Főoldal > AKTUÁLIS > Emma Thompson durva átalakuláson ment keresztül

Emma Thompson durva átalakuláson ment keresztül

Emma Thompsonfilmszerepszínésznő
0

Írta:

Nem kicsit néz ki másként, mint azt a vörös szőnyegen megszoktuk tőle.

Gondold csak végig Emma Thompson ismert szerepeit: ugye, neked is feltűnik, hogy a híres színésznő nem egyszer alakított nem éppen szépségükről híres karaktereket? Legyen szó akár a Harry Potter mozikról, ahol Trelawney professzort játszotta, vagy híres alakításáról Nanny McPhee-ként, vagy éppen a The Legend of Barney Thomson című moziról, amiben egy 77 éves Cemolina nevű prostituáltat játszott.

A kétszeres Oscar-díjas színésznőnek elmondása szerint semmi baja ezekkel a szerepekkel, és nem zavarja, ha csúfnak kell lennie, sőt, minden bizonnyal jobban örül az ilyen lehetőségeknek, mintha számos kolléganőjéhez hasonlóan neki is 35 évesnek kellene tettetnie magát, hogy szerepeket kapjon.

Ezzel kapcsolatban biztosan nem változott a véleménye, hiszen március közepén kezdte el forgatni Yen Din Ka Kissa című legutóbbi filmjét, ahol vállára omló, hullámos, kissé kócos hajjal, smink nélkül, fekete pólóban és barna kantáros naciban állt a kamerák elé. Ezzel a külsővel elég messze áll attól az Emma Thompsontól, akit a díjátadókon láthatunk, de szerintünk ezekben az átváltozásaiban rejlik hivatása iránti alázata, és részben elképesztő színészi nagysága is.

A londoni születésű hírességnek tehát a csúnya lánnyá változással nincs problémája, viszont a plasztikákat is elutasítja: azt a nézetet osztja, hogy műtétek és egyéb költséges beavatkozások nélkül szeretne megöregedni, ezek helyett a természetesség és az egészség a fontos számára.

Ennek érdekében évek óta nagyon odafigyel arra, mi kerül a tányérjára: igyekszik minőségi alapanyagokból készülő ételeket fogyasztani, és a mennyiségekre akkor is odafigyel, ha épp nagyon megkíván valamit.

Az 56 éves színésznő egyébként nem hisz abban, hogy bármit is meg kellene vonnia magától, hiszen úgy véli, a szervezete nem véletlenül kíván meg bizonyos ízeket, vagy épp kedvenc ételeit, italait. Ezért bármit elfogyaszt, amit megkíván, de az évek, évtizedek során megtanulta, hogyan lehet mértéket tartani.

Ezen kívül arra is figyel, hogy ne legyen túl szigorú önmagához, és egy-egy nehéz nap után szereti megjutalmazni magát. Egyik kedvence a vörösbor, amiből olykor lassan, élvezettel kortyolgat el egy-egy pohárnyit.

A bevitt kalóriák egy részét pedig örömmel mozogja le, mivel megtalálta azt a mozgásformát, ami hozzá a legközelebb áll. Ehhez pedig elmondása szerint sem személyi edzőre, sem drága konditerem-bérletre nincs szüksége.

„Az edzőtermeket utálom, de csaknem minden nap futok. Azt szeretnék enni és inni, amire igazán vágyom, emellett a futás jó kedvre is derít. És mindenki tudja, hogy negyven felett egy nőnek még fokozottabban kell ügyelnie a helyes étkezésre és a megfelelő mennyiségű mozgásra, különben a kilók bizony felrakódnak ránk” – mondta a színésznő.

Fotó: Daily Mail


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X