Főoldal > AKTUÁLIS > Mindenki rajthoz! Fuss te is az év legnagyobb futóeseményén!

Mindenki rajthoz! Fuss te is az év legnagyobb futóeseményén!

futásfutófesztiválmaratonsport
0

Írta:

 A futóeseményen a 42 kilométeres táv egyéniben, valamint három- és ötfős váltóban teljesíthető. A versenyen 30, továbbá 7 és 3,5 kilométeres távon, illetve a 600 méteres családi futáson is lesz indulási lehetőség. „Stílusosan fogalmazva idén elég szépen fut a futás szekere: minden idők legnagyobb eseményére készülünk” – mondta Kocsis Árpád, a 26. SPAR Budapest Nemzetközi […]

 A futóeseményen a 42 kilométeres táv egyéniben, valamint három- és ötfős váltóban teljesíthető. A versenyen 30, továbbá 7 és 3,5 kilométeres távon, illetve a 600 méteres családi futáson is lesz indulási lehetőség.

„Stílusosan fogalmazva idén elég szépen fut a futás szekere: minden idők legnagyobb eseményére készülünk” – mondta Kocsis Árpád, a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztivál versenyigazgatója. „Az esemény előtt másfél héttel – időarányosan az elmúlt évhez képest – 30 százalékkal nagyobb a nevezők száma a verseny távjain. A külföldiek száma extrém módon magas, ami a vendégéjszakák növekedését is jelenti a fővárosban. Nagy öröm számunkra, hogy ebben az évben az Operaházzal is együttműködünk: a dalszínház látványos zenei produkcióval köszönti a futókat az épület erkélyéről, e mellett két 5 fős csapatuk is nevez. Az útvonal 20 zenei pontja közül pedig az egyiken többek között a Liszt Ferenc Kamarazenekar vonósnégyese játszik majd. Mindezt a „Klasszikusok a klasszikus távon” szlogenünk jegyében szervezzük.”

A SPAR Budapest Maraton igazi közösségi futóesemény, hiszen a komoly felkészülést jelentő maratoni táv indulóitól kezdve a baráti társaságokig, családokig bezárólag mindenkinek kínál indulási lehetőséget, akár rövidebb távokon is. Részben ebben látja a verseny jelentőségét Monspart Sarolta egykori tájékozódási futó világbajnok, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke. „Ezen az eseményen azt is megérinti a futás szele, aki csupán szurkolni jön, hiszen a futás, a sport mindenkié. Ebben a közösségben mindenki mindenkinek a barátja. Ha valaki sportcipőben jön ki október 2-án az 56-osok terére, a rövidebb távon ki is próbálhatja magát; szinte biztos, hogy kevés belegyaloglással végig tudja futni a távot” – mondta a SPAR Budapest Maratonról Monspart Sarolta.

„Minden egyes ilyen versenyen én is buzdítom a maraton teljesítőit a Nyugati téri felüljáróról. Én már régóta nem tudok velük futni, de úgy érzem, bennem is van valami a futókból, én is ott futok bennük” – tette hozzá az egykori világbajnok tájfutó.

Jótékonysági akciók a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztiválon

A SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon hagyománya van a jótékonysági akcióknak, adománygyűjtéseknek. Idén a Budapest Sportiroda-BSI a Magyar Vöröskeresztnek és négy különböző alapítványnak nyújt lehetőséget az adománygyűjtésre október 2-án, az ország legnagyobb futóeseményén.

A BSI a Magyar Vöröskereszt számára futócipő- és sportruhagyűjtést szervez; így kíván segíteni azoknak, akik futnának, sportolnának, de nincs hozzá megfelelő ruházatuk. Az adományokat előzetesen a BSI nevezési irodájánál, az esemény alatt pedig az 56-osok terén a Vöröskereszt véradó pontjánál lehet leadni.

maraton2.jpg ()

A daganatos és krónikusan beteg gyerekek rehabilitációjával foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány szervezésében idén 57-en indulnak a SPAR Budapest Maratonon. A futók célja, hogy összesen 3 millió forint adománnyal járuljanak hozzá a gyerekek ingyenes táborozásához a Bátor Táborban.

A maratoni futóeseményen jelen lesz a magyarországi jótékony maratonok népszerűsítéséért munkálkodó Csemete Alapítvány (Seedling Trust) is: futóik arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy itthon is szükség van a maratonokon és a félmaratonokon történő, jótékony célú adománygyűjtő akciókra. Ezenkívül a SPAR Budapest Maratonon átadják az alapítvány korábbi adománygyűjtő tevékenységéből vásárolt Csemete minibuszt, ami a fővárosi gyermekotthonok csecsemőket és kisgyermekeket befogadó intézetének Rege utcai részlegéhez kerül.

Hazánkban rendhagyónak számító adománygyűjtő kampányt folytat a Suhanj! Alapítvány. A mozgássérült és fogyatékkal élő fiatalok sportjával foglalkozó szervezet célja egymillió forint összegyűjtése sportolásra alkalmas kerekesszékekre.

Csakúgy, ahogy a tavalyi SPAR Budapest Maratonon, az idein is jelen lesz a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány. A kórházban ápolt gyerekek megsegítését célul kitűző alapítványt bárki támogathatja, cserébe futóként magára öltheti a szervezet jelképét, a piros szivacs orrot.

Drukkolj a futóknak!

Láttad már a maraton mezőnyét a városban futva? A barátaid, ismerőseid, kollégáid, családtagjaid is indulnak a maratonon? Gyere, buzdítsd őket az útvonalon! Gyere, és szurkolj!

A SPAR Budapest Maraton mezőnyét a rajttól a célig végigkísérheted az útvonalon. De hogy biztosan lásd a teljes mezőnyt, négy szurkolói pont vár az útvonalon.

A szurkolói pontok helye és megközelítése

1. V., József Attila utca-Erzsébet tér sarok (a Gödör Klub mögötti terület) az 1. frissítőállomással szemben – az útvonalon 4,1 kilométernél

2. V., Kossuth Lajos tér-Alkotmány utca sarok (a Vidékfejlesztési Minisztériumnál) – az útvonalon 7,5 kilométernél

3. I., Batthyány tér, a metróállomással szemben, az alsó rakparton – az útvonalon 14 és 22,3 kilométernél; a szurkolói pontot kétszer érinti a maraton mezőnye

4. XIII., Pesti alsó rakpart-Dráva utcai lehajtó (a fordítónál) – az útvonalon 9,5 és 35,9 kilométernél; a szurkolói pontot kétszer érinti a maraton mezőnye

Légy te is ott az év legnagyobb futóeseményén, fuss, gyalogolj, vagy szurkolj az útvonalon a futóknak!

Bővebb információ: www.futanet.hu

Nézd meg a tavalyi maraton filmjét!



További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X