14 napos lúgosító étrend

böjtétrendfogyókúralúgosítás
0 0

Írta: and

Hogy a kúra sikeres legyen, dietetikusaink tanácsait a 14 nap során mindvégig fogadd meg! Alapszabály: A lúgosító étrend a napi 12 x 2dl citromos víz (minden pohár vízben 1 evőkanál citromlével) elfogyasztásával lesz csak teljes. A vízfogyasztás kötelező időpontjai: ébredéskor reggeli előtt reggeli után tízórai előtt tízórai után ebéd előtt ebéd után uzsonna előtt uzsonna […]

Hogy a kúra sikeres legyen, dietetikusaink tanácsait a 14 nap során mindvégig fogadd meg!

Alapszabály:

A lúgosító étrend a napi 12 x 2dl citromos víz (minden pohár vízben 1 evőkanál citromlével) elfogyasztásával lesz csak teljes.

0002043_1.jpg ()

A vízfogyasztás kötelező időpontjai:

  • ébredéskor
  • reggeli előtt
  • reggeli után
  • tízórai előtt
  • tízórai után
  • ebéd előtt
  • ebéd után
  • uzsonna előtt
  • uzsonna után
  • vacsora előtt
  • vacsora után
  • lefekvéskor

1. nap
Reggeli: zellerkrémes rozskenyér, tejeskávé
Hozzávalók:

5 dkg rozsos kenyér
2 dkg margarin
10 dkg reszelt zeller
2 dl tej
0, 5 dl kávé
2 dkg méz
Elkészítés:
A reszelt zellert kikeverjük a margarinnal, ezt kenjük a kenyérre. A tejeskávét szokás szerint készítjük el.

Tízórai: alma
Hozzávalók:
15 dkg alma

Ebéd: csirkekrém leves, reszelt sárgarépával
Hozzávalók:

1 tasak csirkekrém leves
20 dkg reszelt sárgarépa
Elkészítés:
A csirke krémlevest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl – vel több vízzel! Tálba tesszük a sárgarépát, és az elkészült levessel leöntjük, elkeverjük

Uzsonna: banán, dióval

0002043_3.jpg ()

Hozzávalók:
10 dkg banán
1 dkg dió

Vacsora: sajtos zöldbab
Hozzávalók:

25 dkg zöldbab
5 dkg gomolya sajt
ízlés szerinti fűszerek
Elkészítés:
Ha konzerv a zöldbab, akkor lecsöpögtetjük, ha főzni szükséges, akkor roppanósra főzzük. Tálra tesszük, a gomolya sajtot a tetejére morzsoljuk és mikrohullámú sütőben 1 perc alatt ráolvasztjuk.

2. nap
Reggeli: kivis müzli
Hozzávalók:
2 dl tej
2 dkg natúr búzapehely
10 dkg kivi
2 dkg méz
Elkészítés:
A kivit tisztítás után összetörjük, elkeverjük a mézzel, hozzáadjuk a búzapelyhet, és tejjel felöntjük.

Tízórai: narancslé
Hozzávalók:

2 dl 100%-s narancslé

Ebéd: sajtos paradicsomleves, banán
Hozzávalók:

1 tasak paradicsom krémleves
1 dkg reszelt parmezán sajt
10 dkg banán
Elkészítés:
A paradicsom levest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl – vel több vízzel! Tálba tesszük a levest, és a sajttal megszórjuk. A banánt utána esszük meg!

Uzsonna: ananász

0002043_2.jpg ()

Hozzávalók:
20 dkg friss vagy konzerv ananász

Vacsora: tojás fehérje pörkölt padlizsánnal, spagettivel
Hozzávalók:

2 db főtt tojás fehérje része
20 dkg padlizsán
5 dkg vöröshagyma
1dkg olaj
5 dkg durum spagetti
ízlés szerint fűszerek:piros paprika, kömény, só
Elkészítés:
A vöröshagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a fűszereket, és a héjastul kockára vágott padlizsánt. Éppen ellepő vízzel felöntjük, és rövid idő alatt készre pároljuk. Hozzáadjuk szintén kockára vágott főtt tojásfehérjét, és összeforrósítjuk. A készre főtt spagettire halmozva fogyasztjuk.

3. nap
Reggeli:cukkinis rántotta, puffasztott rizsszelettel
Hozzávalók:

1 db egész tojás
20 dkg cukkini
1 db puffasztott rizsszelet
1dkg olaj

Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük, és a felforrósított olajon megpirítjuk, majd a sóval felvert tojást hozzáadva, készre sütjük. Puffasztott rizsszelettel fogyasztjuk.

Tízórai: feketeribizli lé
Hozzávalók:

2 dl fekete ribizli nektár

Ebéd: csirke gulyás
Hozzávalók:

10 dkg kockázott csirkemell,
1 dkg olaj,
ízlés szerint: só, őrölt bors, őrölt kömény, piros paprika
7 dkg karikázott sárgarépa,
7 dkg karikázott petrezselyemgyökér,
4 dkg kockázott zeller,
4 dkg kockázott karalábé,
4 dkg kockázott burgonya,
Elkészítés:
A húst olajon fehéredésig „sütünk”, majd éppen ellepő vízmennyiséggel felöntjük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel. Hozzá adjuk a 4 dl vizet, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert,  karalábét,  burgonyát és kb. 15 perc alatt együtt készre főzzük.

Uzsonna: körtés író
Hozzávalók:

2 dl író
10 dkg körte
2 dkg méz
Elkészítés:
Az alapanyagokat turmixxal habosra keverjük.

Vacsora: virslis karfiol ragu
Hozzávalók:
50 dkg virsli
250 gr karfiol
2 dkg vaj
ízlés szerint só, zöldség fűszerkeverék, petrezselyem zöld
Elkészítés:
A karfiolt fűszeres vízben készre főzzük. A virslit vékonyra felkarikázzuk, forró vajon átpirítjuk, majd a meleg, lecsepegtetett karfiollal átkeverjük.

Lúgosító étrend 4-5-6. nap  Kattints ide!

Lúgosító étrend 7-8-9. nap

Lúgosító étrend 10-11-12. nap

Lúgosító étrend 13-14. nap

 


További cikkeink a témában