Főoldal > DIÉTA > Érzéki étrend – romantikus napokra

Érzéki étrend – romantikus napokra

érzékiszerelmesszex
0

Írta:

Egy szerelmes nyárestén általában nehéz arra koncentrálni, hogy az elkészítendő vagy az étteremben kiválasztott menü mennyire kímélő. Ha ilyenkor nem épp a fogyókúra és alakod megőrzése lebeg a szemed előtt, akkor is érdemes az alacsony energia- és zsírtartalmú ételek közül választanod – ezzel biztosíthatod be magad az ellen, hogy a várva várt estén ne álmosan […]

Egy szerelmes nyárestén általában nehéz arra koncentrálni, hogy az elkészítendő vagy az étteremben kiválasztott menü mennyire kímélő. Ha ilyenkor nem épp a fogyókúra és alakod megőrzése lebeg a szemed előtt, akkor is érdemes az alacsony energia- és zsírtartalmú ételek közül választanod – ezzel biztosíthatod be magad az ellen, hogy a várva várt estén ne álmosan és fáradtan, hanem energiával telve, csillogó szemekkel huppanhass a puha takarók közé kedveseddel.

Állíts össze egy libidó-növelő, a gyomrodat kímélő étrendet, mely mindenképp alacsony energiatartalmú, alacsony koleszterin- és zsírtartalmú ételekből kell, hogy álljon, mozogj sokat és rendszeresen, hogy pároddal igazán boldog szerelmes életet tudjatok élni.

Végülis, ha Afroditénak sikerült érzékivé válnia a tenger habjai közül kilépve, akkor neked sincs másra szükséged, mint egy kiadós tengeri herkentyűkből álló – és Afrodité nevéből eredően afrodiziákumként, szerelmi serkentőként ható –vacsorára.

Fontos, hogy olyan ételeket és összetevőket válassz, melyek felmelegítik, tüzelik a tested: válassz csípősebb fűszereket, mint a curry, a cayenne bors, és fűszerezd ezzel már az előételeket is!

Reggeli
Eper vagy málna porcukorral finoman meghintve
Frissen facsart narancslé
Omlett fűszeresen
Tej

Vagy
Grapefruit szeletek málnával
Pármai sonka pirítóssal, zsírszegény túróval és salátával
Frissen főtt arabica kávé

Ebéd
Hideg gyümölcsleves idénygyümölcsből sok fahájjal, szegfűszeggel
Vegyes sajttál teljes kiőrlésű kenyérrel és bazsalikomos, borsos, balzsamecetes salátával a nyár zöldségeiből
Friss körte fahéjjal

Vagy
Görög saláta sok oreganóval
Fűszeres, olívaolajjal meglocsolt teljes kiőrlésű kenyér olívabogyóval és grillezett csirkemellel
Chilis étcsokoládé

Vacsora
Vegyes saláta a nyár zöldségeiből
Grillezett tengeri hal petrezselymes-olívaolaj mártással 
Borban párolt őszibarack fahájjal

Vagy
Csirkemell szeletek grillezve, ugyancsak grillezett articsókával
Saláta parmezán sajt-forgácsokkal
Friss áfonya vagy ribizli olvasztott étcsokoládéval nyakon öntve

Kötelező:

  • Szervírozz ízletes, fűszeres ételeket!
  • Válassz olyan alapanyagokat, melyek bizonyítottan hatnak szexuális étvágyadra! Ilyenek a tenger gyümölcsei, az articsóka, eper és más bogyós gyümölcsök, valamint a csokoládé!

Tilos:

  • Ne válassz túl zsíros, nehéz ételeket: kolbászt, csülköt, disznóhúsból készült ételeket, ne egyél olyan salátát, amelyre majonézes öntetet kínálnak. A zsír lebontása ugyanis megterhelő feladat a gyomor számára, ami lassíthatja, blokkolhatja szexuális étvágyadat!
  • Ne igyál sok alkoholt! Ha iszol egy keveset, az feloldja a gátlásaid, ha sokat fogyasztasz, akkor könnyen elálmosodsz, kedvetlenné válhatsz.

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X