet Szigetszentmiklós
Bertáné Barva Enikő – Tiszaújváros
P Anikó – Pilisborosjenő
Kascsák Erika -Szirmabesenyő
Siposné Galánai Renáta – Budapest
Oros Bettina – Budapest
Cselyovszky Zsuzsanna – Budapest

30 db WellnessCafe ajándékcsomag, mely csupa olyan hasznos tárgyat tartalmaz, melyekkel igazán jól érezheted magad a bőrödben!
Nyertesek:
Selmeczi Zsuzsanna – Budapest
Mihalovics András – Pécs
Dicsi87 – Buják
Káposztás Enikő – Vác
FejesKatalin – Budapest
Roboz Mónika – Győr
Viski Judit – Budapest
Kozák Krisztián – Győr
escargot – Oroszlány
Kaba Adrienn- Vác
Vaskó Kata – Baracs
Kocsis Borbála – Budapest
Gyurácz Zoltánné – Salgótarján
Katona Edit – Törökszentmiklós
Loós Brigitta- Balmazújváros
Kecskés Tímea – Székesfehérvár
Varga Dóra – Pécs
Fazekas Katalin – Debrecen
Lovas Erika – Budapest
Répás Éva – Budapest
Szeszák Éva – Budapest
Izsák Rita – Budapest
Alesz – Vác
Gugerokag – Ballószög
Ignácz Mariann – Budapest
Pillár Zsuzsanna – Tárnok
Dávid Ida – Budapest
Oláh Gergely – Berettyóújfalu
Perczel Adrienn – Budapest
Aczél Andrea – Pécs

Nagy Fogyókúra Teszt 1. heti kvíz
MEGOLDÁSOK

1. Minél kevesebb kalóriát viszel be, annál többet fogyhatsz – Hamis
Az egészséges – túlsúlyos - emberek körülbelül 1200-1500 kcal/nap-os étrend betartásával, rendszeres testmozgás mellett fogyhatnak. Nők számára inkább az 1200 kcal/nap-os energia-bevitelhez közelítő, míg férfiak számára inkább az 1500 kcal/nap-os energia-bevitelhez közelítő étrend lehet hatékony. Ha – szakember (orvos, dietetikus) felügyelete nélkül – ezen határ alá mész, annak csak káros hatásai lehetnek a szervezetedre: izomtömeged fog csökkenni, és hiánybetegségek, az immunrendszered elgyengülése lesz az eredmény. Elhízás, egészségügyi problémák esetén még fontosabb a szakember bevonása, ne fogyókúrázz egyedül!

2. A szex formálhatja az alakot – Igaz
Egy együttlét során – az alkalmazott pozíciótól függően – formálhatod csípődet, combodat és hasadat is. Egy intenzív szerelmeskedés során pedig mintegy 200 kalóriát égethetsz el!


3. Ha nem eszem este 6 után, akkor biztosan fogyok!
– Hamis
Az egész napi energiabevitel az, ami különösen számít, nem elsősorban az az időpont, amikor eszünk. Nem érdemes tehát korgó gyomorral ágyba bújnunk.
Ha például reggel elfogyasztunk 4-5 krémest, akkor hiába koplalunk egész nap, és lehet böjtölés a vacsoránk, mégis hízhatunk.

 

4. A jó fogyókúra titka a zsírmentes táplálkozás – Hamis
A napi szinten magunkhoz vett táplálék energiájának 30%-a zsírból kell, hogy álljon. Zsír nélkül ugyanis nem oldódnak fel azok a vitaminok (A-, D-, E- és K-vitamin), melyek szervezetünk egészséges és kiegyensúlyozott működéséhez szükségesek. Nők számára a napi ajánlott zsírmennyiség: 30-70 gr, férfiaknak pedig: 40-95 gr. Nem szükséges tehát zsírmentes vagy zsírszegény diétát követnünk, elég, ha odafigyelünk a bevitt zsír minőségére, és jó minőségű zsíradékforrásokat választunk. Ezek forrásai lehetnek: olívaolaj, avokádó, lenmag. 

5. A szauna fogyaszt – Hamis
Az izzadás önmagában nem eredményezi a test zsírtartalmának csökkenését, így nem idéz elő tartós fogyást. Az izzadással ugyanis a szervezetünkben felhalmozott víz távozik, amit jó esetben a szaunázást követően azonnal pótolunk is. Ezt pedig igazán balgaság lenne fogyásnak nevezni, még akkor is, ha a mérleg egy időre kevesebbet mutat a szokásosnál.

6. A 90 napos diéta a leghatékonyabb módszer – Hamis
A fogyókúrában nem létezik a „leghatékonyabb módszer” kategória, mivel nem csak a fogyás gyorsasága de egészségessége is számít, a túl gyors módszer pedig ártalmas is lehet. Az, hogy kinek, melyik módszer válik be, függ az egyéni adottságoktól, életmódtól, egészségügyi állapottól, fizikai aktivitási szinttől. A hagyományos 90 napos fogyókúra pedig szakmailag nem megalapozott módszer.

7. Ha kihagyom a reggelit vagy az ebédet, már sokat teszek a fogyókúrám érdekében – Hamis
A kihagyott evés csak rövidtávon jelent megoldást. Ha koplalsz, akkor tested izmai is elkezdenek sorvadni, nem csak a testeden lerakódott zsír lesz az, ami elkezd eltűnni, ráadásul könnyen farkaséhség törhet rád, aminek nehéz ellenállni. Az izomtömegből való fogyás pedig hosszú távon az anyagcsere összeomlásához, izomsorvadáshoz és hiánybetegségekhez vezethet.

8. A dohányzásról való leszokás hizlal – Hamis
Nem a leszokás az, amitől felkúszhatnak ránk a kilók. A dohányzás abbahagyása után az energiaszükséglet 400-500 kcal/nap mennyiséggel csökken, a leszokók azonban gyakran a cigaretta letétele után is a dohányzó korszak alatti energiamennyiséget veszik magukhoz, és emiatt következik be a súlygyarapodás.

9. A nassolás mindig hizlal – Hamis
Ha betervezzük az étkezésünkbe a nassolást, mondjuk tízórai gyanánt, és jó minőségű élelmiszert választunk, és persze a mennyiséget sem visszük túlzásba, az amúgy „bűnlistán” lévő ételek is nyugodtan fogyaszthatók. A nassolás azonban jellemzően nem étkezés helyett, hanem mellette történik. Ilyenkor persze az alakunkon is meglátszik a kihágás.

10. A súlyzós edzés nem jó annak, aki fogyni szeretne – Hamis

Aki izmos, az sokkal több kalóriát tud elégetni. Ezért ha valóban szeretnél megszabadulni a zsírpárnáidtól,  a leghatékonyabb megoldás, ha a zsírégető – vagyis aerob, állóképességi mozgás mellé iktatsz erőfejlesztő, vagyis súlyzós gyakorlatokat is.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X