Főoldal > AKTUÁLIS > Teri Hatcher 52 évesen is csúcsformában!

Teri Hatcher 52 évesen is csúcsformában!

edzésfutásmozgássportszínésznősztárTeri Hatchertriatlon
0

Írta:

A Született feleségek sztárja sportos és szexi, nem véletlenül!

Teri Hatcherről sok mindent tudunk, például azt, hogy a futás szerelmese. Elmondása szerint nem volt ez mindig így: eleinte, amikor főleg azért futott, hogy formába hozza, illetve formában tartsa magát, őt idézve egyetlen mérföldet sem tudott volna anélkül lefutni, hogy ne üvöltöttek volna kedvenc pop vagy rap számai a fülébe, de aztán valami megváltozott.

Elkezdett hosszabb távokat futni, és miközben rótta a kilométereket, csak a természetre és a légzésére figyelt – ettől egyszer csak megérezte ennek a mozgásformának a meditatív csodáját, amitől azóta sem tud szabadulni. De nem is akar. Sőt, 2014-ben, az ötvenhez közelítve lefutotta első New York Maratonját, és azóta sem állt le. Ellenkezőleg: mindig új kihívásokat keres.

Persze Teritől, mint ismert és tapasztalt futótól sokan kérnek tanácsot. A színésznő ilyenkor elsőként mindig azt emeli ki, mennyire fontos felkészülni egy-egy futásra: tervezd meg, legyél ott fejben, és ne hagyd, hogy egy-egy kellemetlen kis közjáték elvegye a kedved.

A motiváció megőrzése is fontos Teri szerint, amit ő egyrészt edzőtársai segítségével őriz meg, másrészt pedig úgy, hogy az eredményekre összpontosít, harmadrészt meg kicsit szembe megy a félelmeivel. „Ha valamit eddig nem csináltam, attól hajlamos vagyok tartani egy kicsit” – mondta, hozzátéve, hogy ma már ezek a félelmek inkább motiválják, így gond nélkül bevállal hegyi szakaszokat, vizes terepet, vagy hosszabb futótávokat is.

Teri szerint ötvenhez közel sem késő megszeretni egy mozgásformát – ő a cross fittel volt így, ami nőies alakját még izmosabbá formálta. Ez a mozgásforma nemcsak azért jött be Terinek, mert egyesíti kedvenc gyakorlatait, hanem azért is, mert rövid idő alatt is teljesen átmozgatja a testét, és a súlyzós gyakorlatoknak köszönhetően karjait és lábait látványosan izmosabbá formálta. Hasonló okok miatt rúdtáncolt is egy ideig, aminek kellemes mellékhatásaként ráadásul még nőiesebbnek is érezte magát.

A világsztár olykor más újdonságokat is kipróbál. Korábban például egy triatlon versenyen is elindult, hogy segítsen pénzt gyűjteni az egyik Los Angeles-i gyermekkórháznak. A versenyre több kerékpározással készült fel. Hetente három-négy alkalommal tekert bringával a munkahelyére, így szerinte a versenyszámok közül végül a futás bizonyult a legkeményebb próbatételnek.

Ami az étkezést illeti, a híresség nem fogyózik, inkább az átgondolt, megtervezett diétákban és a mértékletesség elvében hisz. Asztalára gyakran kerül párolt hal vagy grillcsirke friss zöldségekkel, de szívesen fogyaszt tonhalat és zabkását is.

A nasikkal és édességekkel óvatos, ám egy interjúban bevallotta, hogy a csokoládéval leöntött banánszeletek a gyengéi, gumimacikkal. Ezt a meglehetősen kalóriadús, „édes kényeztetést” tehát néha engedélyezi magának, de nem feledkezik meg arról, hogy a pluszkalóriákat később le kell mozognia.

Fotó: Daily Mail


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X