Főoldal > DIÉTA > mi_a_helyzet_a_koleszterinnel

mi_a_helyzet_a_koleszterinnel

0

Írta:

A magas koleszterinszint, a közkeletű nézettel ellentétben nem csak az idős és kövér embereket érinti.  A Magyar Szív Egyesület a fentihez nagyon hasonló nemzetközi statisztika alapján indította el nagyszabású kutatását a magas koleszterinszintről. A Gfk Hungária által végzett felmérésből az derült ki, hogy a vérnyomásról és a vércukorról sokkal többet tudunk általában, mint a koleszterinről. Az […]

A magas koleszterinszint, a közkeletű nézettel ellentétben nem csak az idős és kövér embereket érinti.  A Magyar Szív Egyesület a fentihez nagyon hasonló nemzetközi statisztika alapján indította el nagyszabású kutatását a magas koleszterinszintről.

0001898_1.jpg ()

A Gfk Hungária által végzett felmérésből az derült ki, hogy a vérnyomásról és a vércukorról sokkal többet tudunk általában, mint a koleszterinről. Az emberek például mindössze 7 százaléka van tisztában azzal, hogy a koleszterinszint normálértéke 5 mmol/liter alatt van. Saját koleszterinszintjét mindössze minden negyedik ember tudja megmondani.

Felmerül a kérdés, hogy miért tehetjük meg, hogy nem foglalkozunk a koleszterinnel. A válasz az, hogy semmi testi tünete nincs a magas koleszterinszintnek – erről azonban a lakosságnak még a fele sem tud. Ez pedig azért veszélyes, mert a tartósan magas koleszterinszint szív- és érrendszeri megbetegedésekhez vezethet.

0001898_2.jpg ()

Reménykeltő tény, hogy 10-ből 9 ember megjelölte a megfelelő táplálkozást, és 10-ből 6 ember a mozgást, mint két módot, amivel megelőzhető és csökkenthető a magas koleszterinszint.
Először tehát érdemes megméretni koleszterinszintünket egy vérvizsgálat alkalmával, aztán pedig elindulni egy egészséges életmód irányába.

Mit kell tenned, hogy megelőzd a magas koleszterinszintet?

www.koleszterinszint.hu

 



További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X