Főoldal > AKTUÁLIS > Szuper könyvek láblógatós hétvégékre

Szuper könyvek láblógatós hétvégékre

könyvolvasolvasmányregény
0

Írta:

Byron Katie: Négy kérdés ,,Ez a kötet mindenre választ ad. Forgassák haszonnal!” Eckhart Tolle Byron

Byron Katie: Négy kérdés

,,Ez a kötet mindenre választ ad. Forgassák haszonnal!” Eckhart Tolle Byron Katie könyve úgy tört be a világmegváltó tanácsoktól hemzsegő könyvpiacra, akár egy friss fuvallat. Ő maga Munkának nevezi módszerét. A Munka mindössze négy kérdésből áll, amelyeket bármilyen problémára alkalmazhatunk. Mindegy, hogy a főnökünkre haragszunk, kamasz gyerekünk viselkedésével van gondunk, a szerelmi életünk, a pénz vagy netán a környezetszennyezés aggaszt; a négy kérdésen keresztül teljesen más megvilágításban látjuk majd a dolgot. Tartós megnyugvást tapasztalunk, s felleljük magunkban a megoldáshoz és cselekvéshez szükséges tisztánlátást és erőt. A Munka lényege, hogy föltesszük magunknak (vagy másoknak) a négy meghatározott kérdést, válaszolunk rá, majd a végén megfordítjuk az eredeti állítást az éppen aktuális problémáról. A dolog arra épül, hogy az elménkben mindannyian történeteket szövünk az események és az emberek köré: nem a valóságot éljük át, hanem a valóság köré kerekített saját sztorinkat, és erre reagálunk. Ha a valóságról lehántjuk elképzeléseinket, sokkal könnyebb és nyugodtabb életet élhetünk.

NegyKerdes_B1_800px.jpg ()A könyv részletesen bemutatja a négy kérdést és a megfordítás gyakorlatát, ami döbbenetes élményeket és felfedezéseket tartogat önmagunkkal kapcsolatban is. Lépésről lépésre végigmegyünk ezen a forradalmian új folyamaton, és meggyőző példákat olvashatunk arról, miként fordíthatjuk a javunkra. Sokat segít a Munka megértésében mások tapasztalata, ugyanis tanúi lehetünk, amint Katie a legkülönbözőbb emberi problémákkal kapcsolatban végzi el a Munkát pácienseivel, akár a párkapcsolatokra, akár a hivatásra, akár legmélyebb szorongásaikra és félelmeikre vonatkoznak. Olyan helyzetekben is biztos sikerrel alkalmazhatjuk a négy kérdést, amelyek eddig átláthatatlannak vagy megváltoztathatatlannak tűntek. Katie módszere nyomtalanul kiirtja hosszú évek önáltatását és öncsalását. Nem könnyű feladat, de megéri végigcsinálni a várható jutalomért cserében: képesek leszünk stressz nélkül dönteni és élni, megtaláljuk békénket, öröm költözik az életünkbe, s ünnepként éljük meg mindennapjainkat, még a legnagyobb káosz közepette is. A kérdés már csak az: elég bátrak vagyunk-e ahhoz, hogy elfogadjuk?

Édesvíz Kiadó, 3490 Ft

Fedezd_fel_B1_ok_800px.jpg ()Meggan Watterson: Fedezd fel a nőiséged erejét

Meggan szerint a spiritualitás nem azt jelenti, hogy új dolgokat tanulunk meg, hanem inkább azt, hogy visszaemlékszünk arra, amit mindig is tudtunk. Olyan folyamat, amelyben levetkőzünk magunkról mindent, amíg végül csak az marad, ami hiteles számunkra. A spirituális meztelenség azt jelenti, hogy van bátorságunk nyitottnak lenni az igazságra, hogy kik is vagyunk kifogások és mentegetőzések nélkül, és hogy ítélkezés és szégyenérzet nélkül feltárjuk magunkat. A könyv lényegében lelkünk feltárásának használati útmutatója. Csatlakozz te is Megganhoz, aki szenvedéllyel és humorral, költőien és nyers őszinteséggel tárja eléd azt a megoldást, amelyet a vallás nem ad meg: hogy hogyan lebbentheted fel saját félelmed és önbizalomhiányod fátylát, hogy megtaláld a benned élő Istenséget.

Édesvíz Kiadó, 2990 Ft

OSHO_Zen_Tarot_B1_800px.jpg ()Osho: Zen tarot

Az Osho-féle Zen Tarot a jelent tükrözi, az itt és most pillanatát mutatva meg. A kártyák rendszere a zen bölcsességére épül, amely szerint külvilágunk történései saját gondolatainkat és érzéseinket tükrözik. Amikor kétséggel és bizonytalansággal telinek látjuk az életet, szeretnénk találni egy biztos fogódzót, egyfajta ihletforrást. Mi fog történni a jövőben? Mi a helyzet az egészségemmel, a gyerekeimmel? Mi lesz, ha ezt a döntést hozom meg, nem pedig azt? Erre használjuk a hagyományos tarot-kártyát, hogy kielégítsük a múlttal és a jövővel kapcsolatos kíváncsiságunkat. Az Osho zen tarot ezzel szemben az itt és most megértésére koncentrál. Rendszere a zen bölcsességére épül, amely szerint külvilágunk történései egyszerűen csak saját gondolatainkat és érzéseinket tükrözik, még akkor is, ha mi magunk nem vagyunk ezeknek tudatában. Ha többé nem a külső eseményekre figyelünk, tisztán láthatjuk, mi történik legbensőbb középpontunkban.

Édesvíz Kiadó, 4990 Ft

ESQUARED_B1_OK_800px.jpg ()Pam Grout: E2 – Energia a négyzeten

E a négyzeten könnyed kísérleti kézikönyv egy komoly témáról. Egyszerű kísérletsorozat, amely során bebizonyosodik, hogy a valóság képlékeny, a tudatosság felülkerekedik az anyagon, és életünket az elménk alakítja. Igen, jól olvastad. Bebizonyosodik.

A szám szerint kilenc kísérlet, amelyek egyenként és összességükben némi időt, ellenben nulla anyagi ráfordítást igényelnek, beszédesen és ékesen demonstrálják, hogy a spirituális törvények pontosan olyan kiszámíthatóak, mint a gravitáció, és annyira állandóak, mint Newton mozgástörvényei.

A könyv a következő alapelveket bizonyítja be látványosan:
– A végtelen lehetőségek láthatatlan ereje vagy energiamezője létezik.
– Te hatással vagy erre a mezőre, és meríthetsz belőle meggyőződéseidnek és elvárásaidnak megfelelően.
– A mezőhöz kapcsolódva pontos és korlátlan útmutatást kaphatsz.
– Az univerzum határtalan, kimeríthetetlen és meglepően segítőkész.

Édesvíz Kiadó, 2990 Ft

szendi.jpg ()Szendi Gábor: Értelmes szenvedés: a boldogság

Képzeljük el, hogy jóllakottan, napbarnítottan és egészségesen üldögélünk úszómedencénk partján, a vízben boldog gyermekeink lubickolnak, mellettünk fekszik csodaszép feleségünk/jóképű férjünk, a garázsban állnak a drága autók, a kertész a háttérben éppen gereblyézi a füvet… Vajon ha e pillanatban megkérdezné tőlünk valaki, boldogok vagyunk-e, mit felelnénk rá?

Szendi Gábor szerint a válasz nem egyértelmű. Új könyvében arról igyekszik meggyőzni olvasóit, hogy a fogyasztói társadalom által ígért anyagi boldogság – még ha sikerül is elérnünk – homokként folyik ki az ujjaink közül. A valódi boldogság ugyanis szinte mindig küzdelemmel, verejtékkel, nyugtalansággal jár: az érzést a remény és a kétség közti hányódás, a kudarcok és a sikerek, a meg nem értettség és az elismertség, a kitaszítottság és az elfogadottság váltakozása jellemzi.

A boldogság valójában ott él mindannyiunkban – csak fel kell ismernünk, és meg kell tanulnunk élni vele. Szendi leás a boldogság ősi gyökereihez, és az agykutatás, a genetika és az antropológia eredményeire támaszkodva bizonyítja, hogy az igazi boldogság a saját küldetésünk felismerését, a sorsunkban rejlő lehetőségek kibontásáért vállalt felelősséget, és a minket éltető közösséghez való hazatalálást jelenti. Soha nem késő tehát visszanyúlni a bennünk élő lehetőségekhez, hiszen agyunkba égve ott él a boldogság ősi, eredeti képe.
Lehet, hogy te is boldog vagy, csak nem tudsz róla?

Jaffa Kiadó, 3490 Ft

Feng Shui_cover_finish-small.jpg ()Nury Vittachi: A feng shui detektív

A neve Wong, C. F. Wong. A feng shui szingapúri titkos ügynöke, amolyan holisztikus lakberendező, aki a bútorok tologatása és a szekrények nyitogatása közben gyakran bukkan csontvázakra, holttestekre és bűntények egyéb nyomaira. Ilyenkor tanult mestersége eszközeit és fortélyait felhasználva lát a felderítéshez, időnként saját magát is életveszélybe sodorva.
Segítője Joyce McQuinnie, egy cserfes ausztrál lány, aki amolyan Watson az ő Sherlock Holmesához, szoknyás Robin az ő köntösös Batmanjéhez. Joyce-nak az öreggel ellentétben többnyire fogalma sincs róla, mit csinál, ösztönös női megérzése azonban sokszor tökéletes kiegészítője Wong kérlelhetetlen logikájának. Így aztán egyetlen bűnöző sem lehet biztonságban, ha az ázsiai földrész e két kopója a nyomába ered.

Galaktikabolt, 2990 Ft


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X