A futó Mikulások december 4-én rajzanak ki Budapest utcáira

eseményfutásMikulásRossmann Mikulásfutás
0 0

Írta:

Idén harmadszor is megrendezi a Budapest Sportiroda (BSI) a “funrun”, azaz örömfutás kategóriába sorolható Rossmann Mikulásfutást.

Tavaly bár egy kicsit borongós volt az idő, de ennek ellenére 2730 nevező érezte magát felkészültnek a futó Mikulás szerepére és ünnepelte remek hangulatú közös futással Szent Miklós napját. Idén is két futamra is lehet regisztrálni, előbbi 13, utóbbi 15 órakor rajtol a Sóház utcából (a Budapesti Corvinus Egyetem és a Központi Vásárcsarnok közötti kis utca). S hogy hol lehet szurkolni a Mikulásoknak?
Az útvonal: Csarnok Tér – Gönczy Pál utca – Török Pál utca – Ráday utca – Kinizsi utca – Knézich utca – Bakáts – Bakáts utca – Lónyay utca – Mátyás utca – Csarnok tér. A Mikulás rajok a Fővám téren érnek a célba.

A nevezési díjért cserébe kapott Mikulásruhákban és fehér szakállal induló futóknak mindössze 2, 3 kilométert kell megtenniük. Ennek megfelelően senki  se csodálkozzon, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig több ezren lepik majd el az ünnepi díszbe öltözött utcákat. Ez a “ritka jelenség” nemcsak a résztvevőknek, de a járókelőknek, a karácsonyi vásárlásaikat intézőknek is igazi látványosság. Még a hó is garantált lesz, legfeljebb majd a hóágyú kelti az illúziót.

Adományozni lehet majd ajándékot is az óriási puttonyba a rászoruló gyerekek részére! Játékokat, írószereket, iskolaszereket várnak a szervezők, az összegyűlt ajándékokat az ÁGOTA Alapítvány® díszes ünnepség keretében fogja átadni az állami gondozott gyerekeknek.

További részletek: www.futanet.hu


További cikkeink a témában

alvásébredés

Így készülj fel az óraátállításra

Írta:
4 napja 0 0

A nyári időszámítás március 26-án, vasárnap kezdődik: az órákat hajnali 2-kor kell átállítani 3-ra. Áramot takarítunk meg, védjük a környezetet, délután tovább van világos, amíg viszont hozzá nem szokik a szervezetünk, rosszabb lehet a közérzetünk és fáradtabbak lehetünk. Kis odafigyeléssel azonban zökkenő mentesebbé tehetjük az átállást

egészségprogram

5 dolog, amit ki kell próbálnod idén tavasszal  

Írta:
4 napja 0 0

Miután túl vagyunk a karácsonyon és a szilveszteren, kiélveztük a hógolyózás és a síelés minden örömét, ideje bevallanunk, hogy már rendkívül unjuk a telet. De szerencsére vége: kinyílt az első hóvirág, a medvék is kidugták az orrukat a barlangjukból, így mi is lassan elkezdhetünk reménykedni. Félre a megszokott programokkal, 2017 a folyókról szól: összegyűjtöttünk öt programot, amit nem hagyhatunk ki idén tavasszal – ráadásul nem kell hozzá elköltenünk az egész havi fizetésünket sem.