Csobot Adél laza, de felelősségteljes anyuka

anyaságbabaCsobot AdélegészségfelelősséggyermekIstenes Benceorvosvizsgálat
0 0

Írta:

Alig múlt 22 éves, egy gyönyörű kisfiú édesanyja, a magánéletében és a szakmájában is sikeres… Csobot Adél életének egyik legboldogabb időszakát éli, és párjával, Istenes Bencével a kisfiukkal kapcsolatos dolgokban is teljes az összhang köztük.

Ahogy Adél fogalmaz, Bencével ösztönösen működnek, és nem aggódnak feleslegesen Nátánnal kapcsolatban sem, ami persze nem azt jelenti, hogy ne lennének megfontolt és tudatos szülők.

Csobot Adélnak és Istenes Bencének hatalmas változást hozott az idei év azzal, hogy májusban megszületett a kisfiuk. A kihívások, és eddig ismeretlen feladatok 2017-ben is folytatódnak, hiszen a jövő év elején Németországba költöznek, ahol az új környezet bizonyára tartogat majd meglepetéseket és izgalmakat, de Adélék boldogan várják a kalandokat.

Fiatal kora ellenére Adél nagyon magabiztos a kisfia körüli teendőkben. Mindenre odafigyel, hogy a kicsi tökéletes gondoskodást kapjon, ezért a nemrég múlt fél éves Nátánt még a költözés előtt, az ilyen korban javasolt orvosi vizsgálatokra is elvitték Bencével. Szemészeti szűrésen jártak, amely tejesen fájdalommentes, és számos olyan dolgot ki tud mutatni ami korrigálható, ha idejében észreveszik. Legyen szó akár rejtett kancsalságról, a két szem közötti jelentős dioptria különbségről vagy gyenge látásélességről.

„Imádom ezt az időszakot, és azt hiszem, mindkettőnk nevében mondhatom, hogy az első perctől kezdve jól vesszük az „akadályokat” Bencével a gyereknevelésben. Ami szerintem különösen jó dolog, – de ez talán annak is köszönhető, hogy fiatalon lettünk szülők hogy a fiunkkal is nagyon lazák vagyunk, nem stresszelünk feleslegesen, ami persze nem azt jelenti, hogy ne lennénk felelősségteljes szülők. Hála Istennek Nátán szépen cseperedik, de hogy maximálisan nyugodtak lehessünk, még a kiköltözés előtt elvisszük őt néhány rutinvizsgálatra. Legutóbb például egy kimondottan gyerekeken alkalmazott szemészeti szűrésen jártunk a Czeizel Intézetben” – kezdte Csobot Adél. „Annyira büszke vagyok a fiamra, mert ugyan a vizsgálat teljesen fájdalommentes volt, hiszen nem pupillatágító cseppel végzik, hanem egy speciális fény segítségével, de ő akkor is nagyon példamutatóan viselkedett. Az pedig végképp megnyugtató, hogy minden rendben a szemével” – tette hozzá Adél, aki nemcsak gyermeke, de saját maga esetében is fontosnak tartja a prevenciót.  

Forrás: Red Lemon


További cikkeink a témában

alvásébredés

Így készülj fel az óraátállításra

Írta:
tegnapelőtt 0 0

A nyári időszámítás március 26-án, vasárnap kezdődik: az órákat hajnali 2-kor kell átállítani 3-ra. Áramot takarítunk meg, védjük a környezetet, délután tovább van világos, amíg viszont hozzá nem szokik a szervezetünk, rosszabb lehet a közérzetünk és fáradtabbak lehetünk. Kis odafigyeléssel azonban zökkenő mentesebbé tehetjük az átállást

egészségprogram

5 dolog, amit ki kell próbálnod idén tavasszal  

Írta:
tegnapelőtt 0 0

Miután túl vagyunk a karácsonyon és a szilveszteren, kiélveztük a hógolyózás és a síelés minden örömét, ideje bevallanunk, hogy már rendkívül unjuk a telet. De szerencsére vége: kinyílt az első hóvirág, a medvék is kidugták az orrukat a barlangjukból, így mi is lassan elkezdhetünk reménykedni. Félre a megszokott programokkal, 2017 a folyókról szól: összegyűjtöttünk öt programot, amit nem hagyhatunk ki idén tavasszal – ráadásul nem kell hozzá elköltenünk az egész havi fizetésünket sem.

7 dolog, amit nem tudtál az utazási irodákról (X)

Írta:
3 napja 0 0

Tudtad, hogy a magyar utazási irodák szervezésében összesen a világ 183 országába juthatsz már el? És azt, hogy jelenleg 38 év azoknak a magyaroknak az átlagéletkora, akik utazási iroda szolgáltatásait veszik igénybe? Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, amit nem gondoltál volna az utaztatókról.