Főoldal > AKTUÁLIS > Elképesztő: 30 kilót hízott a híres sportoló

Elképesztő: 30 kilót hízott a híres sportoló

focistahízássúly
0

Írta: and

Bár aktív futballista korában is oda kellett figyelnie magára, Ronaldo testsúlya az utóbbi hónapokban

Bár aktív futballista korában is oda kellett figyelnie magára, Ronaldo testsúlya az utóbbi hónapokban tovább gyarapodott, így az egykor 89 kilós focista ma már csaknem 120 kilót nyom.

És bár sokáig úgy vélte, nem zavarja őt a pár kilónyi felesleg, most már ő sem érzi jól magát a bőrében, és szeretne megszabadulni a pluszsúlytól. Ennek érdekében részt vesz egy brazil fogyasztó reality show-ban, a Fantásticóban, ahol három hónap alatt nemcsak fogyni szeretne, hanem azt is reméli, hogy megtanul egészségesebben étkezni.

„Nagyon élvezem, hogy részt vehetek a programban, hiszen egyrészt fogyni akarok, másrészt ha nem nézné mindenki, hogyan próbálok megszabadulni a kilóktól, szerintem képtelen lennék ezt az egészet végigcsinálni” – nyilatkozta a Fenoménnek is becézett sztár.

ronaldo2.jpg ()De azt sem titkolja, hogy bármilyen keményen is fog dolgozni a fogyáson, valamivel képtelen kibékülni. „Utálom a mérlegeket. Valóságos traumát okoz számomra, amikor szembesülnöm kell a testsúlyommal, viszont a célt már kitűztem magam elé, és tudom, hogy hamarosan kevesebbet fog mutatni alattam ez a szörnyű szerkezet” – árulta el.

A 36 éves világsztárnak már konkrét tervei is vannak, hogy a szükséges vizsgálatok után mi mindent fog elkövetni a fogyás érdekében. „A cigit már letettem, ezután pedig hetente legfeljebb egyszer iszom alkoholt. Majd a táplálkozás fog következni: megtanulom, mit és mikor fogyasszak, ha fogyni szeretnék, és a súlyomat tartani is akarom” – tette hozzá.

Sokan tudják, hogy a 184 cm magas focistára egyik kiló a másik után rakódott le, miután abbahagyta az aktív sportot, és az addig rendszeres mozgást csupán egy kis sétára korlátozta – a golfpályán, vagy csak a kocsijáig gyalogolt el, talán nem is minden nap.

Márpedig aki abbahagyja az aktív sportot, méghozzá átmenet nélkül, az könnyen és gyorsan magára szedhet pár kilót. Ebbe a csapdába sokan beleestek már, és szinte kivétel nélkül szembesültek azzal is, hogy a pluszkilók felszedése sokkal könnyebb, mint ezek későbbi leadása.  

Arról nem is beszélve, hogy a tetemes testsúlygyarapodás bizony egészségügyi veszélyeket is rejt magában, növeli például a magas vérnyomás, illetve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, de kedvezőtlen hatással van többek közt az ízületekre, a prosztatára, a hormonokra vagy a légzésre is.

ronaldo3.jpg ()Ezzel valószínűleg Ronaldo is tisztában van, ezért ilyen erős az elhatározása, hogy egyszer és mindenkorra leszámoljon pluszkilóival. De az sem lehet mellékes számára, hogy decemberben a hazájában áll majd ki egy jótékonysági focimeccsen, ahol olyan sztárok körében szeretné megmutatni magát, mint például Zinedine Zidane.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X